Αν είστε άντρας είναι πιθανό να έλκεστε από ψηλές γυναίκες με μικρή πατούσα, μακρύ μηριαίο οστό και στενούς γοφούς. Επιπλέον, πιθανόν δεν το γνωρίζετε.
Νέα έρευνα των εξελικτικών ψυχολόγων Jeremy Atkinson και Michelle Rowe, από το University at Albany, στη Νέα Υόρκη, υποδεικνύει ότι σε απλή επίδειξη φωτογραφιών με γυναικεία πρόσωπα, η πλειοψηφία των αντρών υποσυνείδητα επέλεξε όσες είχαν μικρότερη πατούσα ως πιο όμορφες. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν τον Ιούνιο σε συνέδριο.


Οι Atkinson και Rowe έλαβαν σωματικές μετρήσεις της ανατομίας 60 λευκών φοιτητριών και συνδύασαν τα πρόσωπα αυτών με τα πιο ακραία χαρακτηριστικά σε σύνθετες φωτογραφίες. Στη συνέχεια ρώτησαν 77 ετεροφυλόφιλους άντρες φοιτητές να αξιολογήσουν τις μορφές σύμφωνα με την ελκυστικότητά τους.

Όταν είδαν μια σύνθετη φωτογραφία των προσώπων των 8 γυναικών με τη μικρότερη πατούσα στην ομάδα και την αντίστοιχη φωτογραφία των 8 γυναικών με τη μεγαλύτερη πατούσα οι άντρες είχαν 3,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν ως πιο ελκυστική τη φωτογραφία με τη μικρή πατούσα.

‘Ηταν επίσης περίπου 11 φορές πιο πιθανό να επιλέξουν τη φωτογραφία με τους στενούς γοφούς και 8 φορές πιο πιθανό να επιλέξουν όσες είχαν μακρύ μηριαίο. Και όλα αυτά κοιτάζοντας μόνο το πρόσωπο!

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι χιλιετίες εξελικτικής προσαρμογής επέτρεψαν στους άντρες να έχουν την υποσυνείδητη ικανότητα να κρίνουν τα πρόσωπα των γυναικών που έχουν χαρακτηριστικά που δείχνουν μια υγιή παιδική ζωή, ως ιδιαίτερα ελκυστικά.
Η μικρή πατούσα, τα μακριά μηριαία οστά και οι στενοί γοφοί είναι μεταξύ των δεικτών μιας ελεύθερης από στρες και καλής παιδικής ηλικίας.
Κορίτσια που πέρασαν την αναπτυξιακή τους περίοδο από το εμβρυικό στάδιο στην εφηβεία κάτω από λιγότερο ιδανικές καταστάσεις είναι πιο πιθανό να μεγαλώσουν με ορμονικές ανισορροπίες που τις αφήνουν πιο κοντές και εύσωμες, κατά μέσον όρο.

Καθώς το πρόσωπό μας σχηματίζεται από τις ίδιες ορμόνες που σχηματίζουν το υπόλοιπο σώμα μας αντικατοπτρίζουν επίσης τη γενική μακροπρόθεσμη ορμονική υγεία.

Φαίνεται πως οι άντρες έχουν εξελιχθεί να εντοπίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά προσώπου ως ιδιαίτερα ελκυστικά και που αντικατοπτρίζουν την πιο γενική σωματική υγεία μιας γυναίκας.

Πηγές: Ξένος τύπος.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ