Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης κατέγραψε τα χαρακτηριστικά σου.


OK-DIMIOURGIKOI2
Η δημιουργικότητα είναι η έμφυτη τάση, επιθυμία και ταλέντο να δημιουργείς. Και το ρήμα «δημιουργώ» ευτυχώς έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογής και επιβεβαίωσης, ανεξάντλητο και απεριόριστο, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε κανέναν άνθρωπο να μη δημιουργεί και ως εκ τούτου να μην είναι δημιουργικός. Σκεφτείτε κάθε σας μέρα και είναι απολύτως βέβαιο ότι αποκλείεται να μην ανακαλύψετε μέσα της μία στιγμή, μία έκφραση δημιουργικότητας.
Είστε δημιουργικοί, θέλετε, δε θέλετε. Είστε δημιουργικοί θέλετε, δε θέλετε να το παραδεχτείτε. Είστε δημιουργικοί γιατί σήμερα κάνατε μία λίγο διαφορετική σάλτσα για τα μακαρόνια, γιατί ξεθάψατε μια παλιά μπλούζα από τη ντουλάπα και κάνατε έναν ωραίο συνδυασμό με το αγαπημένο σας παντελόνι, γιατί στήσατε έναν ευρηματικό παιχνίδι για τα παιδιά, γιατί κάνατε έναν ωραίο συνδυασμό στο ποδόσφαιρο με τον συμπαίκτη σας, γιατί είπατε ωραία ένα ανέκδοτο στην παρέα και έπεσε γέλιο. Και βεβαίως είστε δημιουργικοί γιατί είστε επιτυχημένοι στο επάγγελμά σας, γιατί δημιουργήσατε μία προσοδοφόρο επιχείρηση, γιατί δημιουργήσατε μια ωραία οικογένεια.

Η δημιουργικότητα δεν απαιτεί βαρύγδουπες ανακοινώσεις και τυμπανοκρουσίες, ούτε είναι προνόμιο λίγων, συγκεκριμένων ανθρώπων, όπως για παράδειγμα οι καλλιτέχνες. Η δημιουργικότητα είναι μέσα σου, είναι δεξιότητά σου, είναι εργαλείο σου για να απολαμβάνεις χαρές.
Γιατί όσο περισσότερο την εκφράζεις και όσο περισσότερο την αναγνωρίζεις στις πράξεις σου και επικροτείς τον εαυτό σου για τα αποτελέσματά της, τόσο περισσότερο θα βρίσκεις κίνητρο να την επικαλείσαι πιο τακτικά και να σε ξαφνιάζει ευχάριστα με το πόσα μπορείς να κάνεις. Δημιούργησε γιατί είναι στη φύση σου, γιατί είσαι εσύ, και απόλαυσέ το.
Ο Scott Barry Kaufman, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, έχει διεξάγει πολύχρονες έρευνες και παρατηρήσεις για τη δημιουργικότητα και έχει καταλήξει στην καταγραφή 18 βασικών χαρακτηριστικών των δημιουργικών ανθρώπων. Σίγουρα, σε πολλά από αυτά, θα συναντήσετε τον εαυτό σας, για να αποδειχθεί και με επιστημονικά στοιχεία ότι είστε δημιουργικοί, πολύ περισσότερο ίσως και από όσο εσείς οι ίδιοι έχετε συνειδητοποιήσει.
Οι δημιουργικοί άνθρωποι:
 1. Ονειρεύονται με τα μάτια ανοιχτά και συλλαμβάνουν ιδέες από το πουθενά.
 2. Παρατηρούν τα πάντα γύρω τους.
 3. Εργάζονται τις ώρες που εκείνοι νιώθουν παραγωγικοί, νωρίς το πρωί ή αργά τη νύχτα.
 4. Παίρνουν χρόνο για να μένουν μόνοι.
 5. Βλέπουν τη ζωή διαφορετικά μέσα από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν και ξεπερνούν.
 6. Αναζητούν διαρκώς νέες εμπειρίες.
 7. Είναι «περίεργοι» και θέτουν μεγάλα ερωτήματα.
 8. Δεν φοβούνται να δοκιμάσουν και να αποτύχουν.
 9. Παρατηρούν συμπεριφορές και συνήθειες άλλων ανθρώπων.
 10. Παίρνουν ρίσκα.
 11. Βλέπουν τη ζωή ως μια ευκαιρία για να εκφραστούν.
 12. Ακολουθούν τα πάθη και το ένστικτό τους.
 13. Αφήνουν τη σκέψη τους να ξεφύγει από τον προσωπικό τους μικρόκοσμο.
 14. Χάνουν την αίσθηση του χρόνου.
 15. Φροντίζουν να περιβάλλονται από ομορφιά.
 16. Συνθέτουν τα δεδομένα των παρατηρήσεών τους για να καταλήξουν σε ιδέες και συμπεράσματα.
 17. Έχουν την τάση να αλλάζουν για να αποφεύγουν τη ρουτίνα.
 18. Επενδύουν χρόνο στην εσωτερική αναζήτηση και αυτοεξέλιξη.
Με άλλα λόγια, η έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης κατέγραψε κάποια από τα δικά σου χαρακτηριστικά, κάποια από τα δικά μου χαρακτηριστικά, κάποια από τα χαρακτηριστικά όλων μας. Ας δημιουργήσουμε λοιπόν, γιατί αυτό φέρνει χρήματα, ευτυχία, ζωή και γιατί, έτσι απλά, μπορούμε.
Φωτό από: www.sxc.hu
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα