Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Παππού και γιαγιά σας ευχαριστούμε που μας Αναστήσατε.
Σας ευχαριστούμε για την Ελλάδα που μας παραδώσατε, τη λαϊκή σοφία σας,τη νοικυροσύνη και την οικονομία σας. Σας ευχαριστούμε για  τα παραμύθια και τα νανουρίσματα,τις γιορτές, τα δώρα, τα χαρτζιλίκια, τα δημοτικά τραγούδια, τις καντάδες,τα ρεμπέτικα και τα σμυρνέικα τραγούδια. Σας ευχαριστούμε για τις Αναστάσεις και την υπομονή.Σας ευχαριστούμε που πολεμήσατε το ’12 και το ’40, που δουλέψατε για να υπάχουμε εμεις  σήμερα μέσα από το έργο σας ,που μας μαγειρεύατε και τρώγαμε, που μυρίζαμε τις ομορφιές σας,που αρρωσταίναμε και μας θεραπεύατε.Σας ευχαριστούμε που μας είχατε έγνοια και μας ευχόσασταν για τα όνειρα, τις ελπίδες και το μέλλον, που κόψατε χρόνια από εσάς και μας τα δώσατε για να ζήσουμε, να χαρούμε, να αναπνεύσουμε τον αέρα σας, την καλοσύνη σας, την αθωότητά σας και το αγνάντεμα.Σας ευχαριστουμε που κληρονομήσαμε τον πολιτισμό σας, τους ποιητές, τους ζωγράφους, τους γλύπτες και τις ψυχικές ανατάσεις.

Παππού και γιαγιά συγγνώμη που δεν τ’ αξίζαμε.
Συγγνώμη που δεν τα υπερασπιστήκαμε.
Συγγνώμη που σας προδώσαμε, που σας αρνηθήκαμε, σας φτωχύναμε.
Μας τα δώσατε όλα και τα κατασπαράξαμε. Τα καταπατήσαμε, τα μπαζώσαμε, τα σαβουρώσαμε.
Χάσαμε το δάκρυ από τα μάτια και η σκέψη είναι στείρα.

Αναστάσεις θα γίνουν με την επαναφορά των αξιών σας. Πολλές Αναστάσεις. Για να πάρει χαμπάρι η μία την άλλη και να δημιουργηθεί ξανά το φως, να ξαναγεννηθεί, να εξαπλωθεί και  ζεσταίνει τις καρδιές για να χτυπούν σε ανθρώπους και όχι σε ανθρωποειδή.
Συγγνώμη που επιλέξαμε την ψευτοδημοκρατία να σας υπερασπιστεί κι αυτή σας  έκλεψε. Σας ..”έγραψε” στη γραφειοκρατεία που εμπνεύστηκε ,σας φακέλωσε και σας ασφάλισε  για την υγεία σας τάχα μου, ενω στην πραγματικότητα το έκανε για να την “πληρώσετε”!  ( για να σας τα πάρει… να τα φάει και να σας απασφαλίσει).Δώσατε μάχες και σας θεωρεί απόμαχους. Σας έβαλε στο περιθώριο. Καθημερινά σας ξεπουλάει και δεν σας αγοράζει κανείς.

Συγγνώμη γιατί δεν μορφωθήκαμε για να σας αντιληφθούμε, αλλά γίναμε μορφώματα και  βουλιάζουμε στη μπόχα των πολιτικάντηδων.
Δεν ξέρουμε τι είναι πατρίδα, ποια είναι πατρίδα, από πού ήρθε η πατρίδα, γιατί είναι πατρίδα και ποιοι είναι πατρίδα.
Τι είναι μέλλον, τι συνέβη στο παρελθόν, σε ένα παρόν που  εμείς οι ίδιοι καταστρέφουμε.
55%20xerouveim_high
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ λοιπόν στις συνειδήσεις, που καθορίζονται από καινούργιες ιδέες και όχι αναμασήματα από μυρικαστικίζοντες ψευτοπολιτικούς.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στον αδικημένο.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στην επαναστατική σκέψη, που άμα γίνει έκφραση δημιουργεί σεισμικές δονήσεις στο ξεθέμελο  κατεστημένο και άμα γίνει πράξη, πέφτουν τα τείχη που προστατεύουν κλέφτες – ψεύτες –καταπατητές, γουρουνόμορφα ανθρωποειδή, τέρατα της ξενόφερτης εξουσίας, που προστατεύουν στημένη, κλεμμένη περιουσία.
Από ξεπουλήματα που θεσπίστηκαν με νόμους με την ανοχή της δικαιοσύνης, που είναι προστατευμένη και θεσμοθετημένη από ατομιστές – φασίστες – αγνώμονες, χωρίς μνήμη και χωρίς αισθήματα, ξύλινους, αντι-ερωτικούς πολιτικάντηδες.
Μισθοφόρους της καταστροφής της καθημερινότητάς μας.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ συμβιβασμένοι συμπατριώτες, παρακολουθητές, υποταγμένοι στην ανυπαρξία, ρουσφετοζητιάνοι, που δώσατε αξία στους θωρακισμένους μερσεντοπολιτικάντηδες, που κάνουν με ιδεολογία τη μόστρα και το μπραβιλίκι.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στην ανθρώπινη εικόνα και μορφή και όχι στην άμορφη εικόνα της τηλεόρασης που αντανακλά το ψέμα, το κουτσομπολιό, το εμπόριο του πόνου,
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στα χωρίς  ρώμη πνεύματα  , στις πεθαμένες συνειδήσεις και στα χαλασμένα μυαλά.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στις μνήμες, που μας επαναφέρουν στη σοφία, την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση και  την αποδοχή της διαφορετικότητας των φυλών και εθνικοτήτων.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε κάθε τι καινούργιο που ζει για να προσφέρει, να αλλάζει, να προοδεύει, να αγαπά.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στην αλήθεια και το φως.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα