Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Πώς θα μάθεις εύκολα μια ξένη γλώσσα σε έξι μήνες

Οπωσδήποτε το να μάθεις να μιλάς μια ξένη γλώσσα σημαίνει ότι πρέπει να ζητήσεις από τον εγκέφαλο να εργαστεί σκληρά. Μήπως όμως δε θέλει τόσο πνευματικό κόπο αλλά τον κατάλληλο τρόπο; Σύμφωνα με τον Νεοζηλανδό ψυχολόγο Chris Lonsdale, ένας ενήλικος μπορεί να μιλήσει μια ξένη γλώσσα – ακόμα και τα κινέζικα – εύκολα και αποτελεσματικά σε μόλις 6 μήνες! Πώς; Μπαίνοντας για τα καλά μέσα στην ψυχολογία της γλώσσας, συνηθίζοντας τους ήχους της και παρατηρώντας την γλώσσα του σώματος εκείνων που τη μιλούν. Όπως ισχυρίζεται, δεν πρόκειται για κάτι τρελό και ανέφικτο αλλά για μια έξυπνη μέθοδο.

Με 5 απλά βήματα

Όπως εξηγεί ο Lonsdale, για να μάθεις κάτι καινούργιο (όπως μια ξένη γλώσσα), η βασική προϋπόθεση είναι να έχεις ένα ισχυρό κίνητρο. Θα ξεκινήσεις όπως κάνουν τα μωρά: για να μάθουν να μιλούν, παρατηρούν συνέχεια τους μεγάλους και τον τρόπο έκφρασής τους. Τα 5 βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις είναι τα εξής:
1. Άκουσε τη γλώσσα, άσχετα αν δεν την καταλαβαίνεις. Σίγουρα θα ξεχωρίσεις κάποιες λέξεις που επαναλαμβάνονται. Ο εγκέφαλος θα αρχίσει να εκπαιδεύεται στους νέους ήχους και να τους συνηθίζει.
2. Παρατήρησε προσεκτικά το σώμα αυτών που μιλούν την ξένη γλώσσα. Το πρώτο μέλημά σου είναι να δεις πώς κινούν τα χέρια τους και τι είδους εκφράσεις παίρνουν τα πρόσωπά τους.
3. Όταν αναγνωρίζεις μια νέα λέξη, κάνε αμέσως την εικόνα του πράγματος που αντιπροσωπεύει, ώστε ο εγκέφαλος να καταγράψει τον συνειρμό.
4. Μόλις μάθεις τις πρώτες σου λέξεις, άρχισε να τις αναμιγνύεις. Η γλώσσα είναι μια δημιουργική διαδικασία: με 10 ρήματα, 10 ουσιαστικά και 10 επίθετα μπορείς να πεις πολλά διαφορετικά πράγματα!
5. Όταν κάποιος σου μιλάει, μην προσπαθείς να μεταφράσεις τις λέξεις που σου λέει, αλλά δες τι είναι αυτό που θέλει να σου πει με τις χειρονομίες του. Αν κατανοήσεις το μήνυμα που σου στέλνει, ασυνείδητα θα καταλάβεις και τις λέξεις. Αυτό είναι βέβαιο.

Απόλαυσε την πρόκληση

Στη συνέχεια άρχισε να το διασκεδάζεις πραγματικά. Επικεντρώσου στην εκμάθηση λέξεων και φράσεων που σου χρειάζονται περισσότερο. Δες τη γλώσσα ως νέο εργαλείο επικοινωνίας. Βρες ένα συγκεκριμένο άτομο για να εξασκείσαι μαζί του και βασίσου στο δικό του λεξιλόγιο. Μην ανησυχήσεις αν δεν τα καταφέρεις αμέσως. Η εμπειρία έχει δείξει πως, όταν είμαστε χαλαροί, άνετοι και…περίεργοι, αφομοιώνουμε ευκολότερα τις νέες γνώσεις, καταλήγει ο Lonsdale. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα