Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Τι δε λένε ποτέ οι λεβέντες άντρες;

Ήρθε η ώρα οι απανταχού λεβέντες (και γενικότερα οι ανδροπρεπείς αρσενικοί) να λάβουν τους επαίνους που τους αξίζουν. Τουλάχιστον για την τιμιότητά τους. Διότι, ναι, και με επιστημονική σφραγίδα οι άντρες με άφθονη παραγωγή τεστοστερόνης έχουν την ειλικρίνεια στο… αίμα τους!

Μέχρι τώρα η περίφημη ανδρική ορμόνη θεωρούνταν η αιτία της ανδρικής επιθετικότητας και υποκρισίας. Όμως Γερμανοί ερευνητές του πανεπιστημίου της Βόννης, οι οποίοι εξέτασαν τη σχέση τεστοστερόνης και τιμιότητας, ανακάλυψαν πως όσο υψηλότερα ήταν τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης στον αντρικό οργανισμό τόσο μικρότερη ήταν η τάση των αντρών προς το ψέμα και την εξαπάτηση. Διαπίστωσαν επίσης ότι η αυξημένη τεστοστερόνη μειώνει και την πιθανότητα εγωιστικής συμπεριφοράς από μέρους των αντρών.
Είναι θέμα υπερηφάνειας;
Στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν γιατί συμβαίνει αυτό οι ερευνητές υπέθεσαν ότι η τεστοστερόνη σχετίζεται με την υπερηφάνεια. Έτσι μια αύξηση της ορμόνης ίσως δημιουργεί την ανάγκη να δείχνει κάποιος τον καλύτερο εαυτό του και να προβάλλει την αξιοπρέπειά του.
* Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ορμόνη κυκλοφορεί και στον γυναικείο οργανισμό, σε μικρότερες όμως ποσότητες.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα