Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

"Περί ψυχής "Μπαγκαβάντ - γκιτά


στίχος 29 

Μερικοί βλέπουν την ψυχή σαν κάτι το καταπληκτικό, άλλοι την περιγράφουν σαν κάτι το καταπληκτικό και άλλοι ακόμα ακούνε να μιλάνε γι' αυτήν σαν κάτι το καταπληκτικό . Παρ' όλα αυτά υπάρχουν κι εκείνοι που δεν μπορούν να την καταλάβουν καθόλου, έστω κι αν έχουν ακούσει να μιλάνε γι' αυτήν.
Το γεγονός ότι η απειροελάχιστη ψυχή βρίσκεται στο σώμα ενός γιγαντιαίου ζώου ή ενός τεράστιου δέντρου, καθώς επίσης και στο σώμα εκατομμυρίων μικροβίων που περιέχονται σε ένα κυβικό εκατοστό , είναι χωρίς αμφιβολία κάτι το καταπληκτικό. 

Ο ακαλλιέργητος άνθρωπος και εκείνος που δεν είναι εγκρατής δε θα φτάσει ποτέ στο σημείο να καταλάβει τη λαμπρότητα αυτού του μικροσκοπικού πνευματικού "σπινθήρα". 

Ακόμα κι αν η εξήγηση που δίνεται απο το μεγαλύτερο δάσκαλο αυτής της γνώσης , απο τον οποίο ακόμα κι ο Μπράμα- το πρώτο πλάσμα της δημιουργίας σ' αυτό το σύμπαν - διδάχθηκε , αυτοί εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν.

  Στην εποχή μας οι περισσότεροι άνθρωποι , εξ αιτίας μιας πολύ υλιστικής νοοτροπίας , δεν μπορούν να συλλάβουν το γεγονός 'οτι τόσο μικροσκοπικοί πνευματικοί σπινθήρες μπορούν να δώσουν ζωή τόσο σε τεράστια όσο και σε μικρά όντα.

    Μερικοί βλέπουν τη θαυμαστή φύση της ψυχής , ενώ άλλοι ακούνε να μιλάνε για τη μεγαλειότητα της. 

Παραπλανημένος απο την υλική ενέργεια ο άνθρωπος είναι τόσο απορροφημένος από την επιδίωξη των υλικών απολαύσεων, που δεν έχει καν τον χρόνο να αναρωτηθεί για τον πραγματικό πνευματικό του εαυτό , χωρίς αυτό το " γνώθι σ' αυτόν " όμως , κάθε πράξη οδηγεί στην αποτυχία τον αγώνα του για τη ζωή.

 Αν θέλουμε να θέσουμε τέλος στις υλικές συμφορές που μας βασανίζουν πρέπει να ενδιαφερθούμε για την ψυχή. 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα