Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Θεωρίες συνωμοσίας


Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πιστεύει ότι η ελληνική κρίση είναι δημιούργημα των ξένων (72%), η 11η Σεπτεμβρίου ήταν προσχεδιασμένη (59%) και η προσελήνωση του Άρμστρονγκ σκηνοθετημένη (27%).
Παράλληλα, σε συντριπτικά ποσοστά οι Έλληνες θεωρούν ότι το φάρμακο για τον καρκίνο έχει βρεθεί αλλά δε δίνεται στην κυκλοφορία (69%) κι ότι ο Κώστας Σημίτης είναι Εβραίος (61%).
Με λίγα λόγια, οι Έλληνες δεν πιστεύουν τίποτα από όσα συμβαίνουν γύρω τους ή προτιμούν να μην τα πιστεύουν, οπότε κι αυτή η ερευνα δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, αφού δε θα την πιστέψει κανείς.



Έχω αναφερθεί πολλές φορές στην φυσική τάση του Έλληνα προς τη βλακεία και το ψέμα με μια σειρά κειμένων, όπως το "Ο αρνητής της αλήθειας", ενώ τον Οκτώβριο του 2013 είχα γράψει ένα κείμενο με τίτλο "Ελλάς Ελλήνων Ψεκασμένων", σχετικά με μία έρευνα που έλεγε ότι 3 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν, το οποίο είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία.

Είναι προφανές ότι οι Έλληνες αγαπάνε πολύ τις θεωρίες συνωμοσίας κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού, είναι πολύ πιο εύκολο να υιοθετήσεις μια θεωρία συνωμοσίας, παρά να αναλάβεις τις ευθύνες που σου αναλογούν και να κάνεις την αυτοκριτική σου. Γιατί να το κάνεις άλλωστε; Αφού για όλα φταίνει οι άλλοι.

Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι γραμμένες σε απλή γλώσσα, είναι ευκολοδιάβαστες, συναρπαστικές και στοιχειοθετημένες με ένα κάρο λεπτομέρειες που είναι πολύ δύσκολο να ελέγξει κανείς αλλά είναι πέρα για πέρα αληθοφανείς. Δηλαδή, ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο εγκέφαλος του σύγχρονου Έλληνα που δεν έχει διαβάσει τίποτα πιο περίπλοκο από τον "Αλχημιστή" και τα σκουπίδια της Δημουλίδου.

Στη γιγάντωση αυτής της πλάνης έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα η διάδοση των βιβλίων του Λιακόπουλου την περασμένη δεκαετία και τα εκατοντάδες συνωμοσιολογικά σάιτ και μπλογκ που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και μιλούν όλα για το παγκόσμιο σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων που δεν επιτρέπει στο ελληνορθόδοξο έθνος να μεγαλουργήσει, αν και διαθέτει όλα τα εχέγγυα.

Και λέω ελληνορθόδοξο, γιατί, όπως δείχνει η έρευνα, οι Έλληνες βάζουν τη θρησκεία πάνω από την εθνικότητα. Σωστός Έλληνας είναι μόνο ο χριστιανός ορθόδοξος Έλληνας, ενώ ο μουσουλμάνος κι ο Εβραίος συνωμοτούν εναντίον του.

Αναρωτιέμαι γιατί τρία πανεπιστήμια μπήκαν στον κόπο να διενεργήσουν την παραπάνω έρευνα. Αρκεί να ανοίξεις κουβέντα με έναν μέσο Έλληνα για να ανακαλύψεις ότι η κατάσταση είναι ακόμα πιο απελπιστική. Και δε μιλάω για μόρφωση ή παιδεία- που έτσι κι αλλιώς δε διαθέτουμε. Μιλάω για στοιχειώδη κατανόηση των όσων διαδραματίζονται γύρω μας, για ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα.

Πάντως, προς υπεράσπιση των Ελλήνων, θέλω να πω ότι η ηλιθιότητα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του ελληνικού λαού. Τις προάλλες είχαμε ανεβάσει στη σελίδα μας μια φωτογραφία από τα γυρίσματα του Jurassic Park με τον Σπίλμπεργκ να ποζάρει μπροστά από ένα νεκρό τρικεράτοπα. Η φωτογραφία αυτή είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ως αληθινή κατηγορώντας τον Σπιλμπεργκ για παράνομο κυνήγι τρικεράτοπα. Ε, υπήρξαν άνθρωποι που το πίστεψαν. Τί να πεις μετά από αυτό; Εδώ το 24% των Αμερικάνων πιστεύουν ότι οι άνθρωποι συνυπήρξαν με τους δεινόσαυρους.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι κυβερνήσεις παγκοσμίως αλλά και καθόλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας ήθελαν το λαό αμόρφωτο. Κι αν όχι αμόρφωτο, σίγουρα παραπλανημένο.

Σου μιλάνε για την ελληνική κρίση πετώντας λέξεις όπως μνημόνια, spread, τοκοχρεολύσια, χωρίς να έχει γίνει ποτέ μια σοβαρή συζήτηση για το πώς χρεοκοπήσαμε, πού χρωστάμε, πόσα χρωστάμε και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για αυτό. Κάτι παρόμοιο συνέβη και μετά την 11η Σεπτεμβρίου, οπότε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις αφήνοντας τις θεωρίες συνωμοσίας και το μίσος εναντίον των Αράβων να οργιάζουν. Οι ανεύθυνες κυβερνήσεις γεννούν ανεύθυνους πολίτες. Δεν είναι να απορεί κανείς που στρέφονται σε κάθε λογής πλεκτάνες και σκευωρίες.

Είναι πολύ εύκολο και βολικό να είσαι βλάκας. Οι βλάκες είναι ανέμελοι, αιώνια παγιδευμένοι στην παιδική τους ηλικία. Βέβαια, η παιδική ηλικία κάποια στιγμή τελειώνει σε αντίθεση με την ανθρώπινη βλακεία που είναι απέραντη και δυστυχώς, αήττητη.

Θεέ μου, πόση βλακεία έχεις ξοδέψει για να μείνουμε πάντα παιδιά;

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Σύμφωνα με την I Willi Am, οι αστικοί θρύλοι / θεωρίες συνωμοσίας, σε αντίθεση με τα παραμύθια που στο τέλος έχουν μια αποκατάσταση της αλήθειας, της ισορροπίας και της δικαιοσύνης, είναι μια συλλογική νεύρωση. Σε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας υπάρχει ένας αιώνιος φόβος για το μέλλον που καραδοκεί στις σκιές. Είναι η παράλυση του σκύλου που κυνηγάει την ουρά του, η ανακύκλωση της βεβαιότητας ότι υπάρχει κάτι σκοτεινό αλλά πάντα διαφεύγον, και γνωστό κι άγνωστο μαζί. Από την άλλη, τα παραμύθια δεν είναι αλήθεια αλλά τουλάχιστον δεν είναι ψέματα.)


thethreemooges

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα