Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Με ιδιωτικά τζετ πέταξαν στο Νταβός για να μιλήσουν για το… κλίμα!



Μας λένε ότι για το καλό του περιβάλλοντος, πρέπει να καταργήσουμε το Ι.Χ., να πηγαίνουμε με ποδήλατα ή ΜΜΜ, αλλά οι ίδιοι βουτάνε το ιδιωτικό τους τζετ για να “πεταχτούν” μέχρι το Νταβός για να υπερασπιστούν το κλίμα!

Μια μοίρα από περίπου 600 ιδιωτικά τζετ πέταξαν μέχρι το Νταβός της Ελβετίας αυτή την εβδομάδα, για να συζητήσουν την… υπερθέρμανση του πλανήτη και άλλα θέματα, όσο το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι εν εξελίξει. Συνολικά η εναέρια κίνηση για το μήτινγκ έφτασε τις 1.700 πτήσεις!
Η εισροή των ιδιωτικών τζετ είναι τόσο μεγάλη, που οι ελβετικές Ένοπλες Δυνάμεις αναγκάστηκαν να ανοίξουν μια στρατιωτική αεροπορική βάση για πρώτη φορά για να απορροφήσει όλα τα σούπερ λουξ ιδιωτικά τζετ της ελίτ.
Για τις ιδιωτικές εταιρείες τζετ, όπως οι PrivateFly, NetJets και VistaJet, αυτή είναι μακράν η πιο έντονη περίοδος του έτους τους.

Ελικόπτερα επίσης είναι σε σημαντική ζήτηση και στην περσινή εκδήλωση σχεδόν 200 πτήσεις ελικοπτέρων περάσαν από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης, που μετέφεραν το 20% από τους 2.500 συμμετέχοντες της εκδήλωσης.
Στο Νταβός, που έχει γίνει η παιδική χαρά για την παγκόσμια ελίτ, μαζεύτηκαν τουλάχιστον 40 αρχηγοί κρατών και 2.500 κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων. Ο δισεκατομμυριούχος Αλ Γκορ δεν θα μπορούσε να λείψει για να πει το τροπάριο του, την υπερθέρμανση του πλανήτη, συνοδευόμενος από τον ράπερ Pharrell Williams
Ένα άλλο μεγάλο θέμα που απασχολεί την παγκόσμια ελίτ, όπως λένε, είναι η καταπολέμηση της «εισοδηματική ανισότητα» και πώς θα γίνει και οι πολύ πλούσιοι να μπορέσουν να πληρώσουν το μερίδιο τους και να μειώσουν το χάσμα μεταξύ των μεγάλων εισοδημάτων και την κατώτερη τάξη. Δεν είναι ότι δεν θέλουν, είναι ότι ψάχνουν να βρουν το “πως”, και καθώς περνούν τα χρόνια και δεν το βρίσκουν κατά λάθος γίνονται και πλουσιότεροι ανοίγοντας το χάσμα.
Για να δείτε πόσο καλή διάθεση έχουν, για όλα αυτά τα σοβαρά θέματα που θα συναντηθούν για να λύσουν για εμάς χωρίς εμάς, εκτός ότι θα βρομίσουν τον ουρανό με τα πριβέ σιδερένια πουλιά τους, πληρώνουν και είσοδο στο Νταβός: περίπου  $ 40.000  το εισιτήριο!
Σύμφωνα με μια έκθεση που κυκλοφόρησε από την Oxfam, στο πιο εύπορο 1% του κόσμου θα είναι συγκεντρωμένο πάνω από  το 50% του παγκόσμιου πλούτου το 2016. Η έκθεση της Oxfam που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός (22-24 Ιανουαρίου), δείχνει ότι έως το 2016, με βάση τις σημερινές τάσεις, το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα κατέχει περισσότερο πλούτο απ’ ότι το υπόλοιπο 99%.
Γι’ αυτό και συναντιούνται, να διασφαλίσουν τα κεκτημένα τους…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα