Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κομήτης Ison: Τα πάντα μπορούν να συμβούν μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες!!!




Ο Κομήτης Ison, ή κάποιο μέρος του, μπορεί να έχει επιζήσει έπειτα από την 
συνάντησή του με τον Ήλιο, λένε οι επιστήμονες.
Η γιγαντιαία σφαίρα πάγου και σκόνης αρχικά θεωρήθηκε νεκρή, όταν απέτυχε να επανεμφανιστεί πίσω από το αστέρι με την αναμενόμενη φωτεινότητα.
Το μόνο που μπορούσε να ιδωθεί από τις εικόνες των τηλεσκόπιων ήταν μια βαρετή μουτζούρα στο διάστημα, με τον πυρήνα και την ουρά του να θεωρείται ότι έχουν καταστραφεί.
Αλλά οι πρόσφατες φωτογραφίες έδειξαν ευκρινέστερα κάτι, που μπορεί να είναι ένα μικρό θραύσμα του κομήτη.
Οι αστρονόμοι παραδέχονται ότι ένιωσαν έκπληξη και χαρά, αλλά τώρα προειδοποιούν ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες.

Αυτό το απομεινάρι του Ison, θα μπορούσε να συνεχίσει να φωτίζει ή απλά να παράγει οξύ ήχο.
"Παρακολουθούμε  αυτόν τον κομήτη για ένα χρόνο τώρα και σε όλη αυτή τη διαδρομή  μας εκπλήσσει και μας προκαλεί σύγχυση ", δήλωσε ο αστροφυσικός Karl Battams, ο οποίος χειρίζεται τη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ που χρηματοδοτεί το Sungrazing Comets Project. .
"Είναι απλά χαρακτηριστικό αυτό το δικαίωμα στο τέλος, όταν είπαμε,« ναι, έχει ξεθωριάσει, πέθανε, εξαφανίστηκε στον Ήλιο », και έπειτα από μια-δυο ώρες αργότερα εμφανίστηκε δεξιά πίσω του ήλιου και πάλι," , δήλωσε στο BBC.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (Esa), επίσης, ο οποίος ήταν μεταξύ των πρώτων οργανώσεων που δημοσιοποίησαν τον θάνατο του Ison, πρέπει να αξιολογήσει εκ νέου την κατάσταση. Ένα μικρό μέρος του πυρήνα μπορεί να είναι άθικτο, λένε οι ειδικοί του.
SDOΥπήρχαν αμφιβολίες νωρίς, όταν τίποτα δεν φαίνεται στις φωτογραφίες, όπου ο Ison θα έπρεπε να βρίσκεται 
Πόσα από τα 2 χιλιόμετρα βρώμικου πάγου θα μπορούσε να έχει επιζήσει είναι αδύνατο να πω.
Περνώντας μόλις 1.200.000 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια του Ήλιου ο κομήτης θα έχει διαταραχθεί σοβαρά. Οι πάγοι θα πρέπει να έχουν εξατμιστεί γρήγορα σε θερμοκρασίες πάνω από 2.000 C. Και η τεράστια βαρύτητα του άστρου θα μπορούσε επίσης να τον έχει τραβήξει και συμπιέσει , καθώς θα υποχωρούσε από άκρη σε άκρη.
Ο Karl Battams είπε: "Θα ήθελα οι άνθρωποι να μας δώσουν μια-δυο μέρες, ακριβώς για να δούμε περισσότερες εικόνες που έρχονται από το διαστημικό σκάφος, και που θα μας επιτρέψει να αξιολογήσουμε  τη φωτεινότητα του αντικειμένου που βλέπουμε τώρα, και πώς αυτή η φωτεινότητα αλλάζει.
"Αυτό θα μας δώσει μια ιδέα για από τι ίσως το αντικείμενο αποτελείται και τι μπορεί να κάνει μέσα στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες."
Ότι και να συμβεί στη συνέχεια, οι κομήτες πρόκειται να είναι ένα μεγάλο χαρακτηριστικό γνώρισμα στις ειδήσεις κατά το επόμενο έτος.
Σε 11 μήνες, ο κομήτης Siding Spring θα περάσει από τον Άρη σε απόσταση λίγο περισσότερο από 100.000 χιλιόμετρα. Και στη συνέχεια, το Νοέμβριο του 2014 η αποστολή Rosetta  της ESA θα προσπαθήσει να τοποθετήσει έναν ανιχνευτή στον πυρήνα του κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko .
Εντύπωση καλλιτέχνη του Philae landerAn artist's impression of Esa's attempt next year to land on Comet 67P with its Philae probe
bbcΑπόδοση Κειμένου dorieasΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα