Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Μάθετε αν σας έκλεψαν τους κωδικούς στο ίντερνετ


Τη δυνατότητα σε έναν χρήστη να εξακριβώσει αν έχει πέσει θύμα κλοπής κωδικών στο ιντερνετ δίνει η ιστοσελίδα haveibeenpwned.com.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του PC World, δημιουργός του είναι ο αυστραλός Τρόι Χαντ, δημιουργός λογισμικού. Η ιστοσελίδα επιτρέπει στον χρήστη να δει αν διευθύνσεις email του περιλαμβάνονταν στις βάσεις δεδομένων που παραβιάστηκαν κατά τα περιστατικά διαρροών της Adobe Systems (φέτος) της Yahoo (2012) της Sony και της Stratfor (2011) και της Gawker (2010).
Η παραβίαση στην Adobe έγινε γνωστή τον Οκτώβριο και θεωρείται η μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων χρηστών στην ιστορία, με πάνω από 153 εκατ. αρχεία να επηρεάζονται.

Σελίδες που επιτρέπουν σε χρήστες να ελέγξουν εάν έχουν επηρεαστεί από τη διαρροή της Adobe έχουν στηθεί και από άλλους, ωστόσο ο Χαντ ήθελε μία υπηρεσία η οποία να διερευνά διευθύνσεις σε πολλαπλά περιστατικά, καθώς είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι χρησιμοποιούν τις ίδιες διευθύνσεις email και κωδικούς σε πολλά sites.
Το 2012 ο Χαντ σύγκρινε τα αρχεία που είχαν διαρρεύσει από τη Sony και τη Yahoo και διαπίστωσε ότι το 59% των χρηστών με λογαριασμούς και στις δύο βάσεις δεδομένων χρησιμοποιούσαν τους ίδιους κωδικούς.
Όπως επισημαίνεται, το haveibeenpwned.com δεν αποθηκεύει κωδικούς που έχουν διαρρεύσει, αλλά μόνο διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα