Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

HEY JUDE! DON'T LET HER DOWN


Ένα από τα μεγαλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. Έτσι χαρακτηρίζουν οι ειδικοί το Hey Jude των Beatles. Κάποιοι το κατατάσσουν στο 10ο καλύτερο που έχει γραφτεί ποτέ. Ο αποδυτηριάκιας λέει ότι είναι ένα single, ένα κομμάτι που προσφέρεται για σκηνική παρουσία. Να γίνει θεατρικό δρώμενο, ένα μίνι-μονόπρακτο.
Οι Beatles επέβαλλαν το album, την έκδοση συλλογής τραγουδιών απέναντι στα δισκάκια, που είχαν ένα μόνο τραγούδι σε κάθε πλευρά. Δεν αγνόησαν, όμως, εντελώς τα σίνγκλ, με τραγούδια που δεν συμπεριλαμβάνονταν στα LP.
Στις 15 Μαρτίου το 1968 βγαίνει το πρώτο sinlge των Μπητλς και η επιτυχία του Lady Madonna, για όσους γνώριζαν τότε τα “από μέσα” του θρυλικού συγκροτήματος, ήταν μία “νίκη” του Πωλ ΜαΚάρτνυ στον Τζων Λένον. Είχαν ήδη εμφανιστεί τα πρώτα σύννεφα, που τελικά θα οδηγούσαν στη διάλυση των Μπητλς.

Ο Τζων χωρίζει την Σύνθια, την σύζυγό του, πάντα το 1968 και για να παρηγορήσει τον γιο του, τον Τζούλιαν, ο Πωλ μετά το Lady Madonna γράφει ένα ακόμα single, με τη βοήθεια του Τζωρτζ Χάρισον. Το Hey Jude, που κυκλοφόρησε στις 26 Αυγούστου, σα σήμερα, το 1968.
Hey, Jude! Don't let her down
You have found her, now go and get her
Remember, to let her into your heart
Then you can start to make it better
Το κομμάτι διαρκεί περισσότερο από επτά λεπτά και το φινάλε του είναι... ατελείωτο, ένα ουρλιαχτό χαράς και αισιοδοξίας με τον αθάνατο μουσικό ήχο των Beatles.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα