Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Χους ει και εις στάχτην απελεύσει


Έκπληξη προκαλεί η εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με την οποία δεν θα τελείται νεκρώσιμη ακολουθία και μνημόσυνο σε όσους έχουν δηλώσει την επιθυμία για καύση του σώματός τους, γεγονός που αναμένεται να μειώσει δραματικά το μπάτζετ της Εκκλησίας για τη σεζόν 2014-2015.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έστειλε εγκύκλιο σε όλες τις Μητροπόλεις για να ενημερώσει τους πιστούς για την συνέπεια που θα έχουν όσοι επιλέγουν την αποτέφρωση του σώματός τους μετά το θάνατό τους, οπότε καταλαβαίνουμε ότι όσοι αποφασίζουν να αποτεφρωθούν ενώ είναι ακόμα ζωντανοί θα διαβάζονται κανονικά.

Σύμφωνα με την επίμαχη εγκύκλιο, όποιος επιλέγει την αποτέφρωση της σορού του δηλώνει την «αυτονόμησή» του από την Εκκλησία αλλά τί να την κάνεις την αυτονόμηση μετά θάνατον, όταν όσο είσαι ζωντανός έχεις πληρώσει ένα μαλλιοκέφαλά σου για να κυκλοφορούν οι τραγόπαπες με χρυσαφικά και Mercedes;



Πάντως, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε μια κίνηση "μεγαλοψυχίας" προσθέτει στην εγκύκλιο ότι μπορεί ο κάθε Μητροπολίτης να τελεί ένα τρισάγιο με την ευχή "στον άλλο κόσμο που θα πας κοίτα μη γίνεις ούφο".

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τονίζει ότι η αποτέφρωση είναι του Διαβόλου γιατί στερεί από τα συγγενικά πρόσωπα τη χαρά να βάζουν τους αγαπημένους τους στο χώμα, να τους αφήνουν να τους φάνε τα σκουλήκια και μετά από μερικά χρόνια να τους κάνουν εκταφή επειδή δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν για τον τάφο, ενώ παράλληλα στερεί κι από την Εκκλησία την ευκαιρία να τα τσεπώνει από τις κηδείες και τα μνημόσυνα.

Με λίγα λόγια, η αποτέφρωση αποτελεί εκ προοιμίου καταστρατήγηση των θρησκευτικών πεποιθήσεων του νεκρού και έλλειψη σεβασμού και φροντίδας προς το ανθρώπινο σώμα - λες και η εκταφή δεν αποτελεί κάτι τέτοιο - αλλά κυρίως αποτελεί προσβολή προς την τσέπη των παπάδων.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προτείνει με το που γεννιέται ένα μωρό να τελούνται προκαταβολικά στο μαιευτήριο η βάφτιση, ο γάμος και η νεκρώσιμη ακολουθία του, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία της Εκκλησίας, αφού υπάρχει κίνδυνος όταν το μωρό μεγαλώσει να μη θέλει να βαπτιστεί, να μείνει ανύπαντρο και να επιλέξει να αποτεφρωθεί.


by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Χρειαζόμαστε επειγόντως διαχωρισμό Εκκλησίας- Κράτους. Βέβαια, για να διαχωριστεί η Εκκλησία από το Κράτος πρέπει πρώτα να διαχωριστεί το Κράτος από τον Μπόμπολα.)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα