Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - ΜΕΡΟΣ 1ο

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - ΜΕΡΟΣ 1ο

(Από την ξένη Αστρολογική ιατρική ενημέρωση)
Στις ασθένειες του κάθε ζωδίου που θα αναφερόμαστε, να ξέρετε ότι είναι μόνο τάσεις, διότι για να εκδηλωθεί οποιαδήποτε ασθένεια από αυτές, πρέπει να υπάρχουν δυσαρμονικοί συνδυασμοί στο γενέθλιο ωροσκόπιο.
Από τις έρευνες που έχουν γίνει έχει βγει το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος συνδυασμός για κάθε συγκεκριμένη ασθένεια, καθόσον για την ίδια ασθένεια μπορεί να επιδράσουν διάφοροι πλανητικοί συνδυασμοί, στους οποίους θα αναφέρουμε αργότερα.
Ωστόσο, πληρέστερη αναφορά παρέχεται στα βιβλία "Οι Προφητείες Του Σύμπαντος Κόσμου"


kriosΚΡΙΟΣ
: 21 Μαρτίου - 19 Απριλίου

Εξουσιάζεται από: Άρη
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: κεφάλι, πρόσωπο, άνω σιαγόνα, μάτια, εγκέφαλος
Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν φωσφορικό κάλιο.
Να αποφεύγεται: το αλκοόλ
Οι Κριοί αριθμούν το μικρότερο ποσοστό ανιάτων ασθενειών και αναπηριών.
Με τη δύναμη της θέλησης τους καταφέρνουν να ξεπερνούν τις ασθένειες τους και να επιταχύνουν την ανάρρωσή τους.
Συνήθως υποφέρουν από πονοκεφάλους, μάτια και δόντια.
Η παραδοσιακή Αστρολογία προσθέτει ότι έχουν προδιάθεση σε: εμβολή, πυρετούς, εξανθήματα, διαλείψεις μνήμης, νευραλγίες, ιλίγγους και νευρική εξάντληση.
Όλα αυτά βέβαια είναι γενικότητες. Η καλή υγεία θα φανεί από την έρευνα όλου του ωροσκοπίου. Ωστόσο υπάρχει μία επιρρέπεια στα ατυχήματα και αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο στην περίπτωση που ο Ήλιος δέχεται αρνητικές όψεις από τους Κρόνο, Ουρανό.
Μετά από μία μακρόχρονη έρευνα που έγινε στο Λος Άντζελες απεδείχθη σε ποσοστό 100% πως όταν υπήρχε προοδευτική όψη του Άρη προκαλούσε κάθε είδους ατυχήματα ακόμα και αυτοκινητιστικών.
Στη δίαιτα του μετά τα τριάντα να αποφεύγει τις λιπαρές τροφές. Όμως, στη διατροφή του είναι καλό να υπάρχει φωσφορικό κάλιο (κρεμμύδια, καρότα, σέλινο, μήλα κ.λπ) Σε βότανα, συνιστώνται: δυόσμος, ρίγανη, κάπαρη, βασιλικός κ.λπ.
tavros
ΤΑΥΡΟΣ: 20 Απριλίου - 20 Μαΐου
Εξουσιάζεται: από Αφροδίτη
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: λάρυγγα, λαιμό, σάλπιγγες, αυχενικούς σπονδύλους.
Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν θειικό νάτριο.
Να αποφεύγει: τη μαλθακότητα.
Οι Ταύροι εμφανίζουν συνήθως αρρωστοφοβία
Τα πιο πιθανά προβλήματα υγείας είναι: μολύνσεις του λαιμού, λάρυγγα, αυχένα, αυτιά, γενετικοί αδένες, διφθερίτιδα, θυρεοειδή, αμυγδαλίτιδα, ιγμορίτιδα.
Παθήσεις σχετικά με το λαιμό και τα κρυολογήματα πρέπει να καταπολεμιούνται αμέσως για να να μην εξελιχθούν σε χρόνια προβλήματα.
Επίσης οι ιδιότητες του ζωδίου: μαλθακότητα, υπερβολικό πείσμα, θυμός, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως παθολογικά γνωρίσματα όταν γίνουν αφορμή ασθενειών στην περίπτωση που θα ενεργοποιηθούν από ετήσια ωροσκόπια.
Στη δίαιτα του πρέπει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή. Καταρχήν η έμφυτη λαιμαργία, εκτός από την αισθητική πλευρά, το επιπλέον βάρος μπορεί να προκαλέσει και κυκλοφορικά προβλήματα. Επίσης, κατά την ώρα του φαγητού θα πρέπει να αποφεύγονται ο θυμός και οι δυσάρεστες συζητήσεις, καθώς έχει αποδειχθεί ότι στους Ταύρους επιφέρουν ενοχλήματα από έλκος και κυστίτιδες.
Όσοι έχουν ξεπεράσει το 45ο έτος τους, μπορούν να συμπληρώνουν τη διατροφή τους με βιταμίνες Α και Ε.
Το βιοχημικό άλας που χρειάζεται ο οργανισμός του Ταύρου είναι το θειικό νάτριο (σπανάκι, παντζάρια, ραπανάκια, αγγούρια κ.λπ) όταν υπάρχει έλλειψη αυτού του άλατος το σώμα πρήζεται, λόγω της υπερβολικής κατακράτησης υγρών. Επίσης, στις τροφές τους καλό είναι να περιλαμβάνονται και ψάρια κυρίως της θάλασσας λόγω του ιωδίου.
Ως βότανα προτείνονται το φασκόμηλο και το λάπαθο.
didimoiΔΙΔΥΜΟΙ: 21 Μαΐου - 21 Ιουνίου
Εξουσιαστής πλανήτης: Ερμής
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: ώμους, βραχίονες, πνεύμονες, νευρικό σύστημα.
Ο οργανισμός τους έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν χλωριούχο νάτριο
Πρέπει να αποφεύγεται: η νευρική υπερκόπωση
Οι Δίδυμοι λέγεται ότι σε σχέση με τα άλλα μεταβλητά ζώδια είναι οι περισσότερο γεροί. Υποστηρίζεται μάλιστα λόγω της δυαδικής του φύσης ότι δίνει την προδιάθεση σε αυτούς τους ανθρώπους να υποφέρουν και από δύο συγχρόνως ασθένειες.
Γενικά, πάντως έχουν αρκετά ευαίσθητο νευρικό σύστημα, γι αυτό πάντως έχουν ανάγκη περισσοτέρων ωρών ύπνου σε σύγκριση με ανθρώπους άλλων ζωδίων. Επίσης να ασκούνται περισσότερο κυρίως στην ύπαιθρο για να τονώνουν το αναπνευστικό τους σύστημα μιας και οι πνεύμονες θεωρούνται το αδύνατο σημείο των Διδύμων.
Στατιστικές έρευνες απέδειξαν ότι ανάμεσα σε φυματικούς ασθενείς οι περισσότεροι ήταν Δίδυμοι των οποίων σε ποσοστό 100% στα ωροσκόπια τους ήταν κτυπημένοι οι πλανήτες Ποσειδώνας, Κρόνος, Δίας και Πλούτωνας. Επίσης το 96% των Διδύμων που παρουσιάζουν νευρική κατάπτωση είχαν στα ωροσκόπια τους κτυπημένο Έρμη.
Επιρρεπείς θεωρούνται ακόμη οι Δίδυμοι στις ασθένειες: βρογχίτιδα, άσθμα, πνευμονία, ηπατική ανεπάρκεια, παθήσεις του δέρματος και με πολύ βεβαρυμμένο τον Ερμή ψυχικές διαταραχές.
Γενικά οι Δίδυμοι έχουν ανάγκη από ήλιο, ανάπαυση, καθαρό αέρα και συχνή εναλλαγή τοπίου.
Στη δίαιτα των Διδύμων καλό είναι να περιλαμβάνονται τροφές που δυναμώνουν τα νεύρα, να αυξάνουν τη ζωτικότητα και να ρυθμίζουν την ινοδωσφαιρίνη του αίματος, δηλαδή στη δίαιτα τους να υπερτερούν οι πρωτεΐνες (άπαχο κρέας, ψάρι αβγά, τυρί, αμύγδαλα, γιαούρτι, γάλα κ.λπ). Αν αυτά δεν επαρκούν μπορούν να το ενισχύσουν τον οργανισμό τους με τη βιταμίνη D. Επίσης, με φρέσκα φασόλια, σπαράγγια ροδάκινα δαμάσκηνα κ.λπ).
Τα βότανα που συνιστώνται είναι: κόκκινο τριφύλλι, γλυκόριζα, σταυροβότανο κ.λπ.
karkinosΚΑΡΚΙΝΟΣ: 22 Ιουνίου - 21 Ιουλίου
Εξουσιαστής: Σελήνη
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει την: επιγαστρική περιοχή, το στομάχι, τους μαστούς.
Ο οργανισμός έχει ανάγκη από τροφές που περιέχουν: Φθοριούχο Ασβέστιο
Πρέπει να αποφεύγει: την ευθιξία, την κυκλοθυμία.
Η υγεία των Καρκίνων είναι περισσότερο ευαίσθητη στην παιδική ηλικία από ότι στην ενηλικίωση και παρόλο ότι ο Καρκίνος θεωρείται ένα από τα αδύνατα ζώδια, αν ο Ήλιος του έχει ευνοϊκές όψεις και ανατέλλει κατά τη γέννηση θα βοηθήσει σημαντικά στην καλή λειτουργία του οργανισμού.
Γενικά η θέση της Σελήνης στο γενέθλιο ωροσκόπιο θα μας καθορίσει τη ζωτικότητα όσων ανήκουν σε τούτο το ζώδιο. Συνήθως παρουσιάζουν χαμηλή ζωτικότητα γεγονός που έρχεται σαν αποτέλεσμα των νοσηρών σκέψεων και των εσωτερικών τους συγκρούσεων που εκδηλώνονται με άγχος και τις περισσότερες φορές τους προκαλούν έλκος, γαστρίτιδα, δυσπεψία, στομαχικές διαταραχές, δυσκοιλιότητα.
Το πρόβλημα με τη δίαιτα των Καρκίνων είναι ότι όταν νευριάζουν ή είναι στεναχωρημένοι τρώνε ότι βρίσκουν αδιακρίτως, γεγονός που είναι άσχημο για το στομάχι και το πεπτικό τους σύστημα γενικότερα το οποίο είναι και το αδύνατο τους σημείο.
Η βάση της δίαιτας τους πρέπει να είναι οι πρωτεΐνες στις οποίες όμως να συμπεριλαμβάνεται και μία ποσότητα θαλασσινών. Πρέπει αντίθετα να αποφεύγουν τη ζάχαρη, το άμυλο, τα λιπαρά.
Το ανόργανο άλας του Καρκίνου είναι το φθοριούχο ασβέστιο (γάλα, τυρί γιαούρτι, κρόκος αβγού, ψωμί σίκαλης κ.λπ) Η έλλειψη αυτού του συστατικού πολύ συχνά προκαλεί φλεβίτιδα, κιρσούς, αδυνάτισμα της όρασης, φθορά των δοντιών, ατονία των μυώνων)
Βότανα ωφέλιμα: γλιστρίδα, δεντρολίβανο, πετρόχορτο κ.λπ)
Ωστόσο, αν δεν υπάρχει επάρκεια όλων αυτών μπορεί να ενισχυθούν με βιταμίνες E, Bcompl.
leonΛΕΩΝ: 22 Ιουλίου - 21 Αυγούστου
Εξουσιαστής: Ήλιος
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: καρδιά, σπονδυλική στήλη, νωτιαία περιοχή, χολή.
Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν φωσφορικό μαγνήσιο.
Πρέπει να αποφεύγει: την καταπίεση και την ένταση.
Ο Λέων στο ζωδιακό άνθρωπο αντιπροσωπεύει την καρδιά. Γι αυτό και οι ασθένειες αυτού του ζωδίου είναι σχετικές με τα ζωτικά όργανα και τις λειτουργίες τους.
Ο Λέων συνήθως δεν προσβάλλεται από χρόνιες ασθένειες αλλά από βαριές και ξαφνικές. Οι οποίες διαρκούν λίγο, αλλά που χαρακτηρίζονται για τον υψηλό πυρετό ή τους δυνατούς πόνους. Οι πιο συνηθισμένες ασθένειες του ζωδίου είναι η αρτηριοσκλήρυνση, άνια, σχεδόν όλες οι παθήσεις της καρδιάς και της σπονδυλικής στήλης.
Στη νεανική ηλικία είναι αρκετά επιρρεπής σε ρευματικούς πυρετούς, ιλαράς, και μηνιγγίτιδας.
Ένας βασικός παράγοντας για την καλή οργανική λειτουργία του Λέοντα είναι ο μονοκόμματος ή σε μικρότερα διαστήματα οκτάωρος ύπνος.
Η δίαιτα του Λέοντα πρέπει να είναι υψηλή σε πρωτεΐνες και χαμηλή σε ζάχαρη και άμυλο. Πρέπει να αποφεύγει τα λίπη που επιδρούν στην ανάπτυξη της αρτηριοσκλήρυνσης μιας και έχει προδιάθεση στις καρδιοπάθειες.
Όταν ένας Λέων αισθανθεί ότι λαχανιάζει εύκολα, ή αισθάνεται ένα γρήγορο ή δυνατό πόνο κάτω από τα πλευρά του, ζαλάδες και ναυτία πρέπει εκτός από το να επισκεφθεί αμέσως το γιατρό του να ρυθμίσει παράλληλα και τη δίαιτα του. Να παίρνει τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες οι οποίες βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, όπως άπαχο κρέας, κυνήγι, πουλερικά, γιαούρτι, τυρί αβγά, φασόλια σόγιας,
Το ανόργανο άλας του Λέοντα είναι το φωσφορικό μαγνήσιο (αμύγδαλα, καρύδια, κρεμμύδια, μαρούλια, μήλα, δαμάσκηνα, σύκα, λεμόνια, αγγούρια κ.λπ), το οποίο βοηθά το πεπτικό σύστημα, το σχηματισμό του λευκώματος στο αίμα και κρατά σε φυσιολογικό επίπεδο την κυκλοφορία του αίματος.
Τα βότανα που βοηθούν τον Λέοντα είναι: άνηθος, μάραθο, μαϊντανός, δυόσμος, άγριο ραδίκι.
Απαραίτητες βιταμίνες για το ζώδιο του Λέοντα είναι οι: C & E. H"C" βρίσκεται στα εσπεριδοειδή φρούτα, στις ντομάτες, νεροκάρδαμο, πεπόνι, φράουλες. Η "Ε" βρίσκεται στο σιτάρι, μαρούλι, λάδι από σόγια κ.λπ.
parthenosΠΑΡΘΕΝΟΣ: 23 Αυγ/στου - 22 Σεπτ/ρίου
Εξουσιαστής: Ερμής
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: κοιλιακή χώρα, λεπτό έντερο, γαστρεντερικό σύστημα.
Ό οργανισμός του έχει ανάγκη: τροφές που περιέχουν θειικό κάλιο.
Να αποφεύγει: την υπερβολική κριτική.
Οι Παρθένοι έχουν έναν έμφυτο φόβο για τις ασθένειες και συνήθως έχουν τη τάση και το μικρότερο σύμπτωμα που θα τους εμφανιστεί να το νομίσουν αμέσως αρρώστια.
Στις ασθένειες που είναι περισσότερο επιρρεπείς είναι: στομαχικά προβλήματα, κολίτιδα & διάρροια, δυσκοιλιότητα), περιτονίτιδα, ταινία, σκωληκοειδίτιδα, κοίλη, τύφο. Ο κανόνας της δίαιτας που πρέπει να ακολουθούν είναι απλός, το σημαντικότερο είναι να αποφεύγουν τα φαγητά και τα ποτά που χρειάζονται ένα γερό στομάχι ή που ερεθίζουν τα έντερα.
Οι Παρθένοι θα πρέπει να προτιμούν πρωτεϊνούχες τροφές που είναι ευκολοχώνευτες. Για παράδειγμα το πρωινό τους θα ήταν καλύτερα αν περιλάμβανε τσάι αντί καφέ και ένα άπαχο τυρί αντί μαρμελάδες, μπέικον κ.λπ.
Το ανόργανο άλας των Παρθένων είναι το θειικό κάλιο (ραδίκια, αντίδια, βρώμη, σίκαλη, τυρί, σιτάρι με το φλοιό του, αμύγδαλα, άπαχο κρέας) που κανονίζει την τροφοδοσία και διανομή των ελαίων στο σώμα και βοηθά την μεταφορά του οξυγόνου στα κύτταρα του δέρματος. Η έλλειψη αυτού του άλατος έχει σαν αποτέλεσμα τα έλαια αυτά να γίνονται παχύρευστα ώστε να φράζουν τους πόρους του δέρματος που σα συνέπεια θα είναι η δημιουργία της ακμής, του εκζέματος, της πιτυρίδας.
Το γιαούρτι θεωρείται πολύ ευεργετικό για τους Παρθένους διότι βοηθάει στην ανάπτυξη των ευεργετικών βακτηριδίων στο έντερο που προμηθεύει στον οργανισμό την βιταμίνη "Β". Επίσης καλό είναι στη διατροφή τους να περιλαμβάνονται σπανάκι, κολοκύθια, σέλινο, ντομάτες, ροδάκινα, χουρμάδες, αμύγδαλα, καρύδια.
Τα βότανα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σα φαρμακευτικά για τους Παρθένους είναι το δεντρολίβανο, το θρούμπι, βαλεριάνα κ.λπ.
zygosΖΥΓΟΣ: 23 Σεπτ/ρίου - 22 Οκτ/ρίου
Εξουσιστής: Αφροδίτη
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: νεφρά, λαγόνες, οσφυϊκή χώρα.
Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν φωσφορικό νάτριο.
Χρειάζεται να αποφεύγει: το πολύ κάπνισμα και τα δυνατά ποτά.
Οι Ζυγοί κατά κανόνα έχουν καλή υγεία. Η έμφυτη τάση τους να αναζητούν την αρμονία, τους δίνει αυτοπειθαρχία που τους βοηθά να αποφεύγουν τη νευρική κατάπτωση.
Συνήθως είναι επιρρεπείς σε κωλικούς των νεφρών, κυστίτιδες, δερματικά εξανθήματα, δυνατούς πονοκεφάλους, ισχιαλγίες, δυσουρία, πέτρες στα νεφρά, ουραμία, διαβήτη, ασθένεια του Bright.
Από στατιστικές έρευνες έχει βρεθεί ότι οι Ζυγοί που ήταν γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο (14-23/10) έχουν προδιάθεση στο διαβήτη. Επίσης αν ήξεραν την πολυσύνθετη λειτουργία των νεφρών και το σημαντικό τους ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό, τότε θα προσπαθούσαν να καταπολεμήσουν και αυτήν την προδιάθεση του ζωδίου τους.
Κάθε νεφρό περιέχει 1.200.000 περίπου μικροσκοπικά σωληνάκια που το συνολικό τους μάκρος φτάνει στο μέσο ενήλικα άνθρωπο 75 μίλια. Το αίμα περνά συνέχεια μέσα από τα νεφρά. Το υγρό που θα απεκκριθεί στα ούρα μαζεύεται στην κύστη που βρίσκεται στο τέλος του κάθε σωλήνα. Όταν το άτομο αντιμετωπίζει μακροχρόνια προβλήματα τότε τα νεφρά φορτώνονται με τοξίνες που δημιουργούνται από την ένταση.
Το ανόργανο άλας του Ζυγού είναι το φωσφορικό νάτριο( καρότα, σπαράγγια, παντζάρια, καλαμπόκι, σύκα, μήλα, φράουλες, ροδάκινα, σταφίδες, μαύρο ρύζι) που βοηθά να κρατά την ισορροπία του αλκαλικού οξέως στο σώμα και ενισχύει τη ζωτικότητα του οργανισμού.
Τα βότανα του είναι το θυμάρι, το νεροκάρδαμο, η βιολέτα, το ξινολάπαθο.


Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου: ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – ΜΕΡΟΣ 2ο

yiotakalogera

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα