Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Aero-X Hoverbike. Μια ιπτάμενη μηχανή από το μέλλον!

Μία από τις πιο κλασικές στιγμές στην ιστορία των ταινιών Star Wars, είναι στο Return of theJedi, το περίφημο κυνηγητό με τα hoverbikes (αιωρούμενες μηχανές), όπου οι Stormtroopers καταδιώκουν με μανία τον Luke και την παρέα του στα δάση του πλανήτη Endor. Σύμφωνα με την εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Aerofex, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, οι εικόνες που παρακολουθήσαμε στο έκτο επεισόδιο της εποποιίας του George Lucas, δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια να γίνουν πραγματικότητα.
aerofexhoverbike_2

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι της Aerofex φιλοδοξούν να έχουν τελειοποιήσει την ιπτάμενη μηχανή τους μέχρι το 2017, ξεκινώντας την εμπορική διάθεση του high tech hoverbike τους με τιμή που αγγίζει τα 85.000 δολάρια. Η εξελιγμένη αερομηχανή της Aerofex μπορεί να μεταφέρει δύο άτομα και δύναται να αιωρηθεί μέχρι τρία μέτρα πάνω από το έδαφος, αναπτύσσοντας ταχύτητες που φτάνουν έως τα 72 χιλιόμετρα την ώρα. Η Aerofex διεξάγει εδώ και χρόνια πολλές δοκιμές, σε μία προσπάθεια να επιλύσει μία σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την σταθερότητα και αξιοπιστία του hoverbike, καθώς το πιο δύσκολο κομμάτι αφορά στη δυνατότητα του Aero-X να απογειώνεται και να προσγειώνεται κατακόρυφα. Ωστόσο, οι εμπνευστές του Aero-X τονίζουν χαρακτηριστικά ότι το hoverbike τους θα ξεχωρίζει για την ευκολία χρήσης του, καθώς η ο τρόπος οδήγησης του δεν θα διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από μία κανονική μηχανή.
aerofexhoverbike_1
aerofexhoverbike_3
Οι σχεδιαστές του Aero-X πιστεύουν ότι το high tech δημιούργημα τους θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, περιπολίες, αλλά και σε χρήσεις στην αγροτική παραγωγή. Η προσπάθεια της Aero-X να δημιουργήσει ένα πλήρως λειτουργικό hoverbike δεν είναι η μοναδική στον κόσμο, καθώς πριν από χρόνια ένας Αυστραλός εφευρέτης είχε επιχειρήσει να δώσει πνοή σε ένα ανάλογο τολμηρό project. Εσείς τι λέτε, θα "ιππεύατε" πότε ένα hoverbike ή μήπως θα προτιμούσατε κάτι πιο ασφαλές και... γήινο;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα