Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ο καρκίνος είναι ο καλύτερος θάνατος… μη ξοδεύετε χρήματα!

Ο καρκίνος είναι ο καλύτερος θάνατος… μη ξοδεύετε χρήματα!
Σοκ, μούδιασμα αλλά και αντιδράσεις προκαλεί ο ο δρ Ρίτσαρντ Σμιθ, κορυφαίος Βρετανός γιατρός, με δημοσίευσή του στο Bristish Medical Journal.
Σε αυτήν υποστηρίζει ότι ο καρκίνος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεθάνει κάποιος, επειδή παρέχει χρόνο σε όσους υποφέρουν από αυτόν να αποχαιρετήσουν τους οικείους τους και να επισκεφτούν αγαπημένες τους τοποθεσίες, με τις οποίες είναι συναισθηματικά δεμένοι.
Μάλιστα τονίζει ότι είναι προτιμότερος από έναν αιφνίδιο θάνατο, έναν θάνατο από ανεπάρκεια οργάνων ή από«τον μακρύ και αργό θάνατο από άνοια».

«Μπορείτε να πείτε αντίο, να αναλογιστείτε τη ζωή σας, να αφήσετε τα τελευταία σας μηνύματα, ίσως να επισκεφθείτε σημαντικά μέρη για μια τελευταία φορά, να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική, να διαβάσετε τα αγαπημένα σας ποιήματα, και να προετοιμαστείτε, ανάλογα με τα πιστεύω σας, είτε να συναντήσετε τον Θεό είτε να απολαύσετε την αιώνια λήθη», έγραψε χαρακτηριστικά ο Δρ. Σμιθ.
«Αναγνωρίζω ότι είναι μια ρομαντική άποψη για τον θάνατο, αλλά είναι εφικτό με την αγάπη, τη μορφίνη, και το ουίσκι. Αλλά μείνετε μακριά από υπερβολικά φιλόδοξους ογκολόγους, και ας σταματήσουμε να σπαταλάμε δισεκατομμύρια προσπαθώντας να θεραπεύσουμε τον καρκίνο»,γράφει.
Όπως ήταν φυσικό σύμφωνα με το star, το άρθρο του προκάλεσε σάλο αντιδράσεων στο διαδίκτυο, με τους χρήστες των social media να κατηγορούν τον Σμιθ για αναισθησία έναντι των οικογενειών των πασχόντων και θανόντων από καρκίνο.
Φέρνοντας ως παράδειγμα τον σπουδαίο Ισπανό σκηνοθέτη Λουίς Μπουνιουέλ, που πέθανε σε νοσοκομείο της Πόλης του Μεξικού από κίρρωση του ήπατος το 1983 και ο οποίος ήθελε να αποφύγει τον ξαφνικό θάνατο «για να ξαναεπισκεφτεί τη ζωή για ένα τελευταίο αντίο», ο δρ Σμιθ είπε: «Έτσι, λοιπόν, ο καρκίνος είναι το καλύτερο, το πιο κοντινό σημείο στον θάνατο που ο Μπουνιουέλ ζητούσε και είχε».
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα