kapist1
Θυμάστε τι έπαθε ο Michael Douglas από την Glenn Close στο Fatal Attraction; Καθίστε φρόνιμοι λοιπόν! Οι άντρες είναι λέει πιο άπιστοι από τις γυναίκες [Ναι καλά αν θέλουμε το πιστεύουμε]. Τους πιάνει μια τρελή επιθυμία, μια ακατανίκητη λαιμαργία, μια απληστία και θέλουν, κι’ άλλη, κι’ άλλη, κι’ άλλη…… Και οι πιο σύγχρονοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το κεφάλαιο απιστία στην ερωτική ζωή ενός άνδρα είναι καθαρά θέμα ενστίκτου.
«Υπάρχει μια αρχέγονη βιολογική τάση που τους κάνει να αναζητούν τη σεξουαλική ποικιλία», διαβάζω και συμφωνώ! Ναι λοιπόν είναι αρχέγονη βιολογική τάση, αυτό που έχουν μέσα τους οι άντρες και αναζητούν πολλές περιπέτειες και εναλλαγή ερωτικού συντρόφου. [Χα!]. Είναι πολλοί οι διακεκριμένοι επιστήμονες που για πέντε περίπου χρόνια ερεύνησαν τους λόγους που οδηγούν έναν άνδρα στην αγκαλιά μιας άλλης γυναίκας, [Χμ Χμ] πέραν της συντρόφου του. Καμιά φορά πάνω στην τρέλα και την «αδηφαγία» κάνουν και με άντρα, για να δουν πως είναι [Αχα!]. Λέγε μου τέτοια. Και για όλα αυτά ευθύνεται η αρχέγονη βιολογική τάση που είπαμε.
Κάθισαν που λέτε αυτοί οι επιστήμονες και επί πέντε χρόνια παρακολούθησαν γύρω στους 500 άντρες ηλικίας από 18 έως 60 ετών.
Το τελικό συμπέρασμα που προκύπτει ύστερα από μια χρονοβόρα διαδικασία προσωπικών συνεντεύξεων και ανάλυση των απαντήσεών τους συνοψίζεται σε μία μόλις φράση: «Όλοι οι άνδρες είναι ικανοί να απιστήσουν». Ποιος ξέρει τι είπαν οι κερατούκληδες.
«Ανάλογα με την προσωπικότητά τους όμως βρίσκουν διαφορετικούς τρόπους να δικαιολογηθούν», συνεχίζουν. Οι επιστήμονες ούτε υπερασπίζονται ούτε κατακρίνουν την ερωτική απιστία. Βασικός στόχος τους άλλωστε είναι να αναλύσουν τις πτυχές αυτής της συμπεριφοράς και γι’ αυτόν τον λόγο «χωρίζουν» τους άνδρες σε 27 διαφορετικές κατηγορίες (ανάλογα με την προσωπικότητα, το περιβάλλον στο οποίο ζουν και την επιθυμία τους να αξιοποιήσουν ή όχι την ευκαιρία που τους δίνεται για απιστία).
testesteron_630
Πολύ πριν καταλήξουν σε συμπεράσματα, και ορίσουν τις 27 κατηγορίες ανδρών τους «μοίρασαν» σε πέντε πιο γενικές ομάδες:
  • «Πιο πιθανόν να απιστήσουν»,
  • «Λιγότερο πιθανόν να απιστήσουν»,
  • «Μπορεί να απιστήσουν, μπορεί και όχι»,
  • «Ποιους να αποφεύγουν οι γυναίκες»,
  • «Περνούν απαρατήρητοι στις γυναίκες».
Όταν αυτοί οι επιστήμονες ρωτήθηκαν από τους δημοσιογράφους αν μια γυναίκα μπορεί αν θέλει να αλλάξει έναν άνδρα, απάντησαν πως όχι. «Μπορεί ο άντρας να αλλάξει τύπο στη διάρκεια της ζωή του, να μεταπηδήσει δηλαδή από τη μια κατηγορία στην άλλη, κανείς όμως δεν μπορεί να τον αναγκάσει να αλλάξει. Ούτε οι γυναίκες».
thumbnailΑπό το σύνολο των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα, το 27% παραδέχτηκε ότι έχει απατήσει τη σύντροφο του, ενώ το 45% δήλωσε ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν, με μία από τις εκάστοτε φίλες του, έπραξε το ίδιο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι πιστοί άνδρες είναι είδος υπό εξαφάνιση. [Ναι, ένας στο εκατομμύριο…… ]. «Υπάρχουν άνθρωποι που αν και επιθυμούν τη σεξουαλική εναλλαγή δεν απιστούν. Σέβονται τον άνθρωπο που έχουν επιλέξει να είναι δίπλα τους» [Ααα πολύ ενδιαφέρον. Για εξήγησε το μου αυτό].
Οι άντρες λέει, βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες για να νομιμοποιήσουν τις πράξεις τους, κυρίως στον ίδιο τους τον εαυτό.
  • «Το κορίτσι μου έλειπε εκτός πόλης και δεν θα το μάθει ποτέ»,
  • «καθένας θα το έκανε, γιατί όχι και εγώ;»,
  • «στην τελική δεν έγινε και τίποτα, εγώ πάντα την κοπέλα μου θα αγαπώ»
είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες φράσεις που λένε οι άπιστοι άντρες. Αξίζει να αναφερθούμε σε δύο άνδρες που είχαν πολλά κοινά σημεία: είχαν απατήσει τη φίλη τους και ένιωθαν ενοχές. Ωστόσο καθένας το αντιμετώπισε διαφορετικά. Ο ένας είπε ότι θα θάψει μέσα του ό,τι έγινε και μάλιστα άλλαξε αριθμό τηλεφώνου. Πήγε πίσω στην κοπέλα του και από τότε, όπως υποστηρίζει, δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Ένιωσε ότι ήταν λάθος αυτό που έκανε. Ο άλλος ένιωθε τόσο ένοχος που αποφάσισε να το εξομολογηθεί στην κοπέλα του. Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις υπάρχει μια βασική διαφορά: ο τρόπος που ο καθένας αντιλαμβάνεται τις πράξεις του. Κάποιοι απιστούν και δεν τους ενδιαφέρει η βαρύτητα της πράξης τους. Άλλοι νιώθουν ενοχές ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι άξιζαν μια στιγμή πάθους με άλλη γκόμενα. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που πιστεύουν ότι οι άνδρες είναι οι κυρίαρχοι των γυναικών και ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν».
ΑΥΤΟΙ-ΕΙΝΑΙ-ΟΙ-5-ΤΥΠΟΙ-ΑΝΤΡΩΝ-ΠΟΥ-ΑΠΑΤΟΥΝ-ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ
Το κέρατο πάει σύννεφο στην Ελλάδα
Σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας που πραγματοποιήθηκε το 2012, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά τις διαπροσωπικές και σεξουαλικές σχέσεις των ζευγαριών σε ποσοστό 46%. Η απιστία, επομένως, ως «αντίδοτο» στα προβλήματα είναι για πολλούς μονόδρομος. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι άνδρες σε ποσοστό 36% και το 27% των γυναικών οδηγήθηκαν στην απιστία εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που προέκυψαν λόγω της οικονομικής κρίσης. [Δηλαδή για να το καταλάβω: «Γαμώτο τίποτα δεν πάει καλά, ας πάω να πηδήξω μια Ρωσίδα να στανιάρω»; Ή «πάλι δεν βρήκε δουλειά ο χαμένος, θα πάω στον γείτονα να του πετάξω τα μάτια έξω»;]
Παλαιότερη έρευνα στην χώρα μας, που είμαστε θερμόαιμοι και σεξουλιάρηδες πανάθεμα μας, υποστηρίζει ότι το καλοκαίρι είναι η κατεξοχήν εποχή που ευνοεί την απιστία. Από τους συνολικά 750 ερωτηθέντες (460 άνδρες και 290 γυναίκες), το 41% απάντησε ότι αυτό συμβαίνει «γιατί τότε υπάρχουν περισσότεροι πειρασμοί». Στην ερώτηση μάλιστα αν «έχετε απιστήσει κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών», σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες (48%) παραδέχτηκαν ότι απάτησαν τους συντρόφους τους τη συγκεκριμένη περίοδο. Καταλαβαίνεις, βλέπει η άλλη το τεκνό με το σορτσάκι και το ξωμάνικο, και ανάβει. Ή ξέρεις τι είναι να είσαι άντρας και να βλέπεις τα ουρί του παραδείσου με κολάν και τον βύζο τούμπανο; Θέλεις να κάνεις γιούργια στον νταβλά με τα κουλούρια.
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η πιθανότητα να απιστήσει ένας άνδρας είναι μεγαλύτερη από ό,τι μια γυναίκα, [μπα!!! Σίγουρο;] καθώς επίσης ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να απιστήσουν χωρίς συναισθηματική εμπλοκή ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να απιστήσουν και να ερωτευτούν. «Στις μεταγενέστερες μελέτες, όμως, οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων έχουν μετριαστεί. [έτσι να τα λέμε αυτά] Υπάρχει ωστόσο μια σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο φύλων: η γυναικεία απιστία συνδέεται περισσότερο με τη δυσαρέσκεια που νιώθει κάποια στη σχέση της, ενώ αυτή των ανδρών έχει σχέση με την επιβεβαίωση.
51381-113779
Ποιοι άντρες απατούν πιο εύκολα
  • Ο οπορτουνιστής: Δεν του αρέσει να χάνει καμία ευκαιρία στη ζωή του, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να απατήσει τη σύντροφό του.
  • Ο μισογύνης: Υποτιμά τις γυναίκες και πιστεύει ότι δεν είναι τόσο άξιες όσο οι άνδρες.
  • Το αιώνιο αγόρι: Τον χαρακτηρίζει η βαθιά ανασφάλεια και η ανωριμότητα. Δεν θέλει με τίποτα να μεγαλώσει.
  • Το «κακό παιδί»: Του αρέσει η άμεση και εύκολη ικανοποίηση. Αυτό που θα λέγαμε στερεοτυπικά «το κακό αγόρι του σχολείου». Δείχνει ενθουσιώδης και παρορμητικός.
  • Ο χειραγωγός: Είναι στη φύση του να εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους.
  • Ο μετροσέξουαλ: Φροντίζει να τροφοδοτεί το ναρκισσισμό του και δεν αφιερώνει χρόνο στη σύντροφό του. Πάει και με άντρες…. Δεν έχει θέμα.
  • Ο παρορμητικός: Πρώτα δρα και μετά σκέφτεται. Η αγαπημένη του λέξη είναι «συγγνώμη».
  • Ο χαμαιλέοντας: Νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του. Ο ειδικός της «μεταμφίεσης».
fatal-attraction-800-75_Μ
Michael DouglasGlenn Close μετά την προβολή της ταινίας «fatal attraction» οι συζυγικές απιστίες μειώθηκαν. Και δεξιά ο «Πρωτάρης». Δεν φτάνει που απατούσε το κορίτσι του, το απατούσε με την μάνα της!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ