Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Επέζησε ο κομήτης Ison κατά την συνάντηση του με τον Ήλιο;

Ο Κομήτης Ison πιθανό να μην κατάφερε να επιβιώσει, λένε οι αστρονόμοι.
«Δεν είναι καλά τα νέα για τον  Ison κατά τη γνώμη μου," δήλωσε ο Phil Plait, ένας αστρονόμος που γράφει στο μπλογκ Slate Bad Astronomy, κατά τη διάρκεια μιας τηλε-συνάντησης μέσω Google που διοργανώθηκε από τη NASA την Πέμπτη.
"Αυτή είναι και η δική μου αξιολόγηση», συμφώνησε ο Karl Battams, ένας αστροφυσικός στο Εργαστήριο Ναυτικών Ερευνών στη Washington, DC, ο οποίος διευθύνει την χρηματοδότηση από τη NASA του Project Sungrazing Comets .
Εικόνες από το διαστημικό σκάφος της NASA, SOHO,  στις 1:12 μ.μ. ET, έδειξαν μεγάλες ουρές που εμφανίστηκαν σαν να ξεθώριαζαν προς την κατεύθυνση του ήλιου, και η κεφαλή του κομήτη δεν ήταν πλέον ορατή.

Έως τις 2 μ.μ. ET, εικόνες από το διαστημικό σκάφος Solar Dynamics Observatory δεν δείχνουν τον κομήτη καθόλου, προς μεγάλη έκπληξη του Dean Pasnell, επιστήμονα του έργου για SDO, ο οποίος είπε ότι το βραχώδες υλικό από τον κομήτη δεν θα πρέπει να αναμένεται να εξατμιστεί πολύ γρήγορα.
«Θα ήθελα να μάθω τι συνέβη στο μισό μίλι υλικού που κινούταν  γύρω από τον ήλιο μας."
Δυστυχώς, ο Pasnell είπε, το γεγονός ότι ο κομήτης δεν μπορεί να ιδωθεί ακόμη και με SDO δείχνουν ότι δυστυχώς τα απομεινάρια του κομήτη θα είναι ορατά από τη Γη.
Ο Κομήτης Ison είναι μοναδικός γιατί είναι το πρώτο πέρασμα κομήτη από τον ήλιο που έχει ποτέ σημειωθεί από το νέφος του Oort, μια τεράστια περιοχή κομητών και  συντριμμιών κοντά στην άκρη του ηλιακού συστήματος, πέρα ​​από τους εξόχως απόκεντρους πλανήτες.
Είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους sun-grazing κομήτες που έχει ποτέ παρατηρηθεί.
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα