Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Επιστήμη: Ο ήλιος είναι σέξι και πάλι..το φως του μειώνει το ποσοστό θανάτου από όλες τις αιτίες!!

Flickr-sunset-Tony Fischer Φωτογραφία

Εδώ είναι κάτι που ποτέ δεν πίστευα ότι θα ακούγαμε σε αυτή τη ζωή:


Υποψιαζόμαστε ότι τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς από το φως του ήλιου αντισταθμίζουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.
Πολλοί από εμάς πιστεύαμε , ότι το φως του ήλου συμβάλλει στην ανάπτυξη της βιταμίνης D, στην βελτίωση της διάθεσης, στην ευτυχία, στα θέματα του δέρματος, στην υγεία του ήπατος, στον πόνο και πολλά άλλα. Τώρα δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε ότι μπορεί να σας βλάψει ή να αισθανόσαστε ένοχοι, αντίθετα θα μπορούσατε να σώσετε την καρδιά σας - και να αποτρέψετε πρόωρο θάνατο!
Τα τελευταία 50 χρόνια υπήρξε ο συνεχώς αυξανόμενος φόβος πως ο ήλιος προκαλεί καρκίνο του δέρματος (που τα ποσοστά του συνεχίζουν να αυξάνονται), αλλά οι ερευνητές τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χρόνια μη έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής - πολύ νωρίτερα από ό, τι ο θάνατος από τον  καρκίνο του δέρματος . Το φως του ήλιου κάνει πολύ περισσότερα από την παραγωγή της βιταμίνης D.
Μια πρόσφατη μελέτη ορόσημο  μετατρέπει την σύγχρονη σκέψη σχετικά με την έκθεση στον ήλιο...
Βρετανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου ανακάλυψαν ότι όταν το φως του ήλιου αγγίζει το δέρμα μας απελευθερώνει μια χημική ένωση στο αίμα μας που ονομάζεται νιτρικό οξείδιο. Αυτό βοηθά στη μείωση της πίεσης του αίματος και προστατεύει την καρδιά από την αρρώστεια, την καρδιακή ανακοπή, τα εγκεφαλικά επεισόδια και τα εμφράγματα.
Ο Ανώτερος Λέκτορας Δερματολογίας, Richard Weller, και οι συνάδελφοί του πιστεύουν ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη επίδραση συνολικά από τον ήλιο σε περιστατικά που προκαλούν μείωση της διάρκειας ζωής, όπως εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές προσβολές, και ότι η ηλιοθεραπεία δεν αποτελεί ρίσκο, αλλά αντίθετα μπορεί να ενσωματωθεί σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής . Υπήρξε μια τέτοια αποδοχή και τέτοια έμφαση που οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες του δέρματος στον κόσμο συνέρρευσαν για να ακούσουν γι 'αυτό πρόσφατα στην  εκδήλωση International Investigative Dermatology στο Εδιμβούργο.
Η κύρια έμφαση είναι ότι το φως του ήλιου προστατεύει την υγεία της καρδιάς. Υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα:
  • Οι καρδιακές παθήσεις και η υψηλή άνοδος της πίεσης του αίματος τον χειμώνα
  • Καρδιακά προβλήματα συσχετίζονται με την τοποθεσία. Παράδειγμα: τα υψηλότερα ποσοστά προβλημάτων στη Βόρεια Ευρώπη έναντι της Νότιας Ευρώπης
  •  60 έως 100 άτομα πεθαίνουν από εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές παθήσεις για κάθε άτομο που πεθαίνει από καρκίνο του δέρματος (τουλάχιστον στην Ευρώπη)
  • Η βιταμίνη D μπορεί να μειώσει τα ποσοστά καρδιακών παθήσεων, αλλά όχι μέσω συμπληρωμάτων αλλά από την έκθεση στον ήλιο ο οποίος παράγει την βιταμίνη D
  • Ωστόσο, αυτή η παραγωγή του νιτρικού οξειδίου είναι εντελώς ξεχωριστή από την παραγωγή της βιταμίνης D, οπότε είναι κάτι από τον ήλιο που προκαλεί την παραγωγή νιτρικού οξειδίου που είναι απολύτως απαραίτητο για την υγεία της καρδιάς και δεν προέρχεται από τα συμπληρώματα βιταμίνης D
  • Σε προηγούμενες μελέτες, το φως του ήλιου έχει βρεθεί να θεραπεύει μολυσματικές ασθένειες, όπως η ανεμοβλογιά
Μια ντουζίνα εθελοντές <<ψήθηκαν>> από  ηλεκτρικούς λαμπτήρες εκκένωσης (sunlamps) σε δύο χωριστές 20λεπτες συνεδρίες. Μία μόνο με θερμότητα, και μια συνεδρία με θερμότητα καθώς και με τους δύο τύπους της υπεριώδους ακτινοβολίας. Η αρτηριακή πίεση βυθίστηκε και τα ποσοστά της καρδιάς αυξήθηκαν μόνο στην UV συνεδρία - και η μειωμένη πίεση του αίματος διήρκεσε σχεδόν μία ώρα.
Ο Weller που είναι βέβαιος ότι τα συνολικά οφέλη υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων του καρκίνου, είπε επίσης:
Η εργασία που έχουμε κάνει παρέχει έναν μηχανισμό που θα μπορούσε να ευθύνεται γι 'αυτό, αλλά και εξηγεί γιατί τα διαιτητικά συμπληρώματα βιταμίνης D από μόνα τους δεν είναι σε θέση να αντισταθμίσουν την έλλειψη του ηλιακού φωτός.
Αν αυτό επιβεβαιώνει ότι το φως του ήλιου μειώνει το ποσοστό θανάτου από όλες τις αιτίες, θα πρέπει να επανεξετάσουμε τις συμβουλές μας σχετικά με την έκθεση στον ήλιο. 
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Investigative Dermatology τον Απρίλιο έγινε με ηλεκτρικούς λαμπτήρες εκκένωσης (sunlamps)  - έτσι μπορείτε να φανταστείτε τα  φυσικά οφέλη που μπορείτε να καρπωθείτε από τον Ζωοφόρο Ήλιο. Οι ηλεκτρικοί λαμπτήρες δεν παράγουν βιταμίνη D . 

Ακολουθήστε  την πραγματική διαδικασία της έκθεσης στον ήλιο και σταματήστε να χρησιμοποιείτε τα, από τον  Θεό εγκαταλελειμμένα, σπρέι χημικών ουσιών που κάνουν τους ανθρώπους να μοιάζουν σαν Oompa-Loompa Kardashians.
Ο ήλιος είναι σέξι και πάλι - απλά δεν χρειάζεται να κάνετε μπάρμπεκιου την όμορφη επιδερμίδα σας. Παρακαλούμε να αποφευχθεί κάθε αντηλιακό που περιέχει αυτές τις χημικές ουσίες  - τα νανοσωματίδια είναι σε άνοδο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα και το αίμα. Καλή διασκέδαση και να φτιάξετε το δικό σας φυσικό αντηλιακό  και να το χρησιμοποιείτε αφού πρώτα <<γευθείτε>>  το καθαρό φως του ήλιου.

Από wakingtimes

Απόδοση Κειμένου dorieas


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα