Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Υπάρχει ένας κόσμος για κάθε νου, επειδή κάθε νους ζει στον δικό του κόσμοΣε μια αίθουσα κινηματογράφου, κοιτάζεις την οθόνη, ποτέ δεν κοιτάζεις πίσω. 
Η μηχανή προβολής είναι πίσω. Η ταινία δεν βρίσκεται πραγματικά πάνω στην οθόνη. Δεν είναι παρά μια προβολή σκιάς και φωτός. Η ταινία υπάρχει ακριβώς από πίσω, ποτέ όμως δεν κοιτάζεις εκεί. Και η μηχανή προβολής βρίσκεται εκεί. 


Ο νους σου είναι στο πίσω μέρος της όλης ιστορίας και ο νους είναι η μηχανή προβολής. Πάντοτε όμως κοιτάζεις τον άλλο, γιατί ο άλλος είναι η οθόνη.
Όταν είσαι ερωτευμένος, ο άλλος μοιάζει όμορφος, ασύγκριτος. Όταν μισείς, το ίδιο πρόσωπο δείχνει σαν το ασχημότερο, και ποτέ δεν έχεις επίγνωση πώς γίνεται το ίδιο πρόσωπο να είναι το ασχημότερο και το ίδιο πρόσωπο να είναι το ομορφότερο...
Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να φτάσεις στην αλήθεια, είναι να μάθεις πώς να είσαι άμεσος στην όρασή σου, πώς να αφήσεις τη βοήθεια του νου. Αυτός ο παράγοντας του νου είναι το πρόβλημα, γιατί ο νους μπορεί να δημιουργεί μονάχα όνειρα...
Μέσα στον ενθουσιασμό σου, το όνειρο αρχίζει να μοιάζει με πραγματικότητα. Αν είσαι υπερβολικά ενθουσιασμένος, τότε είσαι μεθυσμένος, τότε δεν έχεις τα λογικά σου.
Τότε ό,τι βλέπεις δεν είναι παρά μια δική σου προβολή.
Και υπάρχει ένας κόσμος για κάθε νου, επειδή κάθε νους ζει στον δικό του κόσμο.
Osho


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα