Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ο ΦΡΟΥΝΤ ΚΑΙ Η ΑΤΑΚΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ


Το κάθε κορίτσι κατέχεται από φόβο, συνειδητό και ασυνείδητο, ότι κάποια στιγμή θα την βιάσει σεξουαλικά ο πατέρας της. Ποιος το λέει αυτό; Όχι, βέβαια, ο αποδυτηριάκιας. Αυτές οι κουβέντες δεν λέγονται από τον καθένα, κι αν λέγονται δεν έχουν καμμία αξία.
Στο κάθε κορίτσι το άγχος του βιασμού από τον πατέρα της είναι ταυτισμένο με την επιθυμία της να συνουσιασθεί μαζύ του. Είναι, δηλαδή, αδιαχώριστη η επιθυμία της με την αποστροφή που νοιώθει στην περίπτωση που της προκύψει απόπειρα αιμομικτική από τον πατέρα της.
Ποιος το λέει αυτό;
Ο μέγας Σίγκμουντ Φρόυντ, ο πατέρας της ψυχανάλυσης και οι μαθητές του. Μιλάμε για τη συγκεκριμένη σχολή επιστημόνων που ερμηνεύουν σκέψεις και συμπεριφορές των ανθρώπων εξετάζοντας τα πάντα σε σχέση με το σεξ. Επειδή γι’ αυτούς τα πάντα επηρεάζονται από τη σχέση μας με το σεξ.
Ταξιδεύεις σε χωράφια της ψυχής απάτητα, ακαλλιέργητα αν προσεγγίσεις αυτά που υποστηρίζουν κορυφαίοι επιστήμονες, αφού άνοιξε το δρόμο ο Εβραίος Σίγκμουντ Φρόυντ. «Η γυναίκα ολόκληρη αισθάνεται ότι είναι πέος, γι’ αυτό θέλει να είναι όμορφη, επειδή γι’ αυτήν το σώμα της όλο έχει αξία ισοδύναμου με το ανδρικό όργανο». Ποιος το λέει αυτό; Ο Φρόυντ.
Γράφω τούτες τις αράδες με αφορμή το σάλο που προκλήθηκε στην Αμερική με την δημόσια δήλωση πασίγνωστης τηλεπερσόνας ότι όταν ήταν πιτσιρίκα θα ήθελε να βιαστεί. Συνέβη σε εκπομπή υψηλής θεαματικότητας όπου ασχολούνταν με τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.
Βέβαια, μετά το παναμερικανικό σοκ από τη δήλωση της η ίδια ζήτησε συγνώμην, I’m sorry, my show is a comedy, I’m sorry.

ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΙΑΣΘΕΙ

Reality σε κανάλι αμερικάνικο, ένα εβδομαδιαίο σώου πασίγνωστο. Θέμα η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, που ειδικά τα τελευταία 40 χρόνια έχουν γίνει εκστρατείες τόσο από κοινωνικές οργανώσεις, όσο και από διάσημους ηθοποιούς. Τα ποσοστά που δημοσιεύονται είναι εφιαλτικά και αφορούν ενδοοικογενειακά επεισόδια.
Προσκεκλημένοι δύο κωμικοί ηθοποιοί, από τους οποίους ο ένας παραδέχεται ότι υπήρξε θύμα πιτσιρικάς όταν του την έπεσε ένας ιερέας στην εκκλησία. «Α!, κι εγώ ήθελα να κακοποιηθώ όταν ήμουν παιδί, όμως δεν μου έτυχε!» είπε η παρουσιάστρια Brandi Glanville και ήταν επόμενο να μαρμαρώσει όλη η Αμερική.
«Πήγαινα σε σχολείο Λουθηρανών» διηγήθηκε στον αέρα η Γκλάνβιλ «και ο διευθυντήςστρίμωξε την αδελφή μου, όχι κι εμένα, ούτε που με κύτταξε…».
Είναι δυνατόν μία γυναίκα να θέλει να βιαστεί; Σύμφωνα με την κοινότητα των ψυχολόγων, ψυχαναλυτών πολλές γυναίκες φαντασιώνονται ένα βιασμό τους, είπε από επιθυμία, είτε από φόβο. Όπως επίσης φαντασιώνονται την εκπόρνευσή τους.
Η αστραφτερή σαραντάρα Μπράντυ Γκλάνβιλ μετά την εκπομπή και αφού είχε γίνει ο χαμός δήλωσε: I’m sorry if I offended anyone…, my show is a comedy based entertainment show foradults, I’m sorry».
Οι ειδικοί δίνουν την εξής ερμηνεία στο φαινόμενο της οφιοφοβίας σε πολλές γυναίκες, στη φρίκη που τους προκαλεί το φίδι. Η σκέψη όταν δουν φίδι πάει κατ’ ευθείαν, ασυνείδητα βέβαια, στο πέος, πιθανόν του πατέρα τους το πέος.
Υπάρχουν γυναίκες που βρίσκουν απωθητική την ιδέα της διείσδυσης και απολαμβάνουν την επαφή με την κλειτορίδα. Ο κλειτοριδικός αυνανισμός ακυρώνει την εισβολή του πέους, ενέργεια συσχετιζόμενη με διάρρηξη, και συνήθως συνοδεύεται από διάφορες φαντασιώσεις, ακόμα και την επαφή με το πατρικό πέος.
Και δεν σταματούν! Λέω για τους ειδικούς, τους φανατικούς συνεχιστές του Φρόυντ αλλά και εκείνους που τον αμφισβητούν και συνάμα τον θεωρούν πρωτοπόρο. Δεν σταματούν να καταβυθίζονται στην ανθρώπινη ψυχή για να βρουν τις αλήθειες, ανομολόγητες κι όχι.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Το έργο του Φρόυντ δεν μπορεί να ερμηνευτεί μέσα από δυο προτάσεις απομονωμένες. Αν θέλει κάποιος να καταλάβει τι λέει στις δύο αυτές προτάσεις, ας διαβάσει την ανάλυτική του έρευνα και τα συγγράμματα του που έγραφε για 40 χρόνια. Οποιαδήποτε επιμέρους ερμηνία είναι άστοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα