Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Τι να κάνετε αν αισθάνεστε ατονία

Τι να κάνετε αν αισθάνεστε ατονία

Την περίοδο που διανύουμε, η καθημερινή έκθεση στον ήλιο και ο ιδρώτας έχουν ως φυσικό επακόλουθο την απώλεια υγρών. Ωστόσο, όταν τα υγρά αυτά δεν αναπληρώνονται επαρκώς και συστηματικά, μπορεί να έχουν ως φυσικό επακόλουθο την πτώση της πίεσης μας.

weakness-01Η υπόταση κατά τους ζεστούς μήνες του έτους, όπως οι καλοκαιρινοί, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, που μπορεί να κυμαίνονται από μια απλή ατονία μέχρι λιποθυμία.
Στην καθημερινή πρακτική, η υπόταση δε θεωρείται πάθηση και δεν απαιτεί φαρμακευτική αντιμετώπιση από τη στιγμή που δεν επηρεάζει τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού. Προβλήματα όμως δημιουργούνται όταν η αρτηριακή πίεση πέσει απότομα και ο εγκέφαλος στερηθεί από επαρκή παροχή αίματος.
Στην υπόταση η συστολική αρτηριακή πίεση ευρίσκεται σε επίπεδα κάτω των 100 mmHg ή πιο απλά η μεγάλη πίεση είναι κάτω από 10. Αν λοιπόν αισθάνεστε ατονία, ζαλάδες κ.α. μιλήστε με το γιατρό σας ή μετρήστε μόνοι σας ή σε κάποιο φαρμακείο την πίεσή σας και αν τη βρίσκετε σταθερά χαμηλή λάβετε τα μέτρα σας.
- Βάζετε περισσότερο αλάτι στο φαγητό σας
- Πίνετε αρκετά υγρά, τουλάχιστον 8 ποτήρια νερού ημερησίως. Και φυσικά υγρά δεν εννοούμε μόνο νερό, αλλά και μη αλκοολούχα ποτά και ροφήματα όπως χυμούς φρούτων και λαχανικών, αφεψήματα όπως το πράσινο τσάι, αθλητικά ποτά κ.α.
- Μην μένετε πάνω από 3 ώρες νηστικοί
- Τρώτε τουλάχιστον 2-3 φρούτα την ημέρα
- Έχετε σαλάτα σε κάθε γεύμα σας
- Έχετε πάντα μαζί σας λύσεις ανάγκης όπως σακουλάκια με αλατισμένους ξηρούς καρπούς ή κρακεράκια αλμυρά


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα