Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

M. Moore: Ένα διαζύγιο έβγαλε στη φόρα την τεράστια περιουσία του "εχθρού του 1%" αιρετικού κινηματογραφιστή

M. Moore: Ένα διαζύγιο έβγαλε στη φόρα την τεράστια περιουσία του "εχθρού του 1%" αιρετικού κινηματογραφιστή
Εννέα ακίνητα, εκατομμύρια δολάρια και... πολλά κιλά υποκρισίας “χρεώνει” η αμερικανική κοινή γνώμη στον άκρως επιτυχημένο δημιουργό ντοκιμαντέρ Μάικλ Μουρ που δεν φοβήθηκε ποτέ να στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα και να συγκρουσθεί με πανίσχυρα λόμπι και συμφέροντα προς υπεράσπιση των αδυνάτων. Κι όμως, όπως φαίνεται από την περίπτωσή του, ένα διαζύγιο είναι αρκετό να βάλει τα πράγματα σε νέα βάση και τον αντι-καπιταλιστή Μουρ στη λίστα των ευνοημένων του καπιταλισμού.
Οι γείτονές του στο Μίσιγκαν δεν διστάζουν να βγουν στα αμερικανικά ΜΜΕ και να αποκαλέσουν “υποκριτή” τον Μουρ, ο οποίος πάντα καλλιεργούσε την εικόνα του απλού ανθρώπου που ζει απελευθερωμένος από κοινωνικές συμβάσεις και οικονομικά στεγανά. Η δικαστική διαμάχη που ξέσπασε όμως με την πρώην σύζυγό του έφερε στο φως την τεράστια περιουσία του ζευγαριού που  τους έφερε στα δικαστήρια. Εκατομμύρια δολάρια και εννέα ακίνητα, το πλέον αμφιλεγόμενο εκ των οποίων είναι το μέγαρο των 930 τ.μ.  στις όχθες τις λίμνης  Torch στο Μίσιγκαν.

Τα ντοκιμαντέρ που του χάρισαν την επιτυχία ήταν τα "Bowling for Columbine," "Roger & Me," "Fahrenheit 9/11" και  "Capitalism: A Love Story."
Πάντως, ο κινηματογραφιστής φαίνεται να αντιλαμβάνεται πλήρως τον αντίκτυπο που έχει η αποκάλυψη του πλούτου του και σπεύδει να διευκρινίσει πως ήταν η επιμονή της πρώην συζύγου του, Kathy Glynn, που οδήγησε  σε αυτή την επίδειξη πλούτου. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο επί 22 χρόνια.
Το ζευγάρι στο 66ο διεθνές φεστιβάλ της Βενετίας
Η εφημερίδα Detroit News περιγράφει την ακίνητη περιουσία των 2 εκατ. δολαρίων ως “υπερβολική ακόμα και για τα δεδομένα μιας λαμπρής σταδιοδρομίας” και δίνει μια γλαφυρή περιγραφή του τι περιλαμβάνει: “το τεράστιο σπίτι δίπλα στα καθαρά τιρκουάζ νερά της λίμνης, διαθέτει πυργίσκους, παράθυρα με θέα τις όχθες, χειροποίητα ξυλόγλυπτα. Μοιάζει με δυο μεγάλα σπίτια που ενώθηκαν σε ένα και συνορεύουν με ένα τρίτο”.
“Δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Με τίποτα”, λέει ο γείτονας του Μουρ που πάντα ήθελε να λέει πως είναι ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους.
Κατά την εκδίκαση του διαζυγίου, ο Μουρ δίνει λεπτομέρειες για το πώς ξοδεύονταν τα χρήματα. Όπως λέει, η πρώην του ήταν σπάταλη με αποτέλεσμα να αναλάβει ο ίδιος τη διαχείριση της κοινής περιουσίας ώστε να αποφύγουν “σοβαρές οικονομικές απώλειες”.
Μέσα στν αίθουσα του δικαστηρίου ο Μουρ παρουσίασε σειρά άρθρων που τον κατακεραυνώνουν  με τίτλους όπως “Η βίλα γεννά το ερώτημα: είναι ο Μάικλ Μουρ υποκριτής;” και “Το σπίτι των 2 εκατ. δολαρίων του υποκριτή Μουρ: Ο σκηνοθέτης ζει τελικά όπως το 1% που καταδικάζει”.
Όταν οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο ο Μουρ πόσταρε αυτό στη σελίδα του στο Facebook:

Χ.Ρ.


newmoney


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα