Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Ο θανατοποινίτης πέθανε από …καρδιακή προσβολή, αναβλήθηκε η δεύτερη εκτέλεση στην Οκλαχόμα

Ο θανατοποινίτης πέθανε από …καρδιακή προσβολή, αναβλήθηκε η δεύτερη εκτέλεση στην Οκλαχόμα

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Την αναβολή της δεύτερης εκτέλεσης θανατοποινίτη διέταξε ο διευθυντής των φυλακών της Οκλαχόμα μετά το τραγικό αποτέλεσμα που είχε η πρώτη εκτέλεση του Κλέιτον Λόκετ. Ο επικεφαλής των φυλακών όπου επρόκειτο να γίνει η πρώτη διπλή εκτέλεση καταδίκων στην πολιτεία της Οκλαχόμα εδώ και 80 χρόνια, διέταξε να σταματήσει η διαδικασία τρία έως τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της έγχυσης του θανατηφόρου μείγματος στον Λόκετ.

Η εκτέλεση σταμάτησε στις 18:23 τοπική ώρα της Τρίτης (02:23 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας), καθώς αποδείχτηκε η «αποτυχία της ενδοφλέβιας» ένεσης όπως ανακοινώθηκε. Ο θανατοποινίτης όμως κατέληξε από προφανή ανακοπή της καρδιάς στις 19:06 τοπική ώρα της Τρίτης (03:23 ώρα Ελλάδας της Τετάρτης).«Πιστεύουμε ότι μια φλέβα έσπασε και το κοκτέιλ των φαρμάκων δεν λειτούργησε όπως ήταν σχεδιασμένο να λειτουργήσει. Ο διευθυντής διέταξε να σταματήσει η εκτέλεση » είπε ο εκπρόσωπος του πολιτειακού σωφρονιστικού συστήματος Τζέρι Μάσι.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο διευθυντής των φυλακών διέταξε επίσης την αναβολή της δεύτερης εκτέλεσης η οποία επρόκειτο να γίνει δύο ώρες αργότερα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πολιτειακού σωφρονιστικού συστήματος, η εκτέλεση του δεύτερου θανατοποινίτη Τσαρλς Ουόρνερ αναβλήθηκε για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 14 ημερών
Η διπλή εκτέλεση επρόκειτο να γίνει με βάση ένα νέο πρωτόκολλο που αφορά τη θανατηφόρο ένεση, η οποία όμως δεν έχει εξεταστεί ποτέ και δεν είναι γνωστό το μείγμα της. Αυτή η νέα δόση που χορηγείται στους θανατοποινίτες αποτελείται από τρία συστατικά, ένα ηρεμιστικό, ένα αναισθητικό και την τελική φονική δόση από χλωριούχο κάλιο.
Πριν από την πρώτη αποτυχημένη εκτέλεση η συνήγορος ενός από τους θανατοποινίτες είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις της για την αποτελεσματικότητα του ενέσιμου διαλύματος.. « Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα μας, η πολιτεία της Οκλαχόμα αρνήθηκε ξανά και ξανά για να μας παράσχει πληροφορίες σχετικά με την πηγή, την καθαρότητα, τον έλεγχο και την απόδοση των ουσιών που θα χρησιμοποιηθούν . Δεν ξέρω καν αν αυτές οι ουσίες έχουν αγοραστεί νομίμως» είπε η Μαντλίν Κοέν συνήγορος του Ουόρνερ.
Μετά την άρνηση βιομηχανιών από τον ευρωπαϊκό χώρο να παρέχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες την πιο κοινή αναισθητική δόση για τις εκτελέσεις θανατοποινιτών την πεντοβαρβιτάλη αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρή έλλειψη βαρβιτουρικών και αγωνίζονται να βρουν εναλλακτικές λύσεις οι οποίες όμως οδηγούν σε διαμαρτυρίες και πολλαπλασιασμό των ένδικων μέσων.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η πολιτεία της Οκλαχόμα όπου είναι προγραμματισμένη η πρώτη διπλή εκτέλεση θανατοποινιτών εδώ και σχεδόν 80 χρόνια σταμάτησε την εκτέλεση του πρώτου κατάδικου του Κλέιτον Λόκετ λόγω προφανών προβλημάτων με το θανατηφόρο μείγμα που χορηγείται ενέσιμα στους θανατοποινίτες. Παραταύτα ο Λόκετ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πολιτειακού σωφρονιστικού συστήματος της Οκλαχόμα, κατέληξε από προφανή ανακοπή της καρδιά.
«Πιστεύουμε ότι μια φλέβα έσπασε και το κοκτέιλ των φαρμάκων δεν λειτούργησε όπως ήταν σχεδιασμένο να λειτουργήσει. Ο διευθυντής διέταξε να σταματήσει η εκτέλεση» είπε ο εκπρόσωπος του πολιτειακού σωφρονιστικού συστήματος Τζέρι Μάσι.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η πρώτη διπλή εκτέλεση εδώ και σχεδόν 80 χρόνια αναμένεται να γίνει σε λίγες ώρες στην Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις από τους δύο κατάδικους που ζητούν αναβολή με το αιτιολογικό να τους δοθούν πληροφορίες σχετικά με τη θανάσιμη δόση βαρβιτουρικών που θα τους εγχυθεί. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, ΟΠΩς ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…
Οι δυο αφροαμερικανοί θανατοποινίτες ο Τσάρλς Ουόρνερ και ο Κλέιτον Λόκετ θα πρέπει να εκτελεστούν με θανατηφόρα ένεση, στις 18:00 και στις 20:00 τοπική ώρα της Τρίτης αντιστοίχως ( 02:00 και 00:04 ώρα Ελλάδας της Τετάρτης), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσωεν (AFP)ο εκπρόσωπος των φυλακών της Οκλαχόμα, Τζέρι Μάσι .
Η τελευταία διπλή εκτέλεση σε αυτή τη νότια αμερικανική πολιτεία πραγματοποιήθηκε το 1937. Ο Κλέιτον Λόκετ καταδικάστηκε σε θάνατο το 2000 για το βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας την οποία απήγαγε, ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου και την έθαψε ζωντανή . Ο Τσάρλς Ουόρνερ είχε καταδικαστεί το 1997 για το βιασμό και τη δολοφονία μιας κοπέλας.
Εάν δεν υπάρξει αναβολή της τελευταίας στιγμής καθώς οι συνήγοροί τους έχουν καταθέσει την τελική έφεση τους στο Ανώτατο Δικαστήριο η διπλή εκτέλεση θα γίνει με βάση ένα νέο πρωτόκολλο εκτελέσεων που αφορά θανατηφόρο ένεση, η οποία δεν έχει εξεταστεί ποτέ. Αυτή η νέα δόση που χορηγείται στους θανατοποινίτες αποτελείται από τρία συστατικά, ένα ηρεμιστικό, ένα αναισθητικό και την τελική φονική δόση από χλωριούχο κάλιο.
« Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα μας, η πολιτεία της Οκλαχόμα αρνήθηκε ξανά και ξανά να μας παράσχει πληροφορίες σχετικά με την πηγή, την καθαρότητα, τον έλεγχο και την απόδοση των ουσιών που θα χρησιμοποιηθούν . Δεν ξέρω καν αν αυτές οι ουσίες έχουν αγοραστεί νομίμως» είπε η Μαντλίν Κοέν συνήγορος του Ουόρνερ.
Μετά την άρνηση βιομηχανιών από τον ευρωπαϊκό χώρο να παρέχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες την πιο κοινή αναισθητική δόση για τις εκτελέσεις θανατοποινιτών, την πεντοβαρβιτάλη, αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρή έλλειψη βαρβιτουρικών και αγωνίζονται να βρουν εναλλακτικές λύσεις οι οποίες όμως οδηγούν σε διαμαρτυρίες και πολλαπλασιασμό των ένδικων μέσων.
ΠΗΓΗ: ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, AFP, ANA-MPA
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα