Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αν έχετε φυτά εσωτερικού χώρου


φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου, μη τα τρελαίνετε με διάφορα προϊόντα που σας προτείνουν. Δεν χρειάζονται πολλά. Τα βασικά που θα πρέπει να έχετε υπ” όψη σας:

  1. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων τα φυτά για να αναπτυχθούν σωστά, χρειάζονται φως. Σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο / χώρο, το φυτό θα αναπτυχθεί καλύτερα. Μη τα βάζετε όμως σε σημεία που πέφτουν πάνω τους οι ακτίνες του ήλιου, γιατί μπορεί να γίνει ζημιά στα φύλλα. Και τούτο, γιατί τα περισσότερα φυτά που αναπτύσσονται μέσα στο σπίτι,είναι φυτά που προέρχονται από τροπικά κλίματα και που αναπτύσσονται κάτω από άλλα μεγαλύτερα φυτά προστατευμένα από τις ακτίνες του ήλιου. Αν θελήσετε να βάλετε κάποιο φυτό σε χώρο σκοτεινό, φροντίστε να προμηθευτείτε ειδικές λάμπες που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
  2. Τα φύλλα στα φυτά θα πρέπει να διατηρούνται καθαρά. Προσοχή όμως, διαφορετικά θα καθαρίσετε τα φυτά που έχουν λεία φύλλα και διαφορετικά τα φυτά που δεν έχουν λεία φύλλα. Η σκόνη που μαζεύουν τα φύλλα, δεν είναι απλά αντιαισθητική, τα εμποδίζει να αναπνεύσουν σωστά και να αναπτυχθούν. Για τα φυτά με λεία φύλλα: ψέκασμα με νερό, βαμβάκι που θα βουτήξετε σε λίγο γάλα, θα τα θρέψουν και θα τα καθαρίζουν. Αποφύγετε τα διάφορα γυαλιστικά που κυκλοφορούν, δεν κάνουν για όλα τα φυτά και μπορούν να κάνουν ζημιά. Τη σκόνη από τα φυτά που δεν έχουν λεία φύλλα, θα την βγάλετε με ένα πινέλο ή και με το πιστολάκι για τα μαλλιά.
  3. Τα φυτά χρειάζονται τροφή. Θέλουν καθαρό χώμα, σωστή υγρασία που διαφέρει από το ένα φυτό στο άλλο. Αφήστε να πιουν όλο το νερό, πριν τα ποτίσετε ξανά. Προτιμήστε να τους βάζετε το νερό στο πιατάκι για να πίνουν την ποσότητα που χρειάζονται χωρίς να κινδυνεύουν να σαπίζουν. Το πολύ νερό δεν κάνει πάντοτε καλό, και τις περισσότερες φορές τα πνίγει με αποτέλεσμα να σαπίσουν. Οταν βράσετε αβγά, κρατήστε τα τσόφλια. Βάλτε τα τσόφλια σε μπολ με χλιαρό νερό. Τοποθετήστε σε δροσερό και σκοτεινό χώρο για ένα 24ωρο. Φιλτράρετε και ποτίστε τα φυτά με το υγρό.
Τα παραπάνω είναι απλά τα βασικά. Εφαρμόστε τα και θα έχετε όμορφα και υγιή φυτά.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα