Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Πώς να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης τον οποίο θα θυμάστε εύκολα


Ακόμη κι αν διαβάζουμε για λύσεις "εναλλακτικών" και ενίοτε "φουτουριστικών" τρόπων πρόσβασης που θα αντικαταστήσουν τα passwords που χρησιμοποιούμε καθημερινά σε συσκευές, εφαρμογές κ.α., ένα είναι σίγουρο πως, για αρκετό καιρό ακόμη, θα συνεχίζουν να υφίστανται και ενίοτε να μας "πονοκεφαλιάζουν". "Πώς θα βρω το ιδανικό password, με τη βοήθεια του οποίου οι πιθανότητες να πέσω θύμα hacking θα περιοριστούν; Και στην περίπτωση που όντως δημιουργήσω ένα δύσκολο password, πόσο εύκολο θα είναι να τοανακαλώ στην μνήμη μου κάθε φορά που το χρειάζομαι;" Ο Bruce Schneier, ειδικός εμπειρογνώμονας στο κομμάτι της ασφάλειας, μας δίνει συμβουλές για το πώς να το πετύχουμε αυτό.

Έτσι, μας δίνει tip για έναν εύκολο τρόπο να δημιουργήσουμε και να θυμόμαστε ισχυρά passwords, τα οποία δύσκολα θα παραβιαστούν από κάποιον κακόβουλο hacker (ή και απλά... γνωστό μας), αλλά και επιπλέον δε θα τα ξεχάσουμε ποτέ. Πώς; Ακολουθώντας την ακόλουθη λογική του.
Σύμφωνα με αυτή, αρκεί να σκεφτούμε μία ολόκληρη φράση δικής μας επινόησης, από την οποία με έναν "έξυπνο" τρόπο θα δημιουργήσουμε το password μας. Πώς θα γίνει αυτό;Συνδυάζοντας τα πρώτα γράμματα από κάθε λέξη της φράσης, μαζί με τους αριθμούς που περιλαμβάνει αλλά και τα σημεία στίξης της.
secure-password
Ο Schneier χρησιμοποιεί ως παράδειγμα τη φράση Hi! I’m Doug, and I’m a 35-year-old. Do you want to dance?, με την οποία δημιουργεί το password H!ID,aIa35-y-o.Dywtd?. Δύσκολο να παραβιαστεί όντως, αλλά και εύκολο να το θυμάται κάποιος, αρκεί να έχει στο μυαλό του την εν λόγω φράση.


Ο ίδιος έχει γράψει όμως και ένα πολύ ενδιαφέρον blog post για το θέμα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναλύει, και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να σπάσει ένα password, κάτι το οποίο θα σας βοηθήσει στο να αντιληφθείτε το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ασφαλές για να χρησιμοποιείτε. Διαβάστε τον εδώ ή απλά δείτε το (σύντομο) σχετικό video από το Time, που ακολουθεί. ΕΔΩ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα