Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

Η αληθινή ΑνάστασηΤο Πάσχα αν κατανοηθεί σωστά, συμβολίζει την ύψιστη πνευματική εμπειρία, η οποία είναι η αναγέννηση της ανθρωπότητας. Δεν προοριζόμαστε να βρισκόμαστε για πάντα σε περιορισμό, σε φόβο και παρανόηση. Το σχέδιο της Πρόνοιας είναι ότι πρέπει να αφυπνιστούμε μπροστά στην αληθινή πνευματική μας φύση, να απορρίψουμε τα έργα του σκότους και να προχωρήσουμε φορώντας τη λευκή αρματωσιά του φωτός.

Ο Ιησούς πέρασε μέσα από τη σκοτεινή νύχτα του Γολγοθά στη μεγαλειώδη ανάσταση της ημέρας του Πάσχα. Σήμερα, ο κόσμος περνά μέσα απ’ το Γολγοθά, από τον οποίο θα προβάλλει εξαγνισμένος, δυναμωμένος, εμπνευσμένος σε ένα αληθινό Πάσχα για όλη την ανθρωπότητα.

Το Πάσχα, αν έχει κάποια αληθινή σημασία για μας, πρέπει να έχει αυτό ακριβώς το νόημα : ότι ο χειμώνας της χωριστικότητας και των περιορισμών έχει τελειώσει. Πρέπει να έχει το νόημα ότι τώρα γνωρίζουμε ποιοι είμαστε πράγματι – τα παιδιά του ενός Θεού – και ποιο είναι το πεπρωμένο μας : η επανένωση μαζί Του.

Έμμετ ΦοξΟ άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να ενώσει τα πάντα μέσα του γιατί ξεκίνησε από την Ενότητα. Εκπορεύτηκε από την Πηγή του Φωτός Ένας και Μοναδικός, Άπειρος, έχοντας όλα τα στοιχεία των θείων δυνατοτήτων μέσα του. Κατήλθε τα πεδία και έπεσε στο πεδίο της ύλης, στο πεδίο της διττότητας και των αντιθέσεων. Αιώνες τώρα ο άνθρωπος διδάσκεται μέσα στο πεδίο των διττών καταστάσεων, γιατί πρέπει να κατανοήσει, ότι η ενότητα υπάρχει πάνω απ’ όλα, είναι ο θεμελιώδης νόμος της δημιουργίας. Ο άνθρωπος σαν Ένας που είναι έχει και τη δυνατότητα να ενώσει τα πάντα, γιατί οι ενωτικές συνδέσεις δεν έχουν χαθεί. Υπάρχουν και παραμένουν ανενεργείς, μέχρις ότου η ελεύθερη επιλογή του τις θέσει σε ενέργεια και τότε αρχίζει η πορεία της ενοποίησης. Κατ’ αρχήν, της υπόστασής του με το Θεό κι έπειτα η συνειδητοποίηση της ενότητάς του με τον Αδελφό του Άνθρωπο και μετά με διπλή κατεύθυνση, η συνειδητοποίηση της ενότητάς του και με τον Άνθρωπο και με το Θεό, γιατί πλέον δε θα μπορεί να διαχωρίσει τον εαυτό του από τον Άνθρωπο Αδελφό του, αλλά ούτε κι από το Θεό. Θα έχει νιώσει την ενότητα της Θείας Ουσίας, που βρίσκεται μέσα σε όλους τους ανθρώπους. Αυτή θα είναι η αληθινή Ανάστασή του.Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα