Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Οι παγίδες του ΕΓΩ



Το παρακάτω απόσπασμα δεν ανήκει στον Όσσο, αλλά βρίσκεται δημοσιευμένο στην ομάδα ΖΕΝ στο Facebook. Θεωρώντας σημαντική την ωφελιμότητα του, μεταφράστηκε στα ελληνικά.





Αν νομίζεις ότι είναι πιο "πνευματικό" να χρησιμοποιείς ποδήλατο ή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να πας στη δουλειά, ενώ κρίνεις αυτόν που παίρνει το αυτοκίνητο, τότε έχεις πέσει σε παγίδα του ΕΓΩ.




Αν νομίζεις ότι είναι πιο "πνευματικό" το να σταματήσεις να βλέπεις τηλεόραση γιατί σου σαπίζει το μυαλό, ενώ κρίνεις αυτούς που το κάνουν, τότε έχεις πέσει σε παγίδα του ΕΓΩ.



Αν νομίζει ότι είναι πιο "πνευματικό" το να αποφεύγεις να διαβάσεις κουτσομπολίστικα έντυπα, πρωτοσέλιδα εφημερίδων ή ενημερωτικά περιοδικά, ενώ κρίνεις όσους το κάνουν, τότε έχεις πέσει σε παγίδα του ΕΓΩ.



Αν νομίζεις ότι είναι πιο "πνευματικό" το να ακούς κλασική μουσική ή απαλούς ήχους της Φύσης, ενώ κρίνεις αυτούς που ακούν όσα είναι στην μόδα ή ποπ μουσική, τότε έχεις πέσει σε παγίδα του ΕΓΩ.



Αν νομίζεις ότι είναι πιο "πνευματικό" να κάνεις γιόγκα, να γίνεις χορτοφάγος, να αγοράζεις βιολογικά προϊόντα, να αγοράζεις θεραπευτικούς κρυστάλλους, να κάνεις ρείκι, διαλογισμό, να φοράς λιτά, χίπικα ρούχα, να επισκέπτεσαι άσραμ και να διαβάζεις πνευματικά βιβλία, ενώ κρίνεις όσους δεν τα κάνουν, τότε έχεις πέσει σε παγίδα του ΕΓΩ.





Πάντα να προσέχεις το αίσθημα ανωτερότητας. Η ανωτερότητα της αυτοδικαίωσης είναι το ενδεικτικό ότι έχεις πέσει σε παγίδα του ΕΓΩ. Το ΕΓΩ αρέσκεται να τρυπώνει απ' την πίσω πόρτα. Θα πάρει μια ευγενή ιδέα, όπως το να ξεκινήσεις γιόγκα, και θα την διαστρεβλώσει προς όφελος του κάνοντας σε να νοιώσεις ανώτερος των άλλων' θα αρχίσεις να υποτιμάς όσους δεν βρίσκονται στο δικό σου σωστό "πνευματικό" μονοπάτι.


Ανωτερότητα, κρίση και καταδίκη. Αυτή είναι η παγίδα του ΕΓΩ 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα