Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ο θάνατός σου μπορεί να γίνει η φώτιση σου

Ένας σαννυάσιν με καρκίνο στο τελικό στάδιο και με λίγες βδομάδες ζωής, γυρίζει στην χώρα του. Ο Όσσο του δίνει την ευλογία του.



Μην ανησυχείς...μην ανησυχείς. Έρχομαι μαζί σου' μην ανησυχείς καθόλου. Το πήρες όπως ακριβώς θα ΄πρεπε. Είμαι πολύ χαρούμενος. Απλώς δέξου ό,τι συμβεί και κάτι είναι πιθανό μέσα απ' αυτήν την αποδοχή. Ακόμα και να 'ρθει ο θάνατος πρέπει να το δεχτεί κανείς με χαρά, σαν δώρο θεού. Μ' αυτόν τον τρόπο μπορούμε να μεταμορφώσουμε ακόμα και τη φύση του θανάτου' μ' αυτόν τον τρόπο μεταμορφώνεις τον θάνατο.


  Ο θάνατος θα 'ρθει σ' όλους. Δεν έχει σημασία το πότε' το πότε είναι άσχετο. Σήμερα, αύριο ή μεθαύριο - ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία. Ο θάνατος έρχεται, ο θάνατος έχει ήδη έρθει με την γέννηση σου, έτσι όλοι θα πεθάνουμε. Στο μόνο που μπορεί να γίνει κάτι, είναι στο πώς πεθαίνουμε. Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος, κανείς δεν τον αποφεύγει' αυτό είναι και το μόνο αναπόφευκτο στη ζωή. 



Έτσι είναι άχρηστο να σκεφτόμαστε να τ' αποφύγουμε. Το μόνο που μπορεί να γίνει και έχει κάποια αξία είναι το πώς μπορούμε να μπούμε μέσα του, πώς να τον ζήσουμε, πώς να ζήσει κανείς τον θάνατο του. Ζήσε διαλογιστικά, ζήσε με αγάπη, πάρ' το σαν δώρο, και θα εκπλαγείς' ο θάνατος θα σου φανερώσει περισσότερα απ' όσα σου 'δωσε η ζωή. Ο θάνατος σου μπορεί να γίνει το σατόρι σου. 

Και είμαι χαρούμενος που έχεις αποδεχτεί τα πράγματα τόσο εύκολα, τόσο γαλήνια... Είμαι μαζί σου, και θα κάνω αυτόν τον θάνατο πολυτιμότερο απ' την ίδια την ζωή. 


Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν και ζούν μάταια' και υπάρχουν άλλοι που πεθαίνουν και πεθαίνουν με τέτοιο καλλιτεχνικό τρόπο, με τέτοια ικανότητα, με τέτοια συνειδητότητα, που ακόμα και ο θάνατος γίνεται ευλογία. Έτσι αν έρθει, ήρθε' Δεν υπάρχει κάτι να ανησυχείς. Μην το σκέφτεσαι καν...

Απλά απολάμβανε και να 'σαι χαρούμενος. Και επειδή η ζωή είναι μικρή, πρέπει κανείς να ζεί έντονα και χαρούμενα. Οι άλλοι μπορεί να ζούν ...θα ζήσουν λίγα χρόνια παραπάνω, και έτσι μπορούν να σπαταλήσουν τη ζωή' εσύ δεν έχεις αυτή την πολυτέλεια. Πρέπει να ζείς κάθε στιγμή. Κάθε στιγμή είναι πολύτιμη.


Έτσι να είσαι διαλογιστικός, χαλαρός, δεκτικός. Αν έρθει ο θάνατος, θα τον μεταμορφώσουμε. Αν οχι, θα περιμένουμε! Όταν έρθει θα τον μεταμορφώσουμε τότε... Μπορείς να κατακτήσεις μεγάλη ελευθερία μέσα απ' τον θάνατο, γι' αυτό απλά φύγε. Και οι φίλοι σου, η οικογένεια σου πιθανόν να ενοχλούνται. Πές τους να μην το κάνουν, γιατί μπορεί να επηρεαστείς. Πές τους χαρούμενα ότι δεν υπάρχει κάτι για να ανησυχούν.


antarmandir

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα