Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ...ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ


Δεν το συζητάμε ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι άνθρωπος με ικανότητες. Όχι, όμως, να τον πω και ταλαντούχο. Το παιδί του Διαβόλου, ο ταγμένος να υπηρετεί το σκοτάδι, ο αντίπαλος του φωτός, είναι μάγος, είναι δαίμονας, όχι ταλαντούχος, όχι χαρισματικός.
Στο ποδόσφαιρο υπάρχει χώρος να ξεχωρίσει ο κακός του έργου. Ο Μουρίνιο. Να πετύχει πολύ περισσότερα από τον εραστή του ποδοσφαίρου, αυτός ο εχθρός του. Ναι, ο προπονητής τηςΤσέλσυ σήμερα, ένα άτομο στην πραγματικότητα χωρίς πατρίδα, που δεν ανήκει σε κάποια σχολή ποδοσφαίρου, που δεν προέρχεται από τον κόσμο της μπάλλας, γεννήθηκε εξολοθρευτής. Άγγελος του κακού.

Το πρώτο στοιχείο που χαρακτηρίζει το ποδόσφαιρο είναι η ελευθερία. Το πνεύμα τηςεπανάστασης. Αυτή είναι η υγεία, η αθωώτητα της μπάλλας με τους 22 ποδοσφαιριστές στο γήπεδο. Δεν τα ξέρει αυτά τα πράγματα ο Μουρίνιο, ένας καταραμένος, ακριβώς επειδή είναι διαβασμένος. Ξέρει τι πρέπει να κάνει για να πετύχει κι ας δολοφονεί, μπροστά στα μάτια της οικουμένης, το ποδόσφαιρο που αγιοποίησαν ο Πελέ και ο Κρόυφ, ο Πούσκας και οΜαραντόνα.
Δεν αγαπάει το ποδόσφαιρο ο Μουρίνιο. Λατρεύει αυτό που προσωπικά σχεδιάζει και καλεί τους παίκτες του να προσκυνήσουν το αντιποδόσφαιρο. Σε πείσμα της φανέλλας που φοράνε, ακόμα και μιας Ρεάλ, ομάδας που θρησκευτικά υπηρέτησε το καθαρό, το επιθετικό ποδόσφαιρο.
Είμαι ο Μουρίνιο και θα πάρω το τσάμπιονς ληγκ από την καλύτερη ομάδα του κόσμου, τηνΜπαρτσελώνα χωρίς να με χαλάει όταν κατουράω το ποδόσφαιρο με το κατενάτσιο, σε ψηφιακή έκδοση, της Ίντερ.
Είναι πρόστυχος. Αδίστακτος. Προκειμένου να εξασφαλίσει το 0-0 στην Μαδρίτη με την Ατλέτικο ο Μουρίνιο έγραψε το σύμπαν. Η Τσέλσυ βγήκε στο γήπεδο αρνούμενη να παίξει μπάλλα. Περιμένω απόψε το άλλο πρόσωπο του αρχάγγελου του σατανά, του βρυκόλακα της μπάλλας.

ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Θέλεις να παρακολουθήσεις μπάλλα. Τι άλλο; Πας στο γήπεδο, στήνεσαι στην τηλεόραση για να σε πάρει το παιχνίδι. Να σε κερδίσει με την ποδοσφαιρική του δράση, με το ρυθμό του, με τις φάσεις του. Όχι, λέει το βαμπίρ Μουρίνιο. Σύμφωνοι, υπάρχει ο Θεός, το καλό, το φως, όμως υπάρχει και ο δικός μου αφέντης, ο Διάβολος, το κακό, το σκότος.
Δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια μετριότητα. Όχι, βέβαια. Μόνον τυχαίος δεν είναι ο Μουρίνιο. Το επιβεβαιώνει η πορεία του σαν προπονητής. Αυτός, μόνον αυτός, περισσότερο από κάθε άλλον, στέκεται με επιτυχία και αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα όλους τους θεούς του αγνού ποδοσφαίρου.
Το άτομο με προκαλεί. Είναι στην κορυφή, παίζει με τις ομάδες αιχμής του πλανήτη και παίζει για πάρτη του. Ούτε για την ομάδα του, Ρεάλ είναι αυτή, Τσέλσυ, ούτε για το ποδόσφαιρο. Ήταν μια ύβρις, αυτό που διέπραξε την προηγούμενη εβδομάδα στην Μαδρίτη. Δεν ξέρω τίποτα, δεν μ' ενδιαφέρει τίποτα, σας έχω χεσμένους όλους, το μόνο που στοχεύω είναι το μηδέν. Μη φάω γκολ από την Ατλέτικο.
Σκληρός. Ωμός. Κανένα συναίσθημα. Καμμία αγάπη, κανένας έρωτας για το ποδόσφαιρο. Ακόμα και ο Θεός, όταν χρειάστηκε να στείλει έναν άγγελο στον Αδάμ και την Εύα, σ' έναν τέτοιο ανέθεσε την αποστολή. Σ' έναν Μουρίνιο. “Πάρτε δρόμο από τον Παράδεισο, τσακίδια” είπε ο εξολοθρευτής άγγελος Κυρίου στους πρωτόπλαστους.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα