Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τα είδη των ανδρών που πρέπει να αποφύγεις για σχέση

Κάποιες φορές είμαστε τόσο ερωτευμένες που δε βλέπουμε τι ακριβώς γίνεται γύρω μας. Ο έρωτας μας έχει "τυφλώσει" και δεν μπορούμε με ασφάλεια να κρίνουμε και να σκεφτούμε αν πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω ή όχι. Υπάρχουν όμως κάποιοι τύποι ανδρών που καλό θα ήταν να τους απομακρύνουμε από κοντά μας όσο πιο νωρίς γίνεται και, αν γίνεται, πριν δεθούμε συναισθηματικά μαζί τους.

romance Ο αιώνιος έφηβος

Παίζει όλη μέρα video games, έχει ακόμη αφίσες με τραγουδιστές στο δωμάτιό του, αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του και φυσικά δεν έχει τα δικά του χρήματα γιατί απλά βαριέται να εργαστεί. Κι αν όλα αυτά δεν ακούγονται και τόσο άσχημα… όταν θα αρχίσει όμως να χοροπηδάει, να γελάει με όλα και με όλους, να είναι αγενής και να μιλάει δυνατά σε δημόσιους χώρους, τότε ίσως να μας γίνει πιο κατανοητή η περίπτωσή του. Εντάξει… είναι πολύ γλυκό που σα μικρά παιδιά ζητούν αγκαλίτσες και χάδια, αλλά υπάρχουν στιγμές που η ενηλικίωση είναι απαραίτητη. Και αυτές οι στιγμές είναι πολύ σημαντικές στη ζωή μίας γυναίκας…. ειδικά όταν η καθημερινότητα την έχει βαρύνει κι έχει ανάγκη, εκείνη, από μία αγκαλιά και μία γλυκιά και τρυφερή κουβέντα που θα την ξανανιώσει και θα τη βοηθήσει να βρει και πάλι το δρόμο της.

Ο συναισθηματικά "ανίκανος" άνδρας

Είναι εκείνος ο άνδρας που αρνείται να κάνει μία σοβαρή σχέση, που κοροϊδεύει τους παντρεμένους και ποτέ δεν μιλάει για συναισθήματα και σκέψεις που αφορούν μία γυναίκα. Συνήθως αυτός ο τύπος δεν γνωρίζει την κοπέλα του στους πολύ δικούς του ανθρώπους γιατί φοβάται τις ταμπέλες και τα κοινωνικά δεσίματα. Αποφεύγει τις οικογενειακές συγκεντρώσεις γιατί τον καταπιέζουν και απομακρύνεται από κοντά μας κάθε φορά που κάτι αρχίζει να τον πνίγει συναισθηματικά. Συχνά ζητάει χώρο και χρόνο για να "ανασάνει", γιατί τον πνίγουμε με τα "θέλω" και τις ανάγκες μας. Πάρε το χρόνο σου…. για πάντα!

Ο ξερόλας

Ό,τι κι αν πεις… ό,τι κι αν κάνεις… ποτέ δεν θα φτάσεις τις γνώσεις ή τις ικανότητές του. Ξέρει τα πάντα, ακόμη κι αν δεν έχει κάνει ποτέ τίποτα στη ζωή του και είναι έτοιμος να "την πει" σε όλους. Και φυσικά… αν τυχόν κάποιος κάνει κάποιο λάθος μπροστά του, όσο ασήμαντο κι αν είναι, τότε ο Mr. Perfect θα εκμεταλλευτεί σίγουρα την ευκαιρία για να τον ισοπεδώσει. Συνήθως αυτός ο τύπος άνδρα είναι και πολύ επικριτικός…. Ποτέ δεν είσαι πολύ όμορφη, πολύ αδύνατη, πολύ καλή μαγείρισσα, πολύ καλή σύντροφος γενικά…. Γιατί εσύ είσαι νομίζεις;

Ο υπερβολικά οξύθυμος

Το μόνο που θα κερδίσουμε από έναν τέτοιο άνδρα είναι να χάσουμε την ηρεμία μας. Τον εκνευρίζει το αλάτι στο φαγητό, αλλά και η έλλειψή του…. τα πολλά παγάκια στο ποτό, αλλά και όταν αυτό είναι ζεστό… Η κίνηση, η φασαρία που κάνουν οι γείτονες, η ένταση της τηλεόρασης, οι φίλες σου, η μαμά σου, το αφεντικό σου… Γενικά τον ενοχλούν τα πάντα, σημαντικά ή ασήμαντα…. Συνήθως εδώ θα συναντήσουμε και τον υπερβολικά ζηλιάρη άνδρα, με αποτέλεσμα κάθε βλέμμα και κάθε κίνησή μας να περνάει από κόσκινο. Η ζωή αρχίζει να διέπεται από κανόνες που εκείνος θέτει, είτε συμφωνούμε είτε όχι, και όλη μας η καθημερινότητα περνάει στο μικροσκόπιό του. Αρχίζουμε να απομακρυνόμαστε από όλους και από όλα, ώστε να μη δίνουμε αφορμές για καβγάδες και κάπως έτσι καταλήγουμε στην απόλυτη μοναξιά και την πλήρη απραξία. Υγιές;

couple-laughing Ο beauty queen

Άνδρες που όλη την ώρα ασχολούνται με τον εαυτό τους, φροντίζουν τα μαλλιά τους και απλώνουν κρέμες στο δέρμα τους. Προσέχουν καθετί πάνω τους από τα πολύ βασικά μέχρι και τις τελευταίες λεπτομέρειες της εμφάνισής τους. Μπορεί στη θεωρία να ακούγεται ωραίο να έχουμε δίπλα μας έναν άνδρα που να του αρέσει το ωραίο και να προσέχει την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά η υπερβολή "σπάει νεύρα". Ειδικά όταν φτάνει στο σημείο να σπαταλάει πιο πολύ ώρα στην προετοιμασία από ότι εμείς ή όταν καταλήγει να μας δίνει συμβουλές για τα καλλυντικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Εντάξει πόσες κρέμες να χωρέσει ένα ράφι;

Το πιόνι

Δεν έχει άποψη για τίποτα… δε συμμετέχει σε τίποτα…. και γενικά δεν κάνει τίποτα αν δεν του το πει κάποιος άλλος. Νομίζω πως τα επιπλέον λόγια είναι περιττά!
Είναι πολλά ακόμη τα είδη προς αποφυγή….. πολλά τα γνωρίζουμε, άλλα θα τα μάθουμε μέσα από τις εμπειρίες της ζωής. Όποιος όμως κι αν είναι ο άνδρας που έχουμε δίπλα μας, σημασία έχει να διατηρούμε το χαρακτήρα μας, να προστατεύουμε το μυαλό και τη νοημοσύνη μας, να σεβόμαστε τις ανάγκες μας και να φροντίζουμε πάνω από όλα τον εαυτό μας.

ladylike Ιωάννα Μαμάη

 sciencearchives

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα