Εάν δεν έχετε στο ντουλάπι σας για τη συνταγή, μην απελπίζεστε - είναι αρκετά εύκολο να το αντικαταστήσετε!
Επειδή πολλά συστατικά στην κουζίνα μας είναι όξινα, έχετε πολλές επιλογές.
Συστατικά για την παρασκευή baking powder
Μαγειρική σόδα (διττανθρακικό νάτριο), και μία από τις ακόλουθες επιλογές :
Κρέμα tartar
Άμυλο αραβοσίτου (προαιρετικό)
Βουτυρόγαλα, ξινό γάλα, ή γιαούρτι
Ξίδι ή χυμό λεμονιού
Μελάσα
Παρασκευή
Συστατικά για την παρασκευή baking powder
Μαγειρική σόδα (διττανθρακικό νάτριο), και μία από τις ακόλουθες επιλογές :
Κρέμα tartar
Άμυλο αραβοσίτου (προαιρετικό)
Βουτυρόγαλα, ξινό γάλα, ή γιαούρτι
Ξίδι ή χυμό λεμονιού
Μελάσα
Παρασκευή
Χρησιμοποιήστε 1/4 από το κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (συν ένα οξύ) για κάθε 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ στη συνταγή σας.
Η μαγειρική σόδα ενεργεί ως βάση για την αντίδραση οξέος-βάσης που αναπαριστά την επίδραση του φουσκώματος του μπέικιν πάουντερ.
Η μαγειρική σόδα είναι περίπου τέσσερις φορές πιο ισχυρή από το μπέικιν πάουντερ, έτσι 1/4 του κουταλιού του γλυκού μαγειρική σόδα ισούται με 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα ισούται με 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ , και ούτω καθεξής .
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.