Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Η πρώτη σεξουαλική εμπειρία καθορίζει την ερωτική ζωή


Η πρώτη σεξουαλική εμπειρία καθορίζει την ερωτική ζωή
Νέα μελέτη δείχνει ότι η σεξουαλική ικανοποίηση καθ? όλη τη διάρκεια της ζωής μας εξαρτάται σημαντικά από την πρώτη ερωτική εμπειρία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Πανεπιστήμιο του Μισισίπι θέλησαν να μελετήσουν αν η «πρώτη φορά» έχει επίδραση στην ερωτική ζωή του ατόμου πολλά χρόνια μετά.

«Η πρώτη σεξουαλική επαφή είναι ένας σημαντικός σταθμός στην ανάπτυξη του ατόμου, καθώς σηματοδοτεί τη μετάβαση στην ενήλικη ζωή», δηλώνει ο Μ. Σάφερ, ένας από τους συντάκτες της σχετικής μελέτης. «Είναι ένα θέμα που δεν είχε μελετηθεί σε βάθος μέχρι τώρα κι έτσι θέλαμε να ανακαλύψουμε αν επιδρά μελλοντικά στη συναισθηματική αλλά και τη σωματική ανάπτυξη.»

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν σε 331 νεαρούς άνδρες και γυναίκες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια ευχάριστη πρώτη φορά είχε μελλοντικά σαν αποτέλεσμα την αυξημένη ικανοποίηση και την καλύτερη ερωτική ζωή και λειτουργία.

Αντίθετα, οι εμπειρίες που σχετίζονταν άμεσα με το άγχος και την αρνητική συναισθηματική φόρτιση οδήγησαν αργότερα σε απογοητευτικές σεξουαλικές εμπειρίες και λιγότερο ικανοποιητικές σχέσεις.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sex and Marital Therapy.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα