Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

"Ανήμπορη" να περιορίσει τον Έμπολα η Σιέρα Λεόνε

"Ανήμπορη" να περιορίσει τον Έμπολα η Σιέρα Λεόνε
Τη στιγμή που η προσοχή όλου του κόσμου είναι στραμμένη στη Δυτική Αφρική και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από διεθνείς οργανισμούς Υγείας να ελέγξουν την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού Έμπολα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προειδοποιούν ότι η Σιέρα Λεόνε δείχνει "ανήμπορη" να περιορίσει τον ιό.
Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος του οργανισμού, Anja Wolz, στο αμερικανικό δίκτυο CNN, επισημαίνοντας ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και κάθε άλλος οργανισμός που έχει τη δυνατότητα, πρέπει να σπεύσει άμεσα σε βοήθεια της κυβέρνησης της Σιέρα Λεόνε.
"Ακόμα πραγματοποιούνται ταφές χωρίς καμία προστασία. Οι άνθρωποι θάβουν τους νεκρούς από τον ιό Έμπολα χωρίς πρώτα να απολυμάνουν τις σορούς.
Υπάρχουν ακόμα ασθενείς ή γνωστοί και συγγενείς ασθενών, οι οποίοι κρύβονται από τις υγειονομικές αρχές επειδή φοβούνται", πρόσθεσε η εκπρόσωπος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την κατάσταση στην Σιέρα Λεόνε.
Εντωμεταξύ, μόλις χθες ο ΠΟΥ ενημέρωσε ότι σήμερα θα διεξαχθεί (έστω και καθυστερημένα) έκτακτη συνεδρίαση για τον Έμπολα, προκειμένου να αποφασιστεί αν η έξαρση του θανατηφόρου ιού στη Δ. Αφρική χρειάζεται την άμεση προσοχή της διεθνούς κοινότητας.
Ο Έμπολα, ο οποίος μέχρι τώρα έχει πλήξει κυρίως τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία, τη Γουινέα, αλλά και τη Νιγηρία (σε μικρότερο βαθμό) έχει κοστίσει τη ζωή συνολικά τουλάχιστον 900 ατόμων από τον Φεβρουάριο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν ανησυχία για την πιθανότητα να εξελιχθεί σε παγκόσμια πανδημία.


onmed


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα