Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που πάνε να σε ρίξουν, σημαίνει ότι βρίσκεσαι κάπου ψηλά


ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΕΛΙΚΟ
Ναι, συμβαίνει να χαμογελάς και ο τάδε να σε κοιτάει με μισό μάτι για την ευδιαθεσία σου. Συμβαίνει να «κάνεις πράγματα», να κινείσαι και ο δείνα να σε αντιμετωπίζει καχύποπτα και αρνητικά. Είναι άραγε λίγες οι φορές που όταν ξεκινάς κάτι, ή σκέφτεσαι μεγαλόπνοα ή «κυνηγάς το όνειρο», λαμβάνεις την ψυχρολουσία του εξωτερικού αρνητισμού; Σου έχω νέα… όσο περισσότερες είναι οι φορές, τόσο το καλύτερο για εσένα – σημαίνει ότι προχωράς!
Ο κόσμος άλλωστε πιο εύκολα λέει την κακή κουβέντα από την καλή – παρόλο που μια κουβέντα δεν κοστίζει τίποτα. Οι αρνητικές προσεγγίσεις θα πρέπει να είναι αναμενόμενες κάθε φορά που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε, να αφήσουμε το στίγμα μας, να πρωτοπορήσουμε.
Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για τις δύο πλευρές της κριτικής – εξάλλου μονάχα το καλό της πρόσωπο δεν αρκεί για την εξέλιξή μας. Με αυτό τον τρόπο σκέψης, μπορούμε να αξιοποιήσουμε κάθε άσχημη κρούση στο πλαίσιο της αυτοβελτίωσής μας αλλά και για την προπόνησή μας στην ψύχραιμη διαχείριση τέτοιων περιπτώσεων. Και θα αναλύσω ευθύς αμέσως αυτό που θέλω να πω.
Υπάρχει η «κακή κριτική» που προέρχεται από ανθρώπους που «θέλουν το καλό μας». Σε αυτή τη φάση, τα λόγια τους είναι χρήσιμα για να τα φιλτράρουμε και να τα αξιοποιήσουμε αναλόγως – χωρίς όμως να αποκλίνουμε από τον προορισμό μας. Υπάρχει όμως και η «κακή κριτική» που «απλά γίνεται», που δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλον εκτός από εκείνον που την ασκεί. Εδώ, χρησιμοποιούμε έναν έξυπνο χειρισμό: δεν αφήνουμε να μας επηρεάσει, δεν επιτρέπουμε να μας ρίξει, αντιλαμβανόμαστε τη δική του θέση και τέλος τη δική μας θέση.
Κάποιος που αρέσκεται να φωσφορίζει πάντα τα φάουλ σου, που ψάχνει μανιωδώς τη στιγμή που θα κάνεις λάθος ή θα πλησιάσεις την αποτυχία, που με τα σχόλιά του θέλει να σε ρίξει, είναι ένας άνθρωπος που αποκτά ζωντάνια με τη ζωή των άλλων. Είναι κάποιος που επειδή δε δημιουργεί και μένει στάσιμος,βγάζει τον αρνητισμό του σε όσους εξελίσσονται και χαράσσουν δρόμους στο μέλλον. Κάποιος που τείνει να μισεί τον άλλον, είναι εκείνος που δεν μπορεί να αγαπήσει πρώτα – πρώτα τον εαυτό του.
Εξ’ ορισμού λοιπόν, όταν κάποιος ανασφαλής κακοχαρακτηρίζει εσένα ή τις προσπάθειές σου, ή τα έργα σου, σημαίνει ότι αυτό που είσαι ή αυτά που κάνεις προκαλούν αίσθηση. Ένας γεμάτος εαυτός έχει πράγματα να δώσει και πάντα θα συναντά την οργή ή τη χολή όσων αδυνατούν να προσφέρουν. Όταν πάνε να σε ρίξουν λοιπόν, πέρα από τη σπρωξιά τους, μη ξεχάσεις να παρατηρήσεις ότι βρίσκεσαι ψηλά.
Άλλωστε, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ το είχε πει: «Έχεις εχθρούς; Καλώς! Αυτό σημαίνει ότι έχεις ορθώσει το ανάστημά σου για κάτι, κάποτε στη ζωή σου».
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα