Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Είμαι- Είσαι-Είμαστε το Δύο




Κάθε άνθρωπος είναι το Δύο. Ένας αριθμός που βρίσκεται μέσα σε κάθε άνθρωπο που λειτουργεί με το μυαλό- χαρακτήρα- εγώ. Το μυαλό από τη φύση του είναι αντιφατικό. Όπως κι εμείς από τη φύση μας είμαστε αντιφατικοί- διπολικοί. Έχουμε Δύο πολικότητες οι οποίες δημιουργούν την πολυπλοκότητα.

Αυτές οι πολικότητες είναι ο μόνιμος πόλεμος που συμβαίνει σε κάθε άνθρωπο. Κάθε άνθρωπος μάχεται κάθε μέρα τον ίδιο του τον εαυτό και στην πραγματικότητα την μία πολικότητα η οποία ανάλογα τις συνθήκες υπερτερεί της άλλης.

Όλα ξεκινούν από την εικόνα γενικά και ειδικά. Μια εικόνα που προσπαθούμε χρόνια να τη στήσουμε και μετά όλα τα υπόλοιπα χρόνια που μας μένουν ως ζωή να συντηρήσουμε αυτή την εικόνα που δημιουργήσαμε. Κουραστικό και εξουθενωτικό είναι όλο αυτό το παιχνίδι που βάλαμε τους εαυτούς μας, αλλά και όλους τους γύρω μας. Το «κακό» είναι ότι κανένας δεν προσπαθεί να βάλει φρένο σε όλο αυτό το κακόγουστο «αστείο» που έχει γίνει η χειρότερη μορφή κωμωδίας- τραγωδίας. 


Η εικόνα που προσπαθούμε να φτιάξουμε. Μια εικόνα που θέλουμε να είναι αρεστή στο κοινωνικό στάτους που ζούμε. Μα τι θα πει εικόνα ? Γιατί πρέπει να στήσουμε κάτι το οποίο μας διώχνει σε απόσταση από το ότι είμαστε άνθρωποι ?
Αν αγωνίζεσαι να συντηρήσεις μια εικόνα το μόνο που θα καταφέρνεις είναι να θέτεις σε μάχη έναν μηχανισμό που λέγεται εγωισμός- ανταγωνισμός- συνείδηση. Αυτά τα 3 είναι που μας χτυπούν χωρίς έλεος για αυτή την εικόνα.
Εικόνα λοιπόν : έντιμος- ειλικρινής- δίκαιος- φιλότιμος. Αυτά είναι μερικά χαρακτηριστικά μιας εικόνας που θεωρώ ότι οι περισσότεροι άνθρωποι την «κυνηγούν», την θέλουν και αγωνίζονται γι αυτή.
Όμως το δυστύχημα της ιστορίας είναι ότι ο έντιμος, ο ειλικρινής, ο δίκαιος, ο φιλότιμος θα συναντήσουν στη ζωή τους την αντίφαση από τον περίγυρό τους και μάλιστα από τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους. Θα πονέσουν πάρα πολύ, θα πληγωθούν πάρα πολύ για αυτές τους τις αξίες : έντιμος- ειλικρινής- δίκαιος- φιλότιμος. Αυτή η εικόνα που δημιούργησαν θα γίνει η αιτία να πληγωθούν θανάσιμα από τον κοντινό τους περίγυρο και να προδοθούν με τον χειρότερο τρόπο. Όσοι έχουν το κουράγιο μαζεύουν τα κομμάτια τους και δημιουργούν καινούργιες υποδομές πάλι με αυτές τις αξίες, αλλά αυτή τη φορά είναι πολύ πιο επιφυλακτικοί. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που θα λαβωθούν τόσο πολύ που δύσκολα θα εμπιστευτούν άνθρωπο ξανά και θα αρχίσουν να κρατούν απόσταση από όλους και από όλα για να μειώσουν τις πιθανότητες να πληγωθούν ξανά. 


Που είναι το λάθος σε όλο αυτό? Πώς γίνεται το Σύμπαν να είναι δίκαιο κι όμως αυτές οι 4 αξίες να πέφτουν στο κενό και για ανταμοιβή να έρχεται «τόσο ξύλο» ? Τι δεν έχουμε δει ? Τι κρύβεται πίσω από μία εικόνα ? Τι ρόλο παίζει αυτό το «δύο» το οποίο το έχουμε αγνοήσει μέσα από την εικόνα που έχουμε στήσει? Τι ρόλο παίζουν αυτές οι πολικότητες στη ζωή μας ?



Δωροθέα 



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα