Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Δώστε προσοχή στα πρησμένα πόδια


Μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας αποτελεί η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, από την οποία πάσχει το 15% του γενικού πληθυσμού.

 Τα … πρησμένα πόδια, το αίσθημα βάρους και κόπωσης στα κάτω άκρα, καθώς επίσης και οι δερματικές αλλοιώσεις, αποτελούν συχνά συμπτώματα της νόσου, η οποία χαρακτηρίζεται από συνεχή επιδείνωση αν δεν αντιμετωπισθεί.

Τα προβλήματα που προκύπτουν, έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ασθενών, επισημαίνει ο αναπληρωτής καθηγητής αγγειοχειρουργικής στο ΑΠΘ και πρόεδρος της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας Κυριάκος Κτενίδης.

 «Με βάση πιστοποιημένα στατιστικά δεδομένα, το 27% των πασχόντων δεν λαμβάνει μέρος σε κοινωνικές εκδηλώσεις, το 19% ακυρώνει δραστηριότητες όπως θέατρο, κινηματογράφο κλπ, περίπου το 10% αποφεύγει κυρίως για αισθητικούς λόγους ενδύματα που εκθέτουν τα κάτω άκρα, ενώ το 7% δεν κάνει θερινές διακοπές λόγω των επικίνδυνων επιπλοκών όπως θρομβοφλεβίτιδα, θρόμβωση, πνευμονική εμβολή, που μπορούν να προκληθούν από την άμεση έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία» αναφέρει ο κ Κτενίδης.

Η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων, η διάγνωση και η θεραπεία της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για την αντιμετώπιση της, σύμφωνα με το iatropedia.gr. Η θεραπεία πρέπει να γίνεται εγκαίρως και να διαρκεί όλο το χρόνο και όχι μόνο τότε που τα συμπτώματα είναι πιο έντονα.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα