Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Άσχημα τα νέα για τους μπαμπάδες:Τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται με την μαμά μέχρι την ηλικία των τριών

mothersleepingwithherbaby
Τα μωρά πρέπει να κοιμούνται στο κρεβάτι με την μαμά τους μέχρι τη ηλικία των τριών .Αυτή η αμφιλεγόμενη συμβουλή προέρχεται από ένα παιδίατρο που ανακάλυψε πως τα μωρά  που κοιμούνται σε κούνια κοιμούνται λιγότερο από αυτά που κοιμούνται μαζί με την μαμά τους.
Ακόμη τα νεογέννητα που κοιμούνται μόνα τους είναι περισσότερο αγχωμένα και η σχέση με την μητέρα δεν είναι τόσο δεμένη και δυνατή και οδηγεί σε μελλοντική άσχημη συμπεριφορά.

Ο δόκτωρ Nils Bergman, του πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν,υποστηρίζει ότι για την καλύτερη ανάπτυξη το παιδί πρέπει να κοιμάται πάνω στο στήθος της μητέρας του τις πρώτες εβδομάδες. Μετά από αυτό θα πρέπει να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι μέχρι την ηλικία των τριών.
Η πιο κοινή ερώτηση που προκύπτει από τα παραπάνω είναι αν υπάρχει κίνδυνος πνιγμού από την κουβέρτα ή αν στριφογυρίσει η μητέρα στο κρεβάτι και κατά λάθος του κάνει ζημιά κατά την διάρκεια του ύπνου.
Ο δόκτωρ Bergman αντικρούει τα παραπάνω ερώτημα λέγοντας πως ο πνιγμός δεν συμβαίνει επειδή είναι παρούσα η μητέρα αλλά λόγω επικίνδυνων παιχνιδιών , μεγάλων μαξιλαριών , ή λόγω τοξικών αερίων όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ κλπ.
Σύμφωνα με μελέτες,νεογέννητα τα οποία κοιμούνταν μόνα τους ήταν 3 φορές περισσότερο αγχωμένα , είχαν πολύ ανήσυχο και σε μικρότερη διάρκεια   ύπνο και ο εγκέφαλός τους   παρουσίαζε αργή ανάπτυξη.
Πρέπει να σκέφτεστε μακροπρόθεσμα γιατί το στρες, ο ανήσυχος ύπνος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα συμπεριφοράς ακόμη και στην εφηβεία. Επίσης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις των παιδιών με το άλλο φύλο.
Ο καθηγητής George Haycock της ομάδας ερευνών βρεφικών θανάτων υποστηρίζει πως: ‘ Αν επιμένετε ότι το παιδί σας πρέπει να κοιμάται στην κούνια του τότε συμβιβαστείτε και βάλτε το κρεβάτι του μωρού σας στο δωμάτιό σας για να είστε ασφαλείς’’.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα