Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΦΕΥΡΕΣΗ


Η καλύτερή του για κάθε εφευρέτη αυτό που βρήκε και κρίθηκε προσφορά στην κοινωνία να πάρει το όνομά του στους αιώνες των αιώνων. Μία εξαίρεση. Ο μεσιέ Γκυλοταίν. Πέθανε μ' αυτό το παράπονο ο εφευρέτης της γκιλοτίνας του μηχανισμού που κόβει το λαιμό. Που χωρίζει το κεφάλι από το σώμα. Ότι η λαιμητόμος ονομάστηκε γκιλοτίνα.

Προσφορά είναι κι αυτή; Βεβαίως. Βεβαιότατα. Πρώην καλόγερος ο Joseph Ignace Gyilotin, που γεννήθηκε σα σήμερα, 28 Μαϊου το 1738, ανεκάλυψε τη γκιλοτίνα για να υποφέρει λιγώτερο ομελλοθάνατος. Κατάρα στους αιώνες επάνω σε όποιον επινοούσε, όπως ένα σωρό άλλοι επιστήμονες, ένα πιο φρικτό τρόπο βασανισμού αιχμαλώτων, ενόχων, εγκληματιών.
Τεράστιο το κεφάλαιο Βασανιστήρια, ό, τι πιο ντροπιαστικό για το ανθρώπινο γένος. Είναι η πιο μεγάλη επιστήμη, η πιο πλούσια, η πιο ποικίλη. Εξέχον άτομο του εξουσιαστή ο μάστορας βασανιστής, που στόχο έχει να παρατείνει τη ζωή του θύματος προκαλώντας το μεγαλύτερο πόνο.
Ο πρώην Ιησουίτης Ιωσήφ Ινιάς Γκυλοταίν έγινε σπουδαίος γιατρός και δίδαξε ανατομία, φυσιολογία, έμπλεξε με την πολιτική σαν οπαδός της γαλλικής επανάστασης. Επειδή, όμως, ο δόκτωρ δεν ήταν υπάκουος κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από τη γκιλοτίνα (!) με απόφαση του ιερατείου της επανάστασης.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα