Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ο άνθρωπος μπορεί να περπατήσει στο νερό όπως ο Χριστός

… στην Σελήνη! Η ανακάλυψη αυτή βραβεύθηκε με το Ιg Nobel Φυσικής

Ποιοι τιμήθηκαν με Ιg Nobel στη Χημεία, Βιολογία, Αστρονομία, Ιατρική  κ.λπ

journal.pone.0037300.g001
Όπως κάθε χρόνο, τα βραβεία Νόμπελ «παρωδία» Ig προηγούνται των κανονικών βραβείων. Πρόκειται για βραβεία που απονέμονται σε άχρηστες(;), αστείες και ασυνήθιστες επιστημονικές ιδέες και ανακαλύψεις. Κάθε νικητής θα πάρει 10 τρισεκατομμύρια δολάρια Ζιμπάμπουε, που δυστυχώς αντιστοιχούν σε μόλις τέσσερα δολάρια ΗΠΑ.
Το φετινό Ιg Nobel Φυσικής κατέληξε στους Alberto Minetti και Yuri Ivanenko του πανεπιστημίου του Μιλάνο για μια μελέτη της οποίας το συμπέρασμα ήταν πως οι άνθρωποι μπορούν να περπατήσουν σε λίμνες υγρού νερού στη Σελήνη, εξαιτίας της μικρής βαρύτητας, αλλά μάλλον όχι στον Άρη.

journal.pone.0037300.g002
Ο τίτλος της βραβευμένης εργασίας είναι “Humans Running in Place on Water at Simulated Reduced Gravity” και μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ: plosone.org
Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει μερικά στιγμιότυπα από τα πειράματα των ερευνητών. Ένας άνθρωπος φορώντας βατραχοπέδηλα και κρεμασμένος από ένα σχοινί (για να μειωθεί η βαρύτητα) προσπαθεί να περπατήσει στο νερό:

Διαβάστε επίσης: Ο Γκριγκόρι Πέρελμαν έφθασε στην απόδειξη της εικασίας του Πουανκαρέ, προσπαθώντας να κατανοήσει πώς ο Χριστός περπατούσε επάνω στο νερό

Κι άλλα Ig Nobel …

Το βραβείο Αστρονομίας και Βιολογίας δόθηκε στην ομάδα του Eric Warrant του σουηδικού πανεπιστημίου του Lund για την ανακάλυψή τους ότι κάποιο είδος σκαθαριών προσανατολίζεται τα βράδια, χρησιμοποιώντας τα άστρα του γαλαξία μας ως σημεία αναφοράς. Τα σκαθάρια όχι μόνο σπρώχνουν τους σβόλους κοπριάς σε ευθείες γραμμές χρησιμοποιώντας το πολωμένο φως γύρω από το φεγγάρι σαν πυξίδα, αλλά και τις νύχτες χωρίς Σελήνη, καταφεύγουν στο φως των πιο μακρινών άστρων. Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να βοηθήσει στον σχεδιασμό αυτόνομων οχημάτων και ρομπότ.
(Διαβάστε σχετικά: Τα σκαθάρια προσανατολίζονται με τη βοήθεια του Γαλαξία)
Το βραβείο Χημείας δόθηκε στους Shinsuke Imai, Nobuaki Tsuge, Muneaki Tomotake, Yoshiaki Nagatome, Toshiyuki Nagata και Hidehiko Kumgai, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι η βιοχημική διαδικασία που κάνει τους ανθρώπους να κλαίνε όταν καθαρίζουν κρεμμύδια, είναι πιο πολύπλοκη από ό,τι νόμιζαν έως τώρα οι επιστήμονες!
ΠΗΓΗ: www.theguardian.com - www.improbable.com
όσο για τα υπόλοιπα βραβεία σύμφωνα με το in.gr έχουμε και λέμε:
Το βραβείο Ιατρικής δόθηκε στον ιάπωνα Μασανόρι Νιίμι του πανεπιστημίου του Τόκιο για την ανακάλυψη ότι τα ποντίκια στα οποία γίνεται μεταμόσχευση καρδιάς, επιζούν περισσότερο όταν ακούνε συγκεκριμένη μουσική. Ενώ κανονικά πεθαίνουν μετά από επτά ημέρες, όσα ακούνε την όπερα «Λα Τραβιάτα» του Βέρντι, ζουν επί 27 ημέρες και όσα ακούνε την ιρλανδή τραγουδίστρια Ένυα, ζούν 11 ημέρες.
Το βραβείο Ψυχολογίας πήρε ο Μπραντ Μπούσμαν του αμερικανικού πανεπιστημίου του Οχάιο για την ανακάλυψη (ή μάλλον την επιβεβαίωση) ότι κανείς αισθάνεται εσφαλμένα πιο ελκυστικός, όταν έχει πιει πολύ αλκοόλ – κάτι με το οποίο δεν είναι ανάγκη να συμφωνούν οι γύρω του! «Οι μεθυσμένοι νομίζουν ότι είναι πιο ελκυστικοί, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι», δήλωσε ο Μπραντ Μπούσμαν.
Το βραβείο Πιθανοτήτων απονεμήθηκε σε ομάδα ζωολόγων του Αγροτικού Κολεγίου της Σκωτίας υπό τον Μπερτ Τόλκαμπ για τη (συγκλονιστική) ανακάλυψη αφενός ότι όσο περισσότερο χρόνο μια αγελάδα μένει ξαπλωμένη, τόσο πιθανότερο είναι σύντομα να σηκωθεί και, αφετέρου, ότι από τη στιγμή που θα σταθεί όρθια, δεν μπορεί κανείς να προβλέψει εύκολα πόσο σύντομα θα ξαπλώσει πάλι.
Το βραβείο Μηχανικής στο πεδίο της ασφάλειας δόθηκε στον Γκουστάνο Πίτσο για την εφεύρεση ενός ηλεκτρομηχανολογικού συστήματος που παγιδεύει σε ένα σάκο ένα αεροπειρατή, πετώντας τον μετά αυτόματα με ένα αλεξίπτωτο έξω από το αεροπλάνο.
Το βραβείο Ειρήνης απονεμήθηκε στον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος απαγόρευσε τα χειροκροτήματα δημοσίως, καθώς και στην αστυνομία της χώρας του, η οποία συνέλαβε ένα μονόχειρα άνδρα με την κατηγορία ότι χειροκρότησε…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα