Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ


Εκτός από το επόμενο επίπεδο υπάρχουν κι άλλα και οι περισσότεροι άνθρωποι αφού περάσουν εκεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, 

εξελίσσονται νοητικά και πνευματικά και «προάγονται» για το επόμενο ανώτερο επίπεδο. Το επίπεδο αυτό έχει πέντε διαστάσεις και ο αιθέρας από τον οποίο αποτελείται είναι πολύ λιγότερο πυκνός από ότι από το δεύτερο επίπεδο, προσφέρει δε πολλές νέες ευκαιρίες για την εξελισσόμενη ψυχή. Μετά το «θάνατο», το ένστικτο του ανθρώπου είναι να ζήσει μια ζωή που να είναι σχεδόν ίδια μ' αυτή που ζει τώρα εδώ κι αυτός είναι ο λόγος που μια διανοητική ή καλλιτεχνική εκπαίδευση και ιδιαίτερα μια πνευματική ανάπτυξη έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Δεν υπάρχουν εκεί όρια στις ευκαιρίες εξέλιξης. Τα περισσότερα παμπάλαια και για μας άλυτα προβλήματα της φιλοσοφίας και της θρησκείας, βρίσκουν με τη μελέτη και την προσπάθεια τις απαντήσεις τους. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι κάνουν την εμφάνισή τους καινούργια προβλήματα, γιατί όσο διευρύνεται η όρασή μας τόσο διευρύνεται και ο ορίζοντας. Γίνεται πάντως μια θαυμαστή πρόοδος στον τομέα της κατανόησης της ζωής. Ο καλλιτέχνης και ο μουσικός βρίσκουν τελικά την έκφρασή τους.  
Οι αιθερικές συνθήκες που επικρατούν δεν δημιουργούν τις δυσκολίες που δημιουργεί η φυσική ύλη στην ανάπτυξη των λογοτεχνικών, καλλιτεχνικών και μουσικών χαρισμάτων. Αξίζει να πούμε ότι έστω και μια μικρή διανοητική προσπάθεια στον κόσμο που ζούμε τώρα, ακόμη κι ένα μικρό ενδιαφέρον για την τέχνη της μουσικής, αρκεί για ένα ξεκίνημα εκεί κάτω από πολύ ευνοϊκές συνθήκες. Εκείνοι όμως που δεν ασχολήθηκαν καθόλου με όλα αυτά, δυσκολεύονται περισσότερο στο ξεκίνημά τους. Οι επιστημονικές μελέτες σε τομείς όπως η χημεία, η φυσική, ο ηλεκτρισμός κ.λπ., διευρύνονται εξαιρετικά εκεί, γιατί η φύση των κραδασμών κατανοείται πολύ καλύτερα από ότι στην εδώ πλευρά της ζωής.
Εκείνος που ωφελείται λιγότερο από την «αλλαγή» αυτή, είναι ο άνθρωπος του υλιστικού νου, που δεν είχε αναπτύξει καμιά νοητική ή πνευματική ιδιότητα όσο βρισκόταν πάνω στη γη. Επειδή ενδιαφερόταν μόνο για υλικές απολαύσεις, για φαγητά, ποτά, χρήματα, κοινωνικές διακρίσεις, εγκόσμιες τιμές και πλούτη γενικότερα, διαπιστώνει τώρα ότι βρίσκεται σ' έναν κόσμο όπου τίποτε απ' όλα αυτά δεν έχει νόημα. Αν πάντως είχε ζήσει μια έντιμη, καθαρή κι αξιοπρεπή ζωή, το χειρότερο που θα νιώθει είναι πλήξη, μέχρι να αρχίσουν οι ανώτερες ιδιότητες του να αναπτύσσονται.
Σκέψου τώρα τον άνδρα εκείνον ή τη γυναίκα που ζει αποκλειστικά και μόνο για το σώμα κι εξουσιάζεται απ' αυτό — τον άνθρωπο των αισθήσεων, το φιλοπότη, το ναρκομανή. Οι φυσικές μας επιθυμίες, επειδή αποτελούν μέρος της νοητικής μας σφαίρας, μεταφέρονται βέβαια στο επόμενο επίπεδο, εκεί όμως δεν υπάρχει φυσικό σώμα ώστε να μπορούν μέσω αυτού να ικανοποιηθούν κι έτσι το θύμα βασανίζεται απ' αυτές μέχρις ότου με το πέρασμα του χρόνου να ξεθωριάσουν και να χαθούν. Αυτή είναι η φυσική τιμωρία για το ότι επιτρέπουμε στο σώμα μας να κυριαρχεί και βέβαια είναι αρκετή.

Διαπιστώνουμε πράγματι ότι η δικαιοσύνη επικρατεί σ' ολόκληρο το σύμπαν. Η ανταμοιβή των θετικών σκέψεων και πράξεων είναι οι φυσικές συνέπειες που ακολουθούν και οι τιμωρίες είναι το φυσικό επακόλουθο των αρνητικών πράξεων και σκέψεων. Τα όμοια γεννούν όμοια. Φρόντισε το σώμα σου και θ' ανταμειφτείς με τη χαρά της υγείας κι όχι με χρήματα. Φρόντισε για τις εργασίες σου και θ' ανταμειφτείς με ευημερία και όχι οπωσδήποτε με πλούτο. Αν εργαστείς πάνω στη μουσική σου, η ανταμοιβή θα είναι να γίνεις ένας ολοκληρωμένος μουσικός, αν όμως την εγκαταλείψεις, κανένα ποσό χρημάτων δεν θα είναι ικανό να σου αγοράσει την επιδεξιότητα που αμέλησες να αποκτήσεις. Αν δεν φροντίσεις το σώμα σου η φυσική τιμωρία θα είναι η ασθένεια κι όχι η πτώση της αξίας των μετοχών σου. Το ίδιο συμβαίνει σ' ολόκληρο το φάσμα της ζωής. Θερίζουμε αυτά που σπείραμε, είτε σ' αυτό το πεδίο είτε σ' οποιοδήποτε άλλο αιθερικό πεδίο, μετά το θάνατο. Στο σημείο αυτό μπορούμε να πούμε πως δεν είναι απαραίτητο να ζεις μια ασκητική ζωή σ' αυτόν τον κόσμο, προκειμένου να είσαι ευτυχισμένος στον επόμενο. Όλες οι φυσιολογικές, αβλαβείς απολαύσεις της ζωής μπορούν να γίνουν δεκτές χωρίς δυσάρεστες επιπτώσεις αργότερα.


ΕΜΜΕΤ ΦΟΞ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα