Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Συμπεριφορά ανδρών και έρωτας


Η μελέτη της συμπεριφοράς των ανδρών όσον αφορά στον αγοραίο έρωτα, μπορεί να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την πρόληψη των ασθενειών που μεταδίδονται από το σεξ.

Πράγματι ορισμένες μορφές συμπεριφοράς των ανδρών, είναι αιτία μετάδοσης σοβαρών νόσων λόγω σεξ, στις συζύγους, συμβίες ή άλλους ερωτικούς συντρόφους.

Στην ουσία, άνθρωποι με αλόγιστες πράξεις, δεν διακινδυνεύουν μόνο τη δική τους υγεία και ζωή αλλά και την υγεία και ζωή άλλων αθώων ανθρώπων.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να διερευνηθεί όσο το δυνατό καλύτερα το πρόβλημα, να προσδιορισθούν οι αιτίες και οι κίνδυνοι. Παράλληλα όμως πρέπει να λαμβάνονται μέτρα από τις αρμόδιες αρχές και τους γιατρούς για τη διαφώτιση όλων όσων εμπλέκονται για μια καλύτερη πρόληψη μετάδοσης ασθενειών λόγω σεξ.

Για να κατανοήσουν καλύτερα το τι συμβαίνει και σε ποιο βαθμό, Βρετανοί γιατροί, διεξήγαγαν έρευνα με τη συμμετοχή 2.500 ανδρών οι οποίοι είχαν απευθυνθεί σε κλινική για προβλήματα σεξ.

Η έρευνα διήρκεσε από τον Οκτώβριο του 2002 έως το Φεβρουάριο του 2004. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανδρών ήταν 34 ετών.

Οι απαντήσεις που έδωσαν οι άνδρες, έφεραν στην επιφάνεια τα ακόλουθα σοβαρά και ανησυχητικά στοιχεία:
10% των ανδρών δήλωσαν ότι είχαν πληρώσει για να έχουν έρωτα ή πληρώθηκαν για να παρέχουν έρωτα
 
Το 32% των ανδρών που είχαν αγοραίο έρωτα, πλήρωσαν περισσότερο από 1 φορά για σεξ ενώ ταυτόχρονα διατηρούσαν μια σχέση. Στις περιπτώσεις αυτές, ο μέσος όρος διάρκειας της σχέσης τους ήταν 11 χρόνια
 
Το 43% των ανδρών που πλήρωναν για έρωτα, είχαν ήδη ένα σεξουαλικό σύντροφο (σύζυγο, συμβία)
 
Το 56% αυτών που είχαν πληρώσει για σεξ με γυναίκα, έκαναν την ερωτική πράξη χωρίς να πάρουν προφυλακτικά μέτρα
 
Οι πλείστοι πλήρωναν για σεξ με γυναίκες. Περισσότεροι από 50% δήλωσαν ότι πλήρωναν για σεξ ενώ ήσαν στο εξωτερικό ενώ 40% πλήρωναν για σεξ όταν ήσαν στη χώρα τους. Λίγο λιγότεροι από 2% δήλωναν ότι πλήρωναν για σεξ τόσο στην πατρίδα τους όσο και στο εξωτερικό
 
Το 66% των ανδρών δήλωνε ότι είχε πληρώσει για έρωτα το χρόνο που προηγήθηκε της έρευνας ενώ 25% δήλωσαν ότι χρησιμοποιούσαν κατ' επανάληψη γυναίκες που εκδίδονταν για σεξ κατά τα 2 έως 30 χρόνια που προηγούνταν της έρευνας
 
Το κολπικό σεξ χωρίς προφυλάξεις, ήταν συχνότερο σε αυτούς που πλήρωναν για σεξ ενώ ήσαν στο εξωτερικό
 
Το στοματικό σεξ χωρίς προφυλάξεις, ήταν 2 φορές συχνότερο σε αυτούς που πλήρωναν για σεξ στη χώρα τους. Οι γιατροί επισημαίνουν ότι το στοματικό σεξ χωρίς προφυλάξεις, αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης των μολύνσεων
 
Μεταξύ των ανδρών αυτών δεν διαπιστώθηκε μόλυνση με τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS. Όμως το 20% είχε σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια. Οι συχνότερες ασθένειες που διαγνώστηκαν ήταν η σύφιλης, η γονόρροια, η ηπατίτιδα C και μολύνσεις με τα χλαμύδια

Οι γιατροί που διεξήγαγαν την έρευνα πιστεύουν ότι τα στοιχεία που συλλέχθηκαν δεν αντιπροσωπεύουν το πρόβλημα σε όλη του την έκταση. Πιστεύουν ότι υπήρχαν άντρες οι οποίοι δεν ήθελαν να αποκαλύψουν το κατά πόσο είχαν πληρώσει για να έχουν σεξ.

Δυστυχώς φαίνεται ότι το πρόβλημα του αγοραίου έρωτα επιδεινώνεται. Πράγματι σε έρευνες που έγιναν το 1998 στο γενικό πληθυσμό και όχι σε επιλεγμένο δείγμα όπως αυτό που σας παρουσιάζουμε στη μικρή αυτή έρευνα, έδειξε ότι το ποσοστό των ανδρών που πλήρωναν για σεξ ήταν 2%. Το 2000 το ίδιο ποσοστό ανήλθε στο 4,2%.

Παράλληλα είχε φανεί ότι οι άνδρες που πλήρωναν για σεξ, είχαν περισσότερες πιθανότητες από άλλους να δηλώσουν ότι είχαν περισσότερους από 10 σεξουαλικούς συντρόφους κατά τα 5 χρόνια που προηγήθηκαν. 

Πολύ ανησυχητικό ήταν επίσης το γεγονός ότι από τους άνδρες αυτούς, μόνο το 15% δήλωσε ότι είχε ποτέ ελεγχθεί για μόλυνση με τον ιό HIV του AIDS.

Η αύξηση των ανδρών που καταφεύγουν στον αγοραίο έρωτα μπορεί να οφείλεται στην κρίση που παρατηρούμε σήμερα στις σχέσεις των ζευγαριών, στην αστάθεια και ευθραυστότητα των σχέσεων.

Μια άλλη πιθανή αιτία μπορεί να είναι το ότι πολλοί άνδρες σήμερα βιώνουν πολύ ψηλό στρες, άγχος και κατάθλιψη. Όμως δεν αναζητούν εύκολα βοήθεια ή ιατρική συμβουλή. Αντίθετα πολλοί καταφεύγουν στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά ή και στο σεξ.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι σεξουαλικές συμπεριφορές, χαρακτηρίζονται από μια αύξηση των ανδρών που καταφεύγουν στον αγοραίο έρωτα.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να γίνονται συνεχώς προσπάθειες διαφώτισης και πληροφόρησης των ανδρών για τους κινδύνους που υπάρχουν για τη ζωή και την υγεία τους λόγω αυτής της συμπεριφοράς, ιδιαίτερα μάλιστα όταν δεν λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης.

Οι άνδρες που καταφεύγουν στον αγοραίο έρωτα, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι θέτουν επιπρόσθετα σε κίνδυνο τη υγεία και ζωή των συζύγων, συμβίων ή άλλων σεξουαλικών συντρόφων τους.

Παράλληλα οι επαγγελματίες του αγοραίου έρωτα είναι απαραίτητο να διαπαιδαγωγούνται στα ζητήματα προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα για αποφυγή μόλυνσης τους και για διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης των εν λόγω παθήσεων.  


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα