Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ - Η σωστή στάση του νου λέγει: «απαιτώ αυτό το πράγμα διότι είναι αναγκαίο διότι είναι δίκαιο να το αποκτήσω. Διότι αισθάνομαι ότι η απόκτηση αυτού του πράγματος θα αυξήσει την ικανότητά μου να ωφελήσω τον εαυτό μου και τους άλλους».



Η άντληση.
Η ελκτική δύναμη της διανοίας σου ελαττώνεται όταν μετέχεις σε μικροέριδες και μικροπροκαταλήψεις των ανθρώπων για τους άλλους. Αποβάλλεις δύναμη όταν συγκαταβαίνεις σε συνδιαλέξεις χαμηλότερου ελατηρίου και αισθήματος από το δικό σου, σε προσωπικές σπερμολογίες, σαρκαστικά σχόλια για τις ελλείψεις του μεν ή του δε, κατακρίσεις υποθέσεων που δεν σε αφορούν και αδικαιολόγητη περιέργεια και ανίχνευση των ιδιαιτέρων υποθέσεων του άλλου.

Όσο λιγότερο λαμβάνεις υπό σημείωση τις ταπεινές σκέψεις των άλλων τόσο λιγότερο μολύνεσαι από αυτές. Είναι συμφέρον σου να μη συγκαταβαίνεις μήτε νοερά μήτε έμπρακτα σε τέτοιες σφαίρες, διότι έχεις ανάγκη δύναμης ελκτικής για να αντλήσεις πλήρη υγεία, πλήρη ευδοκίμηση στις υποθέσεις σου, και αύξηση της ψυχής σου μέχρις ικανοτήτων τις οποίες ούτε καν φαντάζεσαι τώρα.

 Αν συγκαταβαίνεις στις χαμηλές εκείνες σφαίρες, κατεβαίνεις στον κόσμο της αποτυχίας και της ασθενικότητας. Ενδύεις τον εαυτό σου με την περιβολή του ανίσχυρου – περιβολή την οποία ολοένα φέρουν τόσοι, οι οποίοι αποδίδουν την ατέλεια της υγείας τους ή την αποτυχία των προσπαθειών τους σε όλα τα άλλα αίτια εκτός από το πραγματικό.


Φύγε όσο μπορείς μακριά από ανθρώπους απέλπιδες, άβουλους, και άσκοπους, αν θέλεις να διατηρήσεις άρτια την ελκτική δύναμη της διανοίας σου. Αν θέλεις να μην την ελαττώσεις με την νοθεία που συνεπιφέρει η απορρόφηση των απελπισμένων, άβουλων και άσκοπων διαλογισμών τους. 

Αν εξ ανάγκης περιέλθεις σε συνάφεια με αυτούς, πάρε το εκ των προτέρων απόφαση και δώσε στον εαυτό σου οριστική υπόσχεση ότι δεν θα απορροφήσεις κάτι από τους διαλογισμούς τους. Με αυτόν τον τρόπο ενδύεσαι με θετική προστατευτική πανοπλία κατά του μιάσματος. 

Αν πολύ λυπάσαι για εκείνους οι οποίοι δεν πιστεύουν σε αυτές τις ιδέες και συμμερίζεσαι τις περιπέτειές τους, ελαττώνεις την ελκτική δύναμη της διάνοιάς σου όσον αφορά το καλό και την αυξάνεις όσον αφορά το κακό. Διότι τότε απορροφάς τις αμφιβολίες τους και τις άλλες ελλείψεις της διανοίας τους. 

Αναμιγνύεις την πίστη σου με την απιστία τους. Ακρωτηριάζεις την αποφασιστικότητά σου με την αναποφασιστικότητά τους.

Για τους σκοπούς και τις προθέσεις σου μη μιλάς ποτέ σε κανένα παρά μόνο σε πρόσωπα που για τη φιλία τους έχεις πλήρη βεβαιότητα. Η τήρηση αυτής της εχεμύθειας αυξάνει απείρως την ελκτική δύναμη της διανοίας σου. Τα μυστικά διαχύνονται στον αέρα όταν τα εκφράζεις, έστω και αν δεν είναι κανένας παρών. 

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες εξαρτώνται από την εχεμύθεια. Το να μιλάς για τους σκοπούς σου σε εκείνους που μέσα στις κρυφές τους σκέψεις έχουν αντιζηλία, ελαττώνεις την δύναμη της διανοίας σου για να ελκύσεις το ποθούμενο προς τα σένα.

Αλλά και η ασκητεία και η ακρότατη αυταπάρνηση σε οποιοδήποτε πράγμα ελαττώνει την ελκτική δύναμη. Η ασκητεία δημιουργεί παρά φύση ορέξεις, και τότε ο νους στρέφεται προς τα πράγματα των οποίων την στέρηση επιβάλλεις στον εαυτό σου. Κάθε πράγμα το οποίο σε ενοχλεί, πάρε την απόφαση και πες ότι δεν θα σε ενοχλήσει πια. Αυτή η απόφαση θα αυξήσει την ελκτική δύναμη της διάνοιάς σου. 

Αλλά αν νοερά ενδίδεις στις ενοχλήσεις και δεν αντιστέκεσαι διανοητικά, αυξάνεις την δύναμη την οποία έχουν να σε ενοχλούν μόλις αντιτάξεις την διάνοιά σου κατά του πονηρού αμέσως απαλλάσσεσαι από αυτό.

Δεν εννοώ ότι η έξη στο να ενοχλούμαστε εύκολα ή η έξη στο να παραμένουμε σε σφαίρες που μειώνουν την ελκτική μας δύναμη είναι εύκολο να ξεριζωθούν αμέσως. Είναι σχεδόν αδύνατη μια τέτοια αιφνίδια μεταβολή. Πως λοιπόν να γίνει; Με το να μην ανυπομονείς για την μεταβολή. Η ανυπομονησία δεν επιταχύνει την μεταβολή.

Η συγκέντρωση

Όταν θέλεις να αποκτήσεις ένα πράγμα, κάνε την διάκριση μεταξύ του τι θέλεις και του τι χρειάζεσαι. Μπορεί να θέλεις όλα όσα βλέπεις, ενώ πραγματικά εκείνα τα οποία χρειάζεσαι είναι κάθε φορά είναι λίγα.

Όταν αισθάνεσαι ότι η ανάγκη είναι επιτακτική και πρέπει να ικανοποιηθεί, η ελκτική δύναμη του νου σου για το αναγκαίο αυξάνει, αρκεί η στάση του νου σου απέναντι σε αυτό να είναι στάση γαλήνης και υπομονής και όχι ανησυχίας για το ότι η ανάγκη δεν ικανοποιείται αμέσως τώρα. 

Η σωστή στάση του νου λέγει: «απαιτώ αυτό το πράγμα διότι είναι αναγκαίο διότι είναι δίκαιο να το αποκτήσω. Διότι αισθάνομαι ότι η απόκτηση αυτού του πράγματος θα αυξήσει την ικανότητά μου να ωφελήσω τον εαυτό μου και τους άλλους». 

Αυτή την διανοητική στάση πρέπει να τηρείς διηνεκώς, επί μήνες, χρόνια, μέχρις ότου στο τέλος να αποτελέσει μέρος της ιδιοσυγκρασίας σου και τότε θα βρίσκεσαι στην πολύτιμη αυτή στάση χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι. 

Αν αισθάνεσαι ότι αυτά που λέγω περιέχουν αλήθειες, τότε ο σπόρος της πεποίθησης έχει φυτευτεί στο νου σου.

Όταν κατορθώσεις αποκτήσεις αυτή την δύναμη, όταν δηλαδή κατορθώσεις να στρέφεται η ελκτική δύναμη της διάνοιάς σου προς την διεύθυνση των καλών, θα δεις ότι αυτή η δύναμη είναι ολοκληρωτικά δική σου. Κανένας δεν θα μπορεί να την ελαττώσει. Μάλιστα θα αυξάνει επ’άπειρον. Τότε δεν θα εξαρτάσαι από κανένα παρά μόνο από τον εαυτό σου και την Υπέρτατη Δύναμη του Σύμπαντος. 

Θα αισθανθείς ότι έχεις μέσα σου την δύναμη να πραγματοποιείς όλα όσα αναλαμβάνεις. Διότι τότε θα είσαι στο ρεύμα το οποίο είναι ικανό να σε ανυψώσει πάνω υπεράνω του κόσμου των νόσων. Μόνιμος γαλήνη και ειρήνη πνεύματος είναι η απόδειξη ότι αυτή η δύναμη εργάζεται προς όφελός σου.

Ενίοτε να υπάρξουν διαλείμματα πνευματικής διατάραξης. Κάποτε η δύναμη ίσως επανέλθει στην παλιά της διεύθυνση. Τούτο προέρχεται από τις προσπάθειες της παλιάς έξης να παλινορθωθεί, από τις ενέργειες του υλικού νου να ανακτήσει την παλιά του κυριαρχία. Τέτοιες διαταράξεις θα καθίστανται όλο και λιγότερο βίαιες και μικρότερης διάρκειας, διότι οι ανώτερες παροτρύνσεις και εμπνεύσεις, δηλαδή ο πνευματικός νου σου αποτελεί την μείζονα δύναμη και υποτάσσει την κατώτερη δύναμη.

Μπορούν όλοι να αποκτήσουν αυτή την δύναμη; Όσοι έχουν πίστη σε αυτή, μπορούν να στρέψουν το ρεύμα το οποίο φέρει προς αυτούς φτώχεια, ασθένειες και περιπέτειες, και να δώσουν σε αυτό την διεύθυνση που θα φέρει σε αυτούς τα αντίθετα. 

Την πίστη αυτή δεν θα την αποκτήσουν όλοι. Θα μείνουν πάντα εκείνοι που «δεν τα ακούν αυτά». Αυτοί θα εξακολουθούν τον δρόμο τους όπως πριν.
Αν αισθάνεσαι απομόνωση και στερείσαι ομόγνωμης και ομοφυούς φιλίας ή συνοδείας, η στάση της γαλήνιας αίτησης, του σιωπηλού πόθου ή δέησης, θα σου φέρει εν καιρώ την φιλία και συνοδεία που θα είναι άριστη για σένα.

Πολύ συντελεστικό προς την απόκτηση της ελκτικής δύναμης θα ήταν να έχεις, αν είναι δυνατόν, κάποιο δωμάτιο για το σκοπό αυτό, χωριστό και επιπλωμένο κατάλληλα, το οποίο θα θεωρείς ιερό και θα επικοινωνείς με το Άπειρο Πνεύμα. 

Μέσα σε αυτό το δωμάτιο δεν πρέπει να εισάγονται άλλοι στοχασμοί παρά μόνο στοχασμοί του ειλικρινούς πόθου να αντλείς δύναμη προς το πνεύμα σου. 

Για την οικογένεια, αυτό το δωμάτιο θα ήταν το ενδότερο αγιαστήριο του οίκου, το άγιο των αγίων. Θα ήταν επίσης μέσον εισαγωγής στην οικία, αγγελικών επιδράσεων οι οποίες θα πρόσθεταν τις ευεργετικές δυνάμεις τους στις δικές σου, ακόμα και άσυλο ανάπαυσης των ψυχών των συγγενών μας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα