Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΤΑ ΑΣΤΡΟΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΜΑΣ ΟΥΡΑΝΟΥ!!!


Μία από τις μεγαλύτερες ομορφιές της φύσης είναι ο έναστρος νυχτερινός ουρανός. Από τα παμπάλαια χρόνια ως σήμερα, ο άνθρωπος αφιέρωσε αμέτρητες ώρες στο να κοιτά τους ουρανούς για να κάνει αστρονομικές παρατηρήσεις, για να θαυμάσει το μεγαλείο της Δημιουργίας, για να ονειρευτεί το μέλλον.

 Δυστυχώς σήμερα όμως το άγχος και η κούραση του έντονου ρυθμού ζωής, αλλά και το άφθονο φως των σύγχρονων μεγαλουπόλεων την νύχτα, έχουν στερήσει – κατά κάποιον τρόπο – από τον άνθρωπο την δυνατότητα να βυθίζει το βλέμμα του στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος.

Σ΄εμένα δεν συνέβη σχεδόν ποτέ να χάσω την επαφή μου με τ΄αστέρια. Θυμάμαι από το στρατό ακόμη, τις ατέλειωτες νύχτες των νυχτερινών ασκήσεων να ξαπλώνω και να παρατηρώ τον ουρανό με δέος και νοσταλγία, αντί να κυνηγώ να σκοτώσω το φανταστικό εχθρό.

Συνήθεια που μου έμεινε μέχρι και σήμερα, που ευτυχώς επέλεξα να μείνω έξω από πόλη, έξω από οικισμό, έξω γενικά απ΄όλα τα μεγάλα προβλήματα που τυραννούν το σύγχρονο άνθρωπο, εκεί που η φωτορύπανση ήταν το τελευταίο που θα απασχολούσε ένα ντόπιο κοινοτάρχη και τον τρόπο που θα τοποθετούσε της λάμπες της η ΔΕΗ.

Ο νυχτερινός ουρανός είναι ..μαγεία!!!
Το φέρον σώμα του Θεού..
Δρόμοι του παρελθόντος.
Αλλά και του μέλλοντος!


Πάντα μου έκαναν εντύπωση όλα τα αστέρια, ειδικά όσο τρεμόπαιζαν σα νυχτερινά λυχναράκια, μα πιο πολύ, όσα ήταν σε ..κίνηση! Ναι. Και δεν εννοώ τα αερoπλάνα που διασχίζουν συγκεκριμένους αεροδιαδρόμους του F.I.R. στα 35.000 πόδια (12 περίπου χλμ από το έδαφος) τραβώντας τα υπερπόντια ταξίδια τους. Ούτε όσα κινούνται σε εσωτερικές πτήσεις στις 15 με 20 χιλιάδες πόδια, πέντε χιλιόμετρα από το έδαφος, σχετικά κοντά.

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις το φωτεινό ίχνος των αεροσκαφών είναι εμφανές σε ευθεία γραμμή, με τα φώτα πορείας διεθνών κανονισμών, κόκκινο και πράσινο δεξιά και αριστερά να αναβοσβήνουν ρυθμικά  στις πτέρυγες.

Δεν μιλώ για τέτοια φωτεινά ίχνη.

Μιλώ για παράξενα φωτεινά ίχνη, σαν φωτεινά αστέρια στο μέγεθος της καλοκαιρινής Αφροδίτης και μεγαλύτερα, που εμφανίζονται ξαφνικά από το πουθενά, διασχίζουν με μεγάλη ταχύτητα ένα συγκεκριμένο σημείο του ουρανού, σε ευθεία ή σε πορεία ελιγμών και εξαφανίζονται!

Θα ήθελα να θυμίσω για όσους δεν με γνωρίζουν προσωπικά ότι είμαι πιλότος και καπετάνιος. Γνωρίζω τα βασικά και ξεχωρίζω τι είναι ανθρώπινο σκάφος και τι «δεν είναι». Αυτό για να βάλουμε την κουβέντα μας σε σοβαρό και επιστημονικό επίπεδο, πέρα από κάθε όριο φαντασίας, έστω και αν εκεί θα μας αναγάγει το παράδοξον του φαινομένου.

Θα μου πείτε, «δορυφόροι». Μάλιστα! Θα μπορούσαν να είναι; Είναι πολύ φωτεινοί για δορυφόροι! Αν είχαν τόσο φως εντός της καμπίνας και υπήρχαν άνθρωποι θα είχαν τυφλωθεί (αν ήταν διαστημόπλοιο), αν ήταν απλός τεχνικός και επικοινωνιακός δορυφόρος, με τόσο στο φως στο εσωτερικό του θα είχε κάψει όλα τα ηλεκτρομαγνητικά όργανα και θα είχε πάρει φωτιά, ενώ δεν υπήρχε κανένας λόγος να έχει τόσο εξωτερικούς δυνατούς προβολείς. Στο διάστημα δεν έχει στροφές και λακκούβες!

Τι απομένει δια την άτοπον απαγωγή;

Απομένει ότι τα σκάφη αυτά, είτε αερόπλοια, αστρόπλοια, αγνώστου ταυτότητος αντικείμενα (ΑΤΙΑ) γνωστά και ως UFO, ή πειραματικά αεροσκάφη γήινης  και άγνωστης σε μας τους απλούς ανθρώπους τεχνολογίας, πετούν κατά εκατοντάδες και κατά χιλιάδες!

Αυτό σημαίνει και δεν μπορεί να σημαίνει άλλο τίποτε για μένα τουλάχιστον που εμπιστεύομαι τις αισθήσεις μου. (Έχω πιλοτάρει σε νυχτερινή πτήση, χωρίς όργανα και έχω την αίσθηση, πέρα από τις μοναδικές εμπειρίες δέους).

Τα σκάφη αυτά εκτιμώ ότι είναι τεράστια σε μέγεθος και σε χωρητικότητα. Κινούνται στο διάστημα και ναι είναι ορατά με γυμνό οφθαλμό! (Όπως και τα άστρα). Οι ελιγμοί που κάνουν είναι ένα τεχνικό στοιχείο που παραπέμπει σε στρατηγικές μάχης, ενώ η απότομη εξαφάνισή τους σημαίνει ανάπτυξη ταχύτητας μεγαλύτερης του φωτός ή τεχνολογική κάλυψη και απόκρυψη από κάθε είδους ανθρώπινης και μη παρατήρησης.

Όσοι σοβαροί τώρα ίσως θα χαμογελάτε κάτω από τα μουστάκια σας. Αφήστε τα μουστάκια σας ήσυχα και πάρτε τα γυαλιά σας παρακαλώ να πάμε λίγο στον Όμηρο να σας δείξω εκεί που μιλά για τα «νοοκίνητα αντιβαρυντικά πλοία των Φαιάκων». Μπορεί να ήμουν πιλότος από χόμπι και από την αγάπη μου στους ουρανούς, αλλά σύνταξη πήρα από το Υπουργείο Παιδείας ως εκπαιδευτικός κι αυτό μη το ξεχνά κανείς παρακαλώ.

Πάμε τώρα στην Οδύσσεια, ραψωδία Θ΄, στοίχοι 557-563:


οὐ γὰρ Φαιήκεσσι κυβερνητῆρες ἔασιν,
οὐδέ τι πηδάλι' ἐστί, τά τ' ἄλλαι νῆες ἔχουσιν·
ἀλλ' αὐταὶ ἴσασι νοήματα καὶ φρένας ἀνδρῶν,
καὶ πάντων ἴσασι πόλιας καὶ πίονας ἀγροὺς      
ἀνθρώπων καὶ λαῖτμα τάχισθ' ἁλὸς ἐκπερόωσιν
ἠέρι καὶ νεφέλῃ κεκαλυμμέναι· οὐδέ ποτέ σφιν
οὔτε τι πημανθῆναι ἔπι δέος οὔτ' ἀπολέσθαι.

Μετάφραση:
Γιατί δεν ταξιδεύουνε οι Φαίακες με ποδότες,
μηδ' έχουν τα καράβια τους τιμόνια, καθώς τ' άλλα,
παρά μονάχα τους το νου μαντεύουνε του ανθρώπου,
κι όλων τις χώρες ξέρουνε και τα παχιά χωράφια·
κι ολόταχα περνούν και πάν στης θάλασσας τα πλάτια,
σε αντάρα και σε σύννεφα κρυμμένα· και δεν έχουν
κανένα φόβο ή να χαθούν ή να βλαφτούν ποτές τους.
                       Οδύσσεια, ραψωδία θ΄, στ. 557-563


νηυσὶ θοῇσιν τοί γε πεποιθότες ὠκείῃσι
λαῖτμα μέγ' ἐκπερόωσιν, ἐπεί σφισι δῶκ' ἐνοσίχθων·
τῶν νέες ὠκεῖαι ὡς εἰ πτερὸν ἠὲ νόημα."
Μετάφραση:
έχοντας θάρρος στα γοργά καράβια τους, που σκίζουν
τα πέλαα με τη συνεργιά του θεού του κοσμοσείστη,
που σαν πουλιά γοργοπετούν ή σαν του νου τη σκέψη.»
Οδύσσεια, ραψωδία η΄, στ. 34-36


κίρκος ὁμαρτήσειεν, ἐλαφρότατος πετεηνῶν·
ὣς ἡ ῥίμφα θέουσα θαλάσσης κύματ' ἔταμνεν,

Μετάφραση:

Κι έτρεχ' εκείνο μιά χαρά, που μήτε κιρκινέζι,
το πιο γοργό πετάμενο, θα μπόρειε να το φτάξη
Οδύσσεια, ραψωδία ν΄, στ. 87-88

Όπως μας πληροφορεί λοιπόν ο Όμηρος, τα πλοία των Φαιάκων:

1.  Ήταν νοοκίνητα, δηλαδή, μπορώντας να διαβάσουν την ανθρώπινη σκέψη, πληροφορούνταν απ’ αυτήν και όχι από κάποιο χειροκίνητο όργανο όπως το τιμόνι.

2. Είχαν τεχνητή νοημοσύνη καθώς, έχοντας «νοήματα καὶ φρένας ἀνδρῶν», δύνανται να επιλέξουν αν πρέπει να εκτελέσουν μία εντολή ή όχι.

3.  Είχαν ένα είδος «σκληρού δίσκου» γεωγραφικών δεδομένων, καθώς ήξεραν «πάντων πόλιας καὶ πίονας ἀγροὺς».

4.  Είχαν μηχανισμό τεχνητής αντιβαρυτικής αιώρησης που τους επέτρεπε να πετάνε «ὡς εἰ πτερὸν ἠὲ νόημα» (σαν τα πουλιά ή σαν την σκέψη). Λογοτεχνική-μυθολογική παρατήρηση: αν τα πλοία των Φαιάκων ακουμπούσαν την θάλασσα, ο Ποσειδώνας, ο θεός των θαλασσών θα τα βύθιζε, όπως τόσες φορές έκανε στα πλοία που μετέφεραν τον Οδυσσέα. Γιατί όχι κι αυτήν την φορά, αν το πλοίο δεν πέταγε;

5.  Είχαν εξαιρετικά γρήγορους κινητήρες που του επέτρεπαν να αναπτύσσει ταχύτητα γρηγορότερη από κάθε πετούμενο βιολογικό οργανισμό («κίρκος ὁμαρτήσειεν, ἐλαφρότατος πετεηνῶν· ὣς ἡ ῥίμφα θέουσα θαλάσσης κύματ' ἔταμνεν») που έκανε τον Όμηρο να παρουσιάσει την κίνησή του με αυτήν της ανθρώπινης σκέψης...

6.  Είχαν μανδύα οπτικής κάλυψης που τους επέτρεπε να γίνονται αόρατα στα μάτια των εχθρών τους σαν να είναι «ἠέρι καὶ νεφέλῃ κεκαλυμμέναι» (καλυμμένα με αντάρα και συννεφιά).

7.  Είχαν ασπίδα πιθανώς ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που δεν επέτρεπε στους εχθρούς να τα βλάψουν («οὐδέ ποτέ σφιν οὔτε τι πημανθῆναι ἔπι δέος»).

     Κι όλα αυτά συνέβαιναν χιλιάδες χρόνια πριν;;;!!!!

     Μην πω πόσες διότι θα μπούμε σε άλλα θέματα και δεν θα τελειώσει το θέμα αυτό ποτέ! Θα μείνουμε στην ουσία του πράγματος.

Για όσους σκεφτούν ότι ο Όμηρος έλεγε παραμύθια, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι με βάση αυτά τα παραμύθια έγινε η ανακάλυψη της Τροίας από τον Σλήμαν, όσο οι δικοί μας και οι ξένοι ελληνιστές περί των ελληνικών, έκαναν τέτοιες ρομαντικές και παιδικές σκέψεις για 18 περίπου αιώνες!!!

     Και σας ρωτώ τώρα ευθέως!

     Τι δεν γνωρίζουμε φίλες και φίλοι μου;

     Εντάξει, πολλά δεν γνωρίζουμε και δεν θα μας κατηγορήσει κανένας γι΄αυτό!

     Εδώ μιλώ για βασικά πράγματα, για τα ΜΕΓΑΛΑ, αυτά που διασχίζουν τον ουρανό πάω από το κεφάλι μας όσο εμείς κοιμόμαστε αμέριμνα!

Και σας ξαναρωτώ!

Τα έχετε δει κι εσείς;

Τα έχετε παρατηρήσει;

Σχεδόν κάθε 15 λεπτά εμφανίζεται και από ένα!

Υπάρχουν και κοντινές πτήσεις, σε χαμηλή απόσταση, που νομίζεις είναι πεφταστέρι (διάττων Άστρο), αλλά δεν είναι!

Θέλω να μου απαντήσετε σ΄αυτό το κείμενο!

Να μου πείτε τι γνωρίζετε κι εσείς!

Έτσι μεταδίδεται η γνώση και πληροφορία καλύτερα!

Αν δεν γνωρίζετε τίποτε, τώρα το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία να σηκώστε το κεφάλι σας στον ουρανό και να τα δείτε!

Σας εύχομαι να είστε τυχεροί, γιατί κάποιοι λένε, δεν εμφανίζονται σε όλους τούτα τα «νοοκίνητα» πλοία, αφού μπορούν και διαβάζουν το νου μας και «γνωρίζουν» σε ποιους πρέπει ή όχι να εμφανιστούν!

Τέλος, όλοι βρισκόμαστε στον ίδιο λάκκο,

Αλλά μερικοί από μας κοιτάνε τα΄άστρα!

Καλη σας νυχτερινή παρατήρηση!

Και καλή σας "πτήση"!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα