Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Normal is boring

Θυμάμαι στην παιδική μου ηλικία πάντα φοβόμουν να μιλάω πολύ μήπως πετάξω καμιά χαζομάρα, μήπως με παρεξηγήσουν και προσπαθούσα να είμαι ένα νορμάλ παιδί σύμφωνα με τα.. πρότυπα της κοινωνίας μας. Οι ανασφάλειες στο φουλ, όπως και η εσωτερική καταπίεση γιατί το μυαλό μου και η καρδιά μου δεν συμβάδιζαν.
Μέσα στο μυαλό μου γινόταν καταιγισμός ιδεών, φαντασίας και όλα έμεναν ανεκμετάλλευτα στο σκοτάδι. Ευτυχώς όχι για πολύ, ανακάλυψα τον εαυτό μου, ελευθερώθηκα και πλέον δεν με νοιάζει τι λένε για μενα και πως θα φανούν όσα εκφράζω κι όσα κάνω. Δε μπορείτε να φανταστείτε για τι απελευθέρωση μιλάω.. δοκιμάστε το γιατί μας έφαγαν οι ανασφάλειες, τα πρέπει και τα μη!!


Ποιος ορίζει λοιπόν στην κοινωνία μας το νορμάλ; Και γιατί δηλαδή να ορίζεται αφού είναι εντελώς υποκειμενικό για τον καθένα..! Το να είσαι (ή να παριστάνεις) τον νορμάλ άνθρωπο είναι πέρα για πέρα βαρετό.. Και φυσικά δεν εννοώ το ανάποδο, να.. παριστάνεις συνέχεια τον φευγάτο εξαιτίας κάποιων σκοπών.. Προσπάθησε απλώς να αφήσεις ελεύθερο τον εαυτό σου, με όλες τις πλευρές του να ξεδιπλωθεί.. Το να προσπαθείς να είσαι αρεστός και να ψάχνεις για επιβεβαίωση δεν είναι μόνο μάταιο, είναι και επικίνδυνο. Γιατί κάπου εκεί χάνεις τον εαυτό σου. Γίνεσαι αυτό που θα ήθελαν οι άλλοι να δουν σε σενα και όχι αυτό που πραγματικά είσαι. Και η ώρα της αποκάλυψης, αν έρθει ποτέ, θα είναι πιο οδυνηρή για σενα γιατί δεν θα έχεις κανέναν δίπλα σου.



Αν είσαι ο εαυτός σου, έχεις ήδη βγει κερδισμένος κι ας μην το βλέπεις στην αρχή. Γιατί σαφώς είναι ο δύσκολος δρόμος. Δεν θα είσαι πάντα ευχάριστος, έχεις και σκοτεινές πλευρές που κατά την διάρκειά τους ανακαλύπτεις τις δυνάμεις σου και τι ανθρώπους θέλεις δίπλα σου. Και αφού έχεις επιλέξει αυτόν τον δρόμο τότε θα έχεις και κατανόηση για όσους ακόμα έχουν το θάρρος να είναι ο εαυτός τους. 


Μήπως ήρθε η ώρα να αγκαλιάσεις όλες τις πλευρές
της προσωπικότητάς σου και όσες σε εμποδίζουν
να τις αλλάξεις με δική σου θέληση;
Μήπως ήρθε η ώρα να αφεθείς, να αφήσεις όσα 
σε βαραίνουν και να χαράξεις τα δικά σου μονοπάτια;
Το να είσαι διαφορετικός είναι πολύ όμορφο,
το να είσαι λίγο "περίεργος" δεν είναι ντροπή!



" Ο αληθινός εαυτός σου δεν είναι μια μαριονέτα που
εκφοβίζεται από την ζωή.
Ο κρυμμένος βαθειά, αληθινός εαυτός σου, 
είναι ολόκληρο το σύμπαν.
Πραγματικά δεν σε εντυπωσιάζει το γεγονός
                  ότι είσαι ένα απίστευτα σύνθετο πλάσμα;"  Alan Watts


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα