Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Στη λίμνη των ψήφων

Sti-limni-ton-psifonΤελείωσε ο πρώτος γύρος των εκλογών και τους βρήκε όλους “νικητές”. Έτσι λέει το συμφέρον κάθε παράταξης, έτσι λέει η “αντικειμενική” τους αντίληψη.
Εγώ πάλι, βλέπω χαρές πίσω από τις πλερέζες -λευκού χρώματος- που είχαν όλοι οι τηλε-πολιτικοί αστέρες της χώρας μας. Προσπάθησα να δω τι θα πουν -για να πάρω και καμιά ιδέα να φτιάξω κάτι- και λέω προσπάθησα γιατί δεν είναι εύκολο να τους βλέπεις και κυρίως να τους ακούς. Μετά από ένα αρκετό ζάπινγκ, είδα και άκουσα τα συνηθισμένα αλλά περισσότερο έμεινα στα:

  • Όλοι πήραν ξανά το μήνυμα και αφού (δεν) το διάβασαν, το έριξαν στο γνωστό καλάθι του λαού.
  • Η τσιρίδα της Αλ Σαλάχας που θέλει να γίνει ελαιοπαραγωγός. Μέχρι τις εκλογές κρατιόταν κάπως, αλλά χθες ένιωσε μια απελευθέρωση η γυναίκα και… Άμα μεγαλώνει ο άνθρωπος.
  • Το πικρό χαμόγελο του Μπένυ όταν μίλαγε -χωρίς να καταλαβαίνεις ως συνήθως τι λέει- και μας μίλησε για προοδευτική προοπτική και άλλες ελαιοκουκουτσιένες μπαρούφες.
  • Ένας Πασόκος που θα μαζεύει και αυτός ελιές, μας είπε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ γιατί έχει ρίζες!». Όχι ρε γαμώτο! Αυτός δεν είναι απλός εφιάλτης, είναι ένας σαπισμένος πρασινόριζος εφιάλτης. Γύρευε τι τους έχουν ποτίσει όλους αυτούς και παραμένουν εκεί.
  • Όλα τα Δημοκρατικά κόμματα είχαν μια ανησυχία για τα -κακώς μεν- ανεβασμένα ποσοστά της Χ.Α., αλλά δεν είπαν να ανησυχήσουν για τη δική τους κατάντια που είναι και η αιτία για αυτό. Είναι πιο εύκολο να πουν ντροπή στους πολίτες για τις επιλογές τους, παρά στον εαυτό τους.
  • Η υπεροψία και αλαζονία των βουλευτών της Ν.Δ. που καταντάει πολύ ενοχλητική. Τόσο πολύ μάλιστα, που ώρες-ώρες λέω να ψηφίσω ΖΥΡΙΖΑ από αντίδραση, αλλά… κρατιέμαι!
  • Μου κάνει εντύπωση η επιλογή ενός κομματιού των Θεσσαλονικέων για τον Τουρκολάγνο Μπουτάρη. Κάτι δεν πάει καλά με τα καρντάσια!
  • Είδα για μία ακόμα φορά τη διάθεση όλων να μας σώσουν.
  • Τα βιαστικά χαμόγελα και χαρές των υποψήφιων του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Τη δικαίωση του ΓΑΠ μετά από χρόνια -τον έβριζαν τότε- μέσα από τα λόγια του Τσίπρα «Οι ευρωεκλογές θα είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε ποτέ για τα μνημόνια».
  • Ο κος Κουβέλης, πόσο μακρινός είναι ο πλανήτης του…
  • Ο κος Λοβέρδος, άλλοτε παντρεύεται πολιτικούς σχηματισμούς και άλλοτε παντρεύει κόμματα και πρόσωπα. Δε μπορεί, κάποια στιγμή θα τελειώσουν τα καύσιμα από το διαστημόπλοιό του.
Απ’ όσα είδα και άκουσα, τίποτα δε με ξάφνιασε.
Απ’ όσα είδα και άκουσα, όλοι τους θα συνεχίσουν να “χορεύουν” πολιτικά με τη ψήφο μας υψώνοντας τη σημαία της «αλλαγής», του «νέου», της «προόδου», της «σταθερότητας» και πολλών άλλων όμορφων αλλά άμορφων λέξεων. Εμείς θα καθόμαστε στη μέση για να μας μάθουν χορό, να μας χορέψουν δηλαδή.
Απ’ όσα είδα και άκουσα, θα συνεχίσουν να πατούν στην αφέλεια ή την ασυνείδητη ψήφο που τους δίνει το αυθαίρετο δικαίωμα να νομίζουν, ότι μπορούν ακόμα να μας παραμυθιάζουν.
Αφού μάλλον “όλοι” είναι χαρούμενοι για τα αποτελέσματα των εκλογών, αφού “όλοι” θα συνεχίσουμε να ζούμε την όμορφη ζωή μας, ας αφήσουμε όλους αυτούς να κάνουν ότι κάνουν γιατί αν τους διώξουμε (του πολιτικούς), θα προσθέσουμε και άλλους άνεργους, κρίμα είναι τα παιδιά…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα