Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Οι Εκλογές της 18ης Μαΐου 2014

Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου σηματοδοτούν την αρχή δύο εκλογικών αναμετρήσεων που θα καθορίσουν όχι τόσο το τοπικό όσο το γενικότερο πολιτικό επίπεδο της χώρας. Είναι επίσης η γενική πρόβα πριν τις ευρωεκλογές οι οποίες θα δείξουν άμεσα την δυναμικότητα των κομμάτων. Οι κάλπες ανοίγουν στις 7.00 π.μ. και κλείνουν στις 7.00 μ.μ.

 d p a
Τα δεδομένα (άνοιγμα των καλπών)


Ωροσκόπος: Δίδυμοι
Κυβερνήτης Ωροσκόπου: Ερμής στους Διδύμους/ 1ος Οίκος
Κυβέρνηση: Υδροχόος
Κυβερνήτης Κυβερνήσεως: Ουρανός στον Κριό/ 11ος Οίκος
Αντιπολίτευση: Λέων
Κυβερνήτης Αντιπολιτεύσεως: Ήλιος στον Ταύρο/ 12ος Οίκος


Η πρώτη παρατήρηση που κάνουμε είναι πως ο χάρτης των εκλογών εφάπτεται σχεδόν πλήρως στον χάρτη της Ελλάδος. Το γεγονός αυτό μας υποδηλώνει πως αυτές οι εκλογικές αναμετρήσεις θα αλλάξουν την «ταυτότητα» του κράτους.

Ο Ωροσκόπος σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, τρίγωνο με τον ανάδρομο Άρη και χιαστί με την σύνοδο Σελήνης/Πλούτωνα (ανάδρομος).

Οι εκλογές αυτές φαίνεται πως είναι το σημείο που ο κόσμος πρόκειται να ξεσπάσει μετά από τόσο καιρό υπομονής (Σελήνη/Πλούτωνας). Το πολιτικό σκηνικό όπως είναι δομημένο δεν είναι επιθυμητό πλέον και μέσω των εκλογών θα αναζητήσουμε νέες λύσεις. Η ίδια η κοινωνία αναγνωρίζει ότι είναι μία καλή ευκαιρία να αναδείξει ανθρώπους που θα προστατεύσουν τα συμφέροντά της (τρίγωνο με τον ανάδρομο Άρη). Οι εκλογές επίσης θα αναδείξουν την αδυναμία της κυβερνήσεως να πιέσει το εκλογικό σώμα, μέσω προπαγάνδας, να ψηφίσει με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να διατηρηθεί ακόμη στην εξουσία (τετράγωνο με Ποσειδώνα).

Ο Ερμής (κυβερνήτης ωροσκόπου) σχηματίζει τρίγωνο με το ΜC, εξάγωνο με την σύνοδο Ουρανού/Αφροδίτης, τετράγωνο με τον Χείρωνα και χιαστί με τον Κρόνο.

Οι εκλογές αυτές θα πυροδοτήσουν κινητικότητα στην κυβέρνηση αφού θα αποδείξουν αν έχει άλλες δυνάμεις ή όχι (τρίγωνο MC). Θα αναδειχθεί επίσης σε πρώτη φάση πόση δύναμη έχουν τα κόμματα, αν θα μπορέσουν να διατηρηθούν οι συνασπισμοί ή όχι. Για κάποια κόμματα φαίνεται πως θα είναι πανωλεθρία για άλλα λύτρωση (τετράγωνο Χείρωνα). Φαίνεται επίσης ότι ευνοούνται σχηματισμοί και υποψηφιότητες ατόμων που κινούνται αντισυστημικά (Ουρανού/Αφροδίτης). Επίσης, οι  εκλογές θα αναδείξουν την αδυναμία των αυτοδιοικήσεων να ασκήσουν πολιτική ελλείψει οικονομικών πόρων και προσωπικού (χιαστί ανάδρομος Κρόνος).
Αν και από τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν επηρεάζονται άμεσα η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, όπως είπαμε και στον πρόλογο, είναι το πρώτο πεδίο στο οποίο θα αναμετρηθούν επίσημα.
Η κυβέρνηση εισέρχεται στον στίβο ισχυρόγνωμη και πεπεισμένη για το έργο της. Έχοντας ασκήσει αρκετή προπαγάνδα πιστεύει πως με τις εκλογές θα μπορέσει να μαζέψει τις ολοένα και αυξανόμενες εσωτερικές έριδες.
Από την άλλη, η  αντιπολίτευση εισέρχεται φοβισμένη και αδύναμη εξαιτίας της πολυδιάσπασής της και την αδυναμία της να πείσει τον κόσμο ότι διαθέτει ισχυρή εναλλακτική οικονομική πρόταση. Ξέρει ότι αντιμετωπίζει μία κυβέρνηση αποφασισμένη να μην πέσει αλλά και η ίδια δεν πείθει.

 d p k

Τα δεδομένα (Κλείσιμο των καλπών)

Ωροσκόπος: Σκορπιός
Κυβερνήτης Ωροσκόπου: Πλούτων στον Αιγόκερω (αν) / 3ος Οίκος
Κυβέρνηση: Λέων
Κυβερνήτης: Ήλιος στον Ταύρο/ 7ος Οίκος
Αντιπολίτευση: Υδροχόος
Κυβερνήτης: Ουρανός στον Κριό/ 6ος Οίκος

Με τον ωροσκόπο στον Σκορπιό η απαίτηση του κόσμου μετά το κλείσιμο των καλπών , είναι η αλλαγή πολιτικού σκηνικούΤο τρίγωνο που κάνει ο ωροσκόπος με τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα υποδηλώνει πως ο χώρος της  αντιπολίτευσης, έστω και με διαφορετικές εκφάνσεις, πείθει. Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου, Πλούτων, φαίνεται πως δίνει το σύνθημα για πολλές δύσκολες στιγμές στην κυβέρνηση αφού φαίνεται πως τα δύο κόμματα που την απαρτίζουν και οι συνδυασμοί που θα υποστηρίξουν, θα δεχτούν τέτοια πίεση που πλέον ο κάθε εταίρος θα αποστασιοποιηθεί. Η κυβέρνηση θα ψάξει να βρει στηρίγματα αλλά πλέον δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να σταθεί μόνη της (Ήλιος χιαστί Β.Δ). Παρ’ όλα αυτά θα περιμένει τα εκλογικά αποτελέσματα και της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης για να πάρει τις αποφάσεις της. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα