Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ποιο από τα δάκτυλα του χεριού μας


Ποιο από τα δάκτυλα του χεριού μας είναι σημαντικότερο ?

Μα φυσικά όλα. Το κάθε ένα έχει το ρόλο του και όλα μαζί συμβάλλουν στην αρμονική λειτουργία αυτού του υπέροχου μηχανισμού που λέγεται χέρι. Άρα δεν έχει σημασία ποιο δάκτυλο είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο από τα άλλα. Μπορεί να φαίνεται μικρότερο και ασήμαντο όμως η συμβολή του είναι εξίσου σημαντική. 

Μπορεί λοιπόν οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν κάποιοι  να μοιάζουν μικροί και ασήμαντοι, αλλά να αποδειχτούν σπουδαιότεροι κάποιες φορές όταν έρθει η στιγμή της συμβολής τους. Ο περίγυρός μας απαρτίζεται από πολλούς ανθρώπους, εμείς έχουμε την ιδιότητα να τους κατατάσσουμε σε σημαντικούς και μη σημαντικούς. Κάποιοι έχουν σημαντική θέση στη ζωή μας, ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται σαν «φιλική συμμετοχή».  Εμείς βάση λογικής, νιώθουμε ότι αυτοί που θα μας δώσουν το χέρι όταν το χρειαστούμε θα είναι οι σημαντικοί άνθρωποι της ζωής μας . Όμως τις περισσότερες φορές το σημαντικό ρόλο θα τον «παίξουν» αυτοί οι «φιλική συμμετοχή», αυτοί θα κάνουν την έκπληξη!!! Ενώ οι άνθρωποι που τους θεωρούσαμε ως δεδομένους, θα πάρουν μεγάλη απόσταση από εμάς εκείνη τη χρονική στιγμή.
Καλό είναι λοιπόν κάθε άνθρωπο που έχουμε στη ζωή μας να τον θεωρούμε εξίσου σημαντικό και να τον εκτιμάμε με όλη την καρδιά μας. Να θυμόμαστε πως όλα τα δάκτυλα συνεργάζονται για να είναι αρμονικό το χέρι. 

 Όλο μας το περιβάλλον είναι όλα μας τα δάκτυλα, ο κάθε άνθρωπος έχει το ρόλο του στη ζωή μας και όλοι μαζί συμπληρώνουν το όλον του Εαυτού μας. Γιατί ο κάθε ένας από αυτούς κουβαλάει ένα κομμάτι δικό μας.
Κανέναν από το περιβάλλον σου μη θεωρείς «αδύναμο κρίκο» ή «outsider» γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα κάνει την ουσιαστική διαφορά !
Αυτή είναι η γοητεία της ζωής πάντα θα κάνει ανατροπές, πάντα θα σε ξαφνιάζει με σκοπό να σε διδάσκει τον σεβασμό προς όλους 

Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα