Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Τα βήματα προς την ανάδυση της επιθυμίας του προσώπου

Είναι πάρα πολλοί αυτοί που μπερδεύουν την επιθυμία τους με εκείνη των άλλων.
Η ανάγκη τους για συμμόρφωση, που κινητοποιείται από την ανασφάλεια της βιωμένης τους ανεπάρκειας, τους κάνει να αδυνατούν να ορίσουν την επιθυμία τους ανεξάρτητα από τα «θέλω» εκείνων από τους οποίους εξαρτώνται συναισθηματικά.
Το πρώτο βήμα για τους συνεξαρτητικούς είναι να αναγνωρίσουν το γεγονός της ψυχικής τους συνεξάρτησης.
Το δεύτερο, να εξατoμικεύσουν την επιθυμία τους, διαφοροποιώντας την από κείνη των άλλων.
Προχωρούν στο τρίτο βήμα, καθώς είναι σε θέση να ικανοποιούν την διαφοροποιημένη τους επιθυμία, να την χορταίνουν. Αυτό δεν είναι αυτονόητο. Θέλει θάρρος, ορμή, κι επένδυση ενέργειας ψυχικής.


Για όσους θέλουν να προχωρήσουν πιο ψηλά στο μονοπάτι της αυτογνωσίας και της αυθυπέρβασης, θα χρειαστεί να προχωρήσουν στο τέταρτο βήμα:
Να πειραματισθούν κλιμακούμενα με την βούλησή τους να πάνε κόντρα στην δική τους επιθυμία. Εκούσια να την αναστέλλουν, να την περιορίζουν, αποκτώντας σταδιακά όλο και μεγαλύτερο έλεγχο πάνω της.
Να αυτοεκπαιδευτούν στο να πηγαίνουν αντίθετα στο ρεύμα της φυσικής επιθυμίας, ώστε να ανακαλύψουν την ελευθερία μέσω της πειθαρχίας. Την προσωπική τους βούληση που λανθάνει πίσω από την ροπή προς ικανοποίηση των ορμέμφυτων τάσεών τους.
Καθώς βαδίζουν από την υπέρβαση της ατομικότητας προς την κατεύθυνση της προσωπικής συγκρότησης, ο σκοπός και το αντικείμενο της επιθυμίας τους μεταλλάσσεται μαζί με την ποιότητα και την αίσθηση της προσωπικής τους δύναμης κι ελευθερίας.
Την στιγμή που η βούληση για αυθυπέρβαση ισχυροποιείται, ανατέλλει στον πυρήνα της ψυχής η ανάδυση υπερπροσωπικών στόχων.
Η ψυχική επιθυμία καλείται πια να υπηρετεί αυτές τις επιδιώξεις.
Ταυτόχρονα, αντιστέκεται στις αφορμές παλινδρόμησης στα προγενέστερα στάδια της εξέλιξής της.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα