Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ποια είναι τα συμπτώματα της υψηλής τεστοστερόνης

testosterone

Συνήθως η τεστοστερόνη απασχολεί με την απουσία της και όχι με την περίσσεια της, έχει όμως και η υπερβολική τεστοστερόνη τα… θέματά της. Η τεστοστερόνη, ως γνωστόν, είναι μια ορμόνη που παράγεται από τους όρχεις.

Μικρότερες ποσότητες, ωστόσο, παράγουν και οι ωοθήκες στις γυναίκες.
Μπορούν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από τα ελαφρώς αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες, ωστόσο μπορούν να προκύψουν αρνητικές επιδράσεις από τα επίπεδα τεστοστερόνης που είναι εξαιρετικά υψηλά.
Τα ελαφρώς αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες επιτρέπουν την πιο εύκολη δημιουργία μυών, τη διατήρηση υψηλών επιπέδων ενέργειας, ενώ παράλληλα συμβάλλουν σε μια υγιή λίμπιντο. Τα επίπεδα της τεστοστερόνης που είναι πάρα πολύ υψηλά, όμως, έχουν αρνητικές συνέπειες για την υγεία του ανθρώπου.
Κατάθλιψη
Η κατάθλιψη είναι ένα συναίσθημα βαθιάς θλίψης. Αυτό το συναίσθημα διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορεί να είναι τόσο σοβαρό, ώστε να κάνει το άτομο να αισθάνεται απελπισία. Υπάρχουν, επίσης, σωματικά συμπτώματα που συνοδεύουν την κατάθλιψη, όπως η απώλεια της όρεξης, πόνος στους μύες, αϋπνία ή υπνηλία, καθώς και διακύμανση του βάρους. Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη έχουν γενικά μια απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που αγαπούσαν πριν. Οταν η κατάθλιψη γίνεται πολύ σοβαρή, πρέπει να αναζητηθεί ιατρική βοήθεια. Η κατάθλιψη που προκαλείται από υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης είναι μια διαταραχή στην ορμονική ισορροπία, που κάνει το σώμα να ανταποκρίνεται αρνητικά.
Επιθετικότητα
Η επιθετικότητα είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για κάποιον που ενεργεί με εχθρότητα. Οι άνδρες που έχουν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης συνήθως ανταποκρίνονται στις καταστάσεις με έναν υπερβολικά επιθετικό τρόπο. Έχουν περισσότερο την τάση να φιλονικούν με τους άλλους. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 1999 από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, με τίτλο «Η τεστοστερόνη και η υγεία των ανδρών» υποστηρίζει ότι οι άνδρες με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης θα ήταν πιο υγιείς, αν απέφευγαν την επικίνδυνη συμπεριφορά.
Παρορμητικότητα
Η παρορμητικότητα περιγράφει την τάση να κάνουμε πράγματα χωρίς να σκεφτόμαστε προηγουμένως. Οι άνδρες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να ενεργούν χωρίς σκέψη για τις συνέπειες των πράξεων, στις οποίες θα εμπλακούν.
Θυμός
Ο ανεξέλεγκτος θυμός πηγαίνει χέρι-χέρι με τα υψηλά επίπεδα της τεστοστερόνης. Είναι πιο δύσκολο για τους άνδρες να ελέγχουν τα συναισθήματά τους, ειδικά το θυμό, όταν οι ορμόνες δεν είναι ισορροπημένες.
Εναλλαγή συναισθημάτων
Οι εναλλαγές της διάθεσης είναι τα σοβαρά σκαμπανεβάσματα της διάθεσης. Ενας άνδρας με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης θα μπορούσε να είναι ευτυχισμένος τη μία στιγμή, καταθλιπτικός λίγο αργότερα και έξω φρενών την επόμενη στιγμή. Συνήθως δεν υπάρχει έναυσμα για αυτές τις εναλλαγές της διάθεσης. Ωστόσο, τυχόν συναισθήματα που θα εμφανιστούν, θα προκαλέσουν αυτή την εναλλαγή.
Συρρίκνωση των όρχεων
Η περίσσεια τεστοστερόνης στο αίμα μπορεί να διακόψει εντελώς τη δραστηριότητα εντός των όρχεων, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωσή τους. Αν ένας άνδρας παρατηρήσει  μια σημαντική αλλαγή στο μέγεθος των όρχεων, θα πρέπει να δει αμέσως έναν γιατρό. Οι άνδρες που υποβάλλονται σε θεραπεία τεστοστερόνης για μια μακρά χρονική περίοδο είναι ικανοί να βιώσουν συρρίκνωση των όρχεων.
Χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων
Υψηλές ποσότητες τεστοστερόνης στον οργανισμό μπορεί να οδηγήσουν σε χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων. Το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα κατακλύζεται από την ποσότητα της παρούσης τεστοστερόνης, προκαλώντας έτσι προβλήματα αναπαραγωγής. Η παραγωγή του σπέρματος στους όρχεις έχει μειωθεί σημαντικά και μπορεί ακόμη και να σταματήσει, έως ότου τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης μειωθούν στο σώμα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα