Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εκτοξεύει drones από υποβρύχια!!!

Time-lapse φωτογραφία δείχνει την έναρξη ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους από το βυθισμένο υποβρύχιο USS Providence.  (Φωτογραφία: NAVSEA-AUTEC)


Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εκτόξευσε με επιτυχία ένα μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα από ένα πλήρως βυθισμένο υποβρύχιο, που σηματοδοτεί την επιτυχή ολοκλήρωση ενός μακράς διαρκείας, σχεδόν έξι χρόνων, προγράμματος που σχεδιάστηκε για να προωθήσει τις δυνατότητες ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους του Ναυτικού.
Η κυψέλη καυσίμου που τροφοδοτείται πλήρως ηλεκτρικά από μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα (UAS) αναπτύχθηκε από το Ναυτικό Ερευνητικό Εργαστήριο (NRL), με τη βοήθεια της χρηματοδότησης που παρέχεται από το Γραφείο Ταχείας Τεχνολογικής Αντίδρασης του Υπουργείου Άμυνας    και το πρόγραμμα καινοτομίας SwampWorks.
Μηχανικοί χρησιμοποίησαν ένα σύστημα εκτόξευσης  γνωστό ως «Sea Robin» (αναπτύχθηκε για πρώτη φορά για την εκτόξευση πυραύλων τόμαχοκ από υποβρύχια) για να εκτοξεύει αυτό που είναι γνωστό ως  Πειραματική κυψέλη καυσίμων μη επανδρωμένου εναέριου Συστήματος ή XFC UAS. Η UAS βρίσκεται στην επιφάνεια πριν την εκτόξευση μέσω του αέρα για αρκετές ώρες, εκπέμπει ολόκληρη την αποστολή μέσω live βίντεο με τους διοικητές να παρακολουθούν από κοντινή βάση.
Αυτή η προσπάθεια των έξι ετών αντιπροσωπεύει το καλύτερο αποτέλεσμα στην συνεργασία του εργαστηρίου του Ναυτικού και της βιομηχανίας στην παραγωγή μιας τεχνολογίας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινότητας ειδικών επιχειρήσεων », είπε σε ένα δελτίο τύπου ο Δρ Warren Schultz, προγραμματιστής του προγράμματος και διευθυντής στο NRL. « Η δημιουργικότητα και η επινοητικότητα που ασκήθηκε στο έργο από μια μοναδική ομάδα  επιστημόνων και μηχανικών, αντιπροσωπεύει μια άνευ προηγουμένου αλλαγή στην πρόωση UAV και των πυραυλικών συστημάτων . "
Η ανακοίνωση του Ναυτικού την Πέμπτη έρχεται την ίδια στιγμή που το κοινό αμφισβητεί το ίδιο το μέλλον των drones. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon,  Τζεφ Μπέζος, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι ελπίζει πως η εταιρεία θα παραδίνει τελικά τα πακέτα της σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη και όχι τις παραδοσιακές υπηρεσίες εδάφους και  αέρα. Η απλή αναφορά ενός τέτοιου σχεδίου ήταν αρκετή για να προκαλέσει μια αναταραχή, με τους αρθρογράφους και τους νομοθέτες να προειδοποιούν για ένα τέτοιο σχέδιο.
Επιπλέον, οι επικείμενες κανονιστικές διατάξεις από την FAA για την οικιακή χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναμένεται να περιλαμβάνουν σημαντικούς περιορισμούς και να περιορίζουν τη χρήση των UAV έως 55 κιλά βάρος.
Επίσης, μετά από το Πολεμικό Ναυτικό και οι Πεζοναύτες αποφάσισαν να θέσουν σε εφαρμογή ένα μεγάλο στοίχημα που ονομάζεται RQ-21A Blackjack. Αξιωματούχοι της εναέριας διοίκησης του Ναυτικού  υπέγραψαν συμβόλαιο  8.8 εκατομμύριων δολάριων με την Insitu, θυγατρική της Boeing Corporation την περασμένη εβδομάδα σε αντάλλαγμα  την παραγωγή Blackjack. Η παραγγελία περιλαμβάνει την παραγωγή ενός αεροσκάφους, σταθμό ελέγχου επί του εδάφους, καθώς και του εξοπλισμού εκτόξευσης, σύμφωνα με το Wired.
Το σκάφος Blackjack είναι 8 μέτρα μήκος με άνοιγμα φτερών 16 πόδια, ζυγίζει 80 κιλά. Το drone μπορεί να ξεκινήσει από τον αέρα ή τη θάλασσα και είναι σε θέση να αναπτύσσει ταχύτητα 104 μίλια/ώρα σε ύψος σχεδόν 20.000 ποδιών για 13 ώρες.
Έχει ένα ρυθμιζόμενο φορτίο που σου επιτρέπει να ενσωματώσεις νέα και μοναδικά ωφέλιμα φορτία που είναι ειδικά για την αποστολή σε συνδυασμό με μία [electro-optical/infrared] φωτογραφική μηχανή ,  δήλωσε στο περιοδικό τεχνολογίας "Σώμα των Πεζοναυτών'', ο Major Wayne Phelps. Μπορείς να έχεις τη δυνατότητα πολλαπλών αποστολών. Αυτό σου επιτρέπει να φέρεις σε πέρας κάποιες μοναδικές αποστολές. "

Από rt

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα